Loading...

VCA Update Webportal online, innovatie, SocialStart, subsidies, schoonmaakklus, februari 2015

By Vca.nu received 4 years ago

Categories: Others | Miscellaneous
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Als deze nieuwsbrief onleesbaar is, klik dan hier
VCA Update Webportal online, innovatie, SocialStart, subsidies, schoonmaakklus, februari 2015  
In deze Nieuwsbrief: Webportal Vrijwilligerswerk in Amsterdam onlineInnovatieve projecten 2015SocialStart Festival: inspirerende ideeënSubsidies voor kunst en culuurNoordse doortastendheid kenmerkt vierde BASTAtafelVacatures VCA nu ook via VIP WestTv-programma ‘Schoon Genoeg’ zoekt bijzondere locaties om schoon te maken!Training Financieel Beheer
Webportal Vrijwilligerswerk in Amsterdam online

Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft in 2014, met hulp van een innovatiesubsidie van de gemeente Amsterdam, het initiatief genomen om Amsterdammers helderheid te geven in het aanbod van vrijwilligerswerk. In samenwerking met vijftien partijen is het webportal www.vrijwilligerswerkinamsterdam.nl ontwikkeld waarop deze bemiddelende organisaties, op verschillende criteria, makkelijk te vinden zijn. De website is nu online!

Lees meer

Innovatieve projecten 2015
We zijn blij om te melden dat we dit jaar veel extra innovatieve projecten uit mogen voeren. Hiermee bereiken we nieuwe doelgroepen, introduceren we nieuwe werkvormen en gaan we samenwerken met veel verschillende partijen. Jongeren, mensen met een beperking, e-learning, participatie en preventie seksueel misbruik zijn onderwerpen waar we ons intensief mee gaan bezighouden. 
Lees meer
SocialStart Festival: inspirerende ideeën
Op 20 februari vond het SocialStart Festival plaats in Pakhuis de Zwijger. Vijftien jonge mensen presenteerden er de sociale onderneming die zij in een half jaar tijd voor een non profit organisatie hadden bedacht. 
Lees meer
Subsidies voor kunst en culuur
Heeft u ideeën voor culturele activiteiten die de betrokkenheid in uw buurt in stadsdeel Centrum versterken? Dien dan voor 12 april uw projectvoorstel in (zowel voor bewoners, bedrijven en instellingen) bij de gemeente voor een bijdrage in de financiering. Ook andere stadsdelen hebben subsidies voor cultuur en andere activiteiten.
Lees meer
Noordse doortastendheid kenmerkt vierde BASTAtafel
Hoewel ze aan de overkant van het IJ wonen, zijn Noorderlingen typische Amsterdammers: met een grote mond, maar een klein hartje. Dat bleek eens temeer tijdens de vierde BASTA-tafel die op 3 februari werd gehouden in de Noorderparkkamer. Daar pitchten acht armoedebestrijdings-projecten met vuur hun hulpvraag voor de aanwezige directieleden uit het bedrijfsleven.
Lees meer
Vacatures VCA nu ook via VIP West
VCA is in 2014 samen gaan werken met ABC Alliantie West. ABC Alliantie West heeft een Vrijwilligers Informatie Punt voor stadsdeel West. Om de bezoekers van de website van ABC Alliantie West beter te bedienen zijn de vacatures uit onze vacaturebank nu zichtbaar op hun site.
Lees meer
Tv-programma ‘Schoon Genoeg’ zoekt bijzondere locaties om schoon te maken!
In het nieuwe SBS6-programma ‘Schoon Genoeg’ maakt Viktor Brand met een team dwangmatige schoonmakers bijzondere locaties schoon.  Zij zoeken hiervoor organisaties of initiatieven die afhankelijk zijn van vrijwilligers en deze extra handjes goed kunnen gebruiken. Het doel is om alles blinkend schoon te maken en het maatschappelijke belang van de organisatie te benadrukken. 
Lees meer
Training Financieel Beheer
Op 7, 14 en 21 april geven we de training Financieel Beheer. Bent u penningmeester of vrijwillig boekhouder? Dan is deze training wellicht interessant voor u. Op onze trainingswebsite www.vcatraint.nu staan nog meer trainingen en workshops.
Bekijk de training
Deze tijd vraagt om nieuwe organisatievormen, nieuwe verdienmodellen, om innovatie en samenwerking. Dat zien we overal om ons heen gebeuren. Buurtinitiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond, bedrijven zoeken allianties met vrijwilligersorganisaties, sociale firma's timmeren aan de weg. 
VCA richt zich op samenwerken, innovatie en verbinden. Onze nieuwste trots is de webportal Vrijwilligerswerk in Amsterdam: samen met vijftien andere bemiddelende organisaties in de stad hebben we een website gemaakt die het voor de Amsterdammer helder maakt bij welke organisatie hij of zij het beste terecht kan met zijn of haar wens. Ook staat er een hele leuke test op die je vertelt wat voor soort vrijwilliger jij bent en wat voor vrijwilligerswerk daarbij past. 
In 2015 staan er een heleboel innovatieve projecten op de rol. We hebben ze even op een rijtje gezet. We hebben er zin in en hopen hiermee de stad weer een stukje socialer en sterker te maken. 
Ook andere organisaties zijn bezig met mooie projecten, zoals SocialStart van de Protestantse Diaconie. Misschien iets voor uw organisatie om aan mee te doen? 
Vergeet u trouwens NL Doet niet? Een uitgelezen mogelijkheid om uw klussen te klaren in één of twee dagen!

Powered door YMLP

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2020