Veel extra vliegverbindingen met Rusland in de WK-periode

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 23 mei 2018

Strenge regels tijdens het WK voetbal in Rusland


Als u Rusland bezoekt tussen 25 mei en 25 juli, moet u ervoor zorgen dat u uw visum binnen drie dagen na aankomst registreert. Deze nieuwe, streng gehandhaafde regel geldt in alle speelsteden. Verblijft u in een hotel, dan verzorgt het hotel de registratie voor u. Als u op een privéadres verblijft, moet u uw visum zelf registreren; de uitnodigende instantie kan dat tijdens het WK niet voor u doen! Wij raden u daarom aan te kiezen voor een hotel of uw reis uit te stellen. Dat scheelt u veel gedoe.
 
Een andere, kersverse maatregel die de Russische autoriteiten hebben ingesteld, is dat u op de Moskouse luchthavens een boete kunt krijgen als u uw bagage op een zitplaats neerzet. Er worden veel buitenlandse voetbalfans verwacht en deze moeten na hun lange reis wel kunnen uitrusten...
 
Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Uw visumaanvraag en de AVG


Zoals u vast wel weet, treedt per 25 mei de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Dit houdt in dat bedrijven en instanties waaraan u uw persoonsgegevens hebt toevertrouwd, hier nog zorgvuldiger mee moeten omgegaan dan voorheen.
 
Uiteraard behandelen wij uw persoonsgegevens strikt vertrouwelijk wanneer we uw visumaanvraag verwerken. Mocht u het op prijs stellen een en ander schriftelijk vast te leggen, dan kunt u bij ons een verwerkersovereenkomst opvragen.

Betere verbinding met Kaliningrad en Sochi


Sinds kort verzorgt de Letse luchtvaartmaatschappij AirBaltic lijndiensten van Riga naar Sochi en Kaliningrad. Beide steden spelen een belangrijke rol in het aanstaande WK voetbal.
Sochi wordt twee keer per week bediend. De vluchten naar Kaliningrad worden zes keer per week aangeboden – erg handig voor fans van de Rode Duivels, die op 28 juni hun groepswedstrijd tegen de Engelsen in deze stad spelen.
 
Neem contact met ons op voor prijzen en beschikbaarheid.

Aeroflot en Lufthansa vliegen vaker tijdens het WK


Tijdens het WK voetbal voert Lufthansa 85 extra vluchten uit tussen Duitsland en Rusland. In totaal zijn er 18.000 stoelen beschikbaar voor voetbalfans.
In juni staan dagelijks zes vluchten vanuit Frankfurt en vier vluchten vanuit München naar Moskou in het vluchtschema. Aeroflot zorgt er met extra vluchten voor dat ook andere speelsteden dan Moskou goed bereikbaar zijn.
 
Toch nog uw favoriete team aanmoedigen? Bel of mail ons snel voor de mogelijkheden

Rusland introduceert belastingvrij winkelen


Om voetbalfans te verleiden tijdens hun verblijf in Rusland meer geld uit te geven, heeft de Russische overheid besloten belastingvrij winkelen te introduceren. Als u op één dag meer dan een vastgesteld bedrag uitgeeft, kunt u bij het verlaten van het land de btw daarop terugvragen. Aan de regeling kleven echter behoorlijk wat haken en ogen.
 
Ten eerste is het vastgestelde bedrag tamelijk hoog: 10.000 roebel (€ 140). Dit bedrag moet bovendien op één bon staan. Ook moet de betreffende winkel u een speciale ‘tax free coupon’ verstrekken. Slechts een zeer beperkt aantal winkels doet dit – toevallig vooral winkels uit het hogere (duurdere) segment.
 
Ten tweede zijn accijnsgoederen uitgesloten van de regeling. Uw voorraad wodka kunt u dus niet belastingvrij aanvullen.
 
Ten derde zijn er buiten Moskou maar enkele luchthavens waar u de btw kunt terugvragen.
 
Kortom: reken uzelf niet rijk…
Russia Travel

BRIC Travel


Facebook
Russia Travel
BRIC Travel
Twitter
Deze informatie wordt u aangeboden door Russia Travel, onderdeel van de BRIC Travel groep. Uw reisgenoot voor, tijdens en na uw reis!
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar: afmelden@russiatravel.nl
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Russia Travel / BRIC Travel · Kabelweg 21 · Amsterdam, 1014 BA · Netherlands

Russiatravel.nl

Categories: Abroad Holidays
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019