Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 15 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VEB kritisch over selectie van KPMG als nieuwe B&S-accountant
Groothandel B&S, beursgenoteerd in Amsterdam, maar op papier een Luxemburgs bedrijf, houdt eind deze week een stemming over de benoeming van KPMG als nieuwe accountant. Dat lijkt een formaliteit, maar beleggersvereniging VEB heeft kritische vragen en stelt dat het selectieproces niet deugt.
Lees verder »
Fiscus trekt modelovereenkomsten vrije vervanging per 1 januari in
Bedrijven die opdrachtnemers inhuren met een modelovereenkomst op basis van vrije vervanging, moeten de arbeidsrelatie opnieuw tegen het licht houden. De Belastingdienst trekt goedgekeurde modelovereenkomsten met ingang van 1 januari komend jaar in.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de ins en outs van het Huwelijksvermogensrecht anno 2023?

Behalve het nieuwe huwelijksvermogensrecht bespreekt Bernard Schols op 18 september ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met je. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het fenomeen breukdelengemeenschap? Mis deze interactieve stoomcursus niet en laat je kennis vernieuwen, actualiseren en opfrissen.

Lees verder »
‘Onvoorziene omstandigheden’ niet geaccepteerd bij niet bewonen vorige woning
Iemand die een woning koopt en die uiteindelijk niet zelf bewoont omdat er inmiddels een andere nog mooiere ‘droomwoning’ is gevonden, moet over de eerste woning wel het normale tarief overdrachtsbelasting betalen. Rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt dat niet aannemelijk is gemaakt dat sprake was van onvoorziene omstandigheden waardoor de kopers redelijkerwijs niet in staat waren die […]
Lees verder »
ICT en Kengetallen 2023 | Dankzij automatisering werken voor vijf
Sinds accountant André de Groot in 2001 voor zichzelf begon, investeert hij veel in automatisering. Met toepassingen als Radar360 stroomlijnt hij het werk zo dat hij een omzet van een klein kantoor draait. Hoe doet hij dat?
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 20 september in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Zo worden de financiële cijfers van advocatenkantoren beoordeeld
Bij een op de zes advocatenkantoren leiden de financiële kengetallen bij de dekens, belast met het toezicht op de beroepsgroep, tot vraagtekens. Maar welke vraagtekens zijn dat en wanneer voorziet het dekenberaad de cijfers van een rode vlag? Nicole Jäger, secretaris van het dekenberaad, legt uit hoe dat tot stand komt.
Lees verder »
Belastingdienst schoot doel voorbij met speurtocht naar Zwitsers zwart geld
De Belastingdienst heeft met project Montenegro, waarbij een vermoeden van het hebben van een Zwitserse bankrekening genoeg was om mensen te benaderen met kritische vragen, de plank grotendeels misgeslagen, zo concludeert de fiscus zelf in een door Financiën openbaar gemaakte eindevaluatie. Zo bleek de helft van de 670 ‘verdachten’ slechts contactpersoon te zijn voor iemand […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Langdurig ziekteverzuim bij uw klanten voorkomen

Wanneer een medewerker niet kan werken omdat hij of zij bijvoorbeeld griep heeft, is er sprake van verzuim. In dit geval spreken we over kortdurend verzuim, want een griep duurt vaak maar een paar dagen. Kortdurend verzuim is nooit helemaal te voorkomen. We spreken van langdurig verzuim als een medewerker door ziekte langer dan zes […]

Lees verder »
IFAC mengt zich in duurzaamheidsdebat
De internationale federatie van accountantsorganisaties IFAC doet een oproep aan de G20 om een meer leidende rol te pakken in het behalen van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. Met name inclusiviteit is een speerpunt.
Lees verder »
DNB neemt maatregelen wegens witwascontroles FMO
Behalve de Volksbank heeft ook ontwikkelingsbank FMO te maken met een mogelijke boete van toezichthouder DNB voor tekortschietende witwascontroles. Dat meldt de bank in het halfjaarverslag.
Lees verder »
KPMG en Microsoft zoeken samenwerking in AI
KPMG gaat wereldwijd intensiever samenwerken met Microsoft op het gebied van oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee denken de bedrijven gerichter aan vraagstukken van klanten te kunnen werken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Driekwart ondernemers wordt te laat betaald
FTM: UvA beloofde EY voordeeltjes in ruil voor sponsordeal
Arbeidskorting alleen van toepassing op in Nederland belastbare arbeidsinkomsten
Hoger beroep gunstig voor Hoofddorps accountantskantoor: Rabobank aansprakelijk
OPLEIDINGEN
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
27 september 2023
Kennismarathon Vaardigheden
Fiscount
6 november 2023
Masterclass Word intern vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
9 november 2023
VACATURES
Fiscalist bij RSM Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Externe accountant -‘s-Hertogenbosch
Flynth
"s-Hertogenbossch
Opdrachtleider / Controleleider
Coney Minds
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN