Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 23 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
VEB schikt met Deloitte in InnoConcepts-zaak
Beleggersvereniging VEB heeft een minnelijke regeling getroffen met Deloitte over compensatie van gedupeerde aandeelhouders van de eind 2010 failliet gegane beursvennootschap InnoConcepts.
Lees meer
 
 
Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden in rvc KPMG
Per 1 september 2017 treden Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden toe tot de raad van commissarissen van KPMG.
Lees meer
 
10 Quizvragen + Factsheet over jouw toekomst Advertorial

In onze 360° Audit Quiz kijk je letterlijk om je heen. Beantwoord de 10 vragen en na 5 minuten weet jij waar je staat. Na het doorlopen van de 360° Audit kan je meteen ook onze factsheet downloaden. Het document is een grafische weergave van de stand van zaken binnen jouw vakgebied en wij geven een korte onze visie over hoe jij relevanter wordt voor de toekomstige arbeidsmarkt.

=> Start hier de 360° Finance Quiz

 
Zeevarende met Nederlandse werkgever die buiten de EU werkt, is verzekerd in zijn woonstaat
Een zeevarende met Nederlandse werkgever die buiten de EU werkt, is verzekerd in zijn woonstaat. Dat concludeert Advocaat Generaal Wattel naar aanleiding van de prejudiciële vragen die door de Rechtbank Zeeland-West Brabant zijn gesteld aan de Hoge Raad over welke toewijzingsregels uit EG Verordening 883/2004 van toepassing zijn op een Letse zeevarende die buiten de […]
Lees meer
 
 
‘HTTP Security Headers slecht geïmplementeerd in online boekhoudpakketten’
Vergelijkingssite OnlineFactureren.net heeft bijna 100 aanbieders van online facturatie en boekhouding getest op de implementatie en configuratie van de HTTP Security Headers. Het overgrote deel van de aanbieders heeft deze Security Headers onvoldoende geïmplementeerd.
Lees meer
 
Gratis whitepaper: Intakegesprek met een nieuwe klant Advertorial

Een nieuwe klant vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Maar hoe start je nu een goede langdurige samenwerking? Daar heb je een gedegen intakegesprek voor nodig. In deze whitepaper lees je onder meer over:

• geven van een goede eerste indruk
• vaststellen of je klant betrouwbaar is
• samenwerken in een online boekhouding

Download whitepaper >

 
Welke gegevens moeten er op een factuur staan?
Een factuur moet opgesteld worden voor alle goederen en diensten die worden geleverd aan andere ondernemers. Ook rechtspersonen die geen ondernemer zijn (ook buitenlandse), krijgen een factuur. Op een factuur zijn een aantal zaken verplicht. Weet u wat de basisgegevens zijn?
Lees meer
 
 
Lichte stijging consumentenvertrouwen in augustus
De stemming onder consumenten is in augustus een fractie verbeterd. Ook het oordeel over het economisch klimaat verbetert iets, de koopbereidheid verandert niet. Dat meldt het CBS.
Lees meer
 
 
Levering traploophulp en Kirschnerdraden belast met 6% BTW
De levering van een traploophulp is belast met 6% BTW. Ook de levering van Kirschnerdraden die worden gebruikt om botfragmenten te fixeren is belast met dit percentage. Dat laat de Belastingdienst weten.
Lees meer
 
“We mogen online samenstellen best baanbrekend noemen” Contentpartner
Een cloudstrategie biedt accountants veel voordelen: flexibiliteit, kosten-efficiëntie, snel op- en afschalen, werken op ieder moment en op elke plek. Het vorig jaar gepresenteerde CaseWare Cloud zal daar veel aan bijdragen. Om te beginnen met een klantdossier dat in de cloud hangt.
 
Fiscale agrarische actualiteiten Opleiding
De Hoge Raad staat het eenzijdig onbelast herwaarderen van landbouwgrond naar WEVAB-waarde op grond van een stelselwijziging niet toe. Wanneer blijft onbelast herwaarderen van landbouwgrond toch nog mogelijk? De Advocaat-Generaal is van mening dat ter zake van de inbreng van cultuurgrond en de ondergrond van agrarische opstallen over de niet-voorbehouden stille reserves overdrachtswinst wordt gerealiseerd, […]
 
SRA zoekt een Senior Accountant (vennotabel) – Brabant. Vacature
Op zoek naar een positie als Senior Accountant (vennotabel) bij een gerenommeerd en professioneel kantoor in Brabant? Dit middelgrote kantoor beschikt over aansprekende klanten, variërend van klein tot het grotere MKB. Daarnaast wordt de sfeer gekenmerkt als informeel, gedreven en professioneel. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de individuele medewerker. Werkzaamheden/verantwoordelijkheden Verantwoordelijk voor de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn