Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VEB start proefproces over box 3-heffing beleggingen
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) maakt de gang naar de rechter om het forfaitair rendement van 5,5% op beleggingen in 2022 aan te vechten. Dat fictieve percentage ‘staat in schril contrast met cijfers van DNB waaruit blijkt dat beleggers in 2022 een gemiddeld vermogensverlies van 14 procent hebben moeten slikken’, licht de vereniging de stap […]
Lees verder »
Eigenaar administratiekantoor naar eigen zeggen slachtoffer toeslagenaffaire, toch taakstraf
De eigenaar van een administratiekantoor is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur, omdat hij de btw-aangiftes voor in totaal meer dan een ton bewust naar beneden bijstelde. De verdediging van de man deed een beroep op overmacht, omdat hij naar eigen zeggen slachtoffer is van de toeslagenaffaire.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Professioneel Waarderingsrapport nodig?

Uw klant wil een waardering van zijn bedrijf. Maar zo’n waardering inclusief rapport kost u veel tijd. Met ValuePartner maakt u snel en efficiënt een professionele bedrijfswaardering op basis van DCF. Het resultaat wordt overzichtelijk weergegeven in een strak vormgegeven PDF rapport. Kan zo aan de klant worden gepresenteerd!

Meer informatie »
ChatGPT en AI: kans of bedreiging voor de fiscale (straf)advocatuur en belastingadviespraktijk?
December vorig jaar gingen op Twitter uit het niets de eerste berichten viral over een bijzondere nieuwe chatbot: ChatGPT.[i] De samengestelde teksten en antwoorden van deze kunstmatige intelligentie zijn verbluffend nauwkeurig, overtuigend en niet van menselijke schrijverij te onderscheiden. De praktische toepassingen lijken eindeloos. Wat betekenen tools als ChatGPT voor de toekomst van de fiscale […]
Lees verder »
Accountant moet uitkomst bieden bij vastgelopen samenwerking teststraat
De rechtbank Amsterdam gaat een accountant als deskundige benoemen die de boekhouding en bepaalde posten van een samenwerkingsverband gaat bekijken, vanwege een ruzie over financiën tussen twee ondernemers. Dat is onlangs bepaald in een tussenvonnis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?

Op 5 april bespreekt Ewoud de Ruiter zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Wat zijn de aandachtspunten bij de beide varianten? Wanneer kies je welke variant? Waar moet je op letten en hoe kun je eventuele obstakels oplossen?

Lees verder »
Geen gezagsverhouding en dus ook geen arbeidsovereenkomst docent en welzijnsinstelling
De kantonrechter boog zich onlangs over een geschil tussen een welzijnsinstelling en een sportdocent die op basis van een schriftelijke overeenkomst sportlessen verzorgde bij de instelling. De welzijnsinstelling zegde de overeenkomst op per 1 januari 2022. Volgens de vrouw was sprake van een arbeidsovereenkomst en is de opzegging niet rechtsgeldig.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het belang van ID-verificatie in de accountancy

Als administratie- en accountantskantoor is het belangrijk om te weten met wie je zaken doet. In beginsel om ervoor te zorgen dat je de werkzaamheden naar behoren kan uitvoeren, maar ook vanwege de steeds strenger wordende wet- en regelgeving. Maar hoe voer je ID-verificatie naar behoren uit en werk je volledig compliant?

Lees verder »
PwC: vrouwelijke arbeidsparticipatie is hoog, maar Nederlandse deeltijdcultuur domineert
Het aantal Nederlandse vrouwen dat deelneemt aan de werkzame beroepsbevolking is met 80,2% hoog. Alleen in IJsland en Zweden is de vrouwelijke arbeidsparticipatie hoger. Steeds vaker stoten vrouwen ook door naar de top van het bedrijfsleven. Maar omdat in vergelijking met andere landen Nederlandse vrouwen veel meer in deeltijd werken, lossen de problemen op de […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Indeed: werkzoekende wil vaker baan met maatschappelijke impact
Faillissement accountantskantoor Progress opgeheven
Klacht tegen vijf AA’s mist elk doel door ontbreken onderbouwing
Taakstraf voor eigenaresse administratiekantoor die klant hielp met belastingfraude
OPLEIDINGEN
Legal ontbijtsessie ‘Flexibele arbeid: een zegen of een plaag?’
The Legal Company
23 maart 2023
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
24 maart 2023
Cursus Erfrecht
Accountancy Vanmorgen
3 april 2023
VACATURES
Vennotabel Directeur audit RA
Klop
Betuwe
Assistent Accountant
Marshoek
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb – Zwolle
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN