Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 18 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Geen accountant wil handen branden aan Roda JC
Accountants willen hun handen niet branden aan Roda JC, zolang er een verdenking speelt van fraude bij de eredivisieclub. Dat heeft de club laten weten in een bericht op de website.
Lees meer
 
 
Record banenverlies in financiële sector, tegelijk veel vacatures
Niet eerder sinds 2008 groeide het totaal aantal banen in Nederland zo hard als van juli 2016 tot juni 2017, maakte het CBS bekend. In de laatste vier kwartalen kwamen er 199.000 banen bij, waarvan 51.000 in het tweede kwartaal van 2017. Maar de financiële dienstverlening profiteerde niet mee van deze groei. 
Lees meer
 
Tijdelijk 50% korting op een jaarabonnement op AV Advertorial

Wilt u geen nummer van AV meer missen? Up-to-date blijven en geïnspireerd raken? Profiteer dan nu van onze 50% korting-actie en betaal het eerste jaar slechts € 24,95 voor een jaarabonnement van 4 nummers! AV1 is op 24 maart verschenen, met in dit nummer onder meer de volgende redactionele artikelen: ‘De financieringshamburger’, ‘Accountancymarkt heeft last van gebrek aan opvolgers’, ‘Bestuurlijk verslag stelt nieuwe eisen aan controle(verklaring)’ en een fiscaal artikel ‘Wat is nu eigenlijk een woning?’

Nieuwsgierig geworden? Profiteer nu en neem een abonnement =>

 
Veel kritiek op bekostiging herziening financieel toezicht
Een flink aantal organisaties is in het geweer gekomen tegen de voorgestelde herziening van de Wet bekostiging financieel toezicht. Dat blijkt uit reacties op de internetconsultatie van het ministerie van Financiën.
Lees meer
 
 
Lage rentestand jaagt financieringsmarkt aan
De financieringsmarkt draait weer op volle toeren. Dat blijkt uit onderzoek van PwC. Na een ongekend actief eerste kwartaal was het tweede kwartaal minder extreem, maar nog steeds zeer productief, aldus PwC.
Lees meer
 
 
Gratis advies voor regio’s die circulair MKB steunen
Overheden die de circulaire economie en andere milieudoelen een zetje willen geven, komen in aanmerking voor maatwerk beleidsadvies van KPMG, Ecofys en Circle Economy, betaald door ‘Europa’. Ze kunnen zich nog tot en met 18 september 2017 aanmelden.
Lees meer
 
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie Advertorial

Krijgt u van uw cliënten steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En kunt u deze vragen wel adequaat beantwoorden? Vergis u niet, het erfrecht is een delicate kwestie! Als u uw cliënt verkeerd adviseert, kan dat behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrecht goeroe Bernard Schols praat u op 10 april bij over alles wat u moet weten over het erfrecht

 
Strijd om talent volop gaande
De strijd om talent is volop gaande, meldt het CBS. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft steeds meer moeite met het vinden van geschikte arbeidskrachten.
Lees meer
 
 
Inval FIOD op zeven plaatsen
De FIOD heeft woensdag zeven panden doorzocht. Het ging om bedrijfspanden, waaronder winkels in de kledingbranche en woningen. De opsporingsdienst heeft beslag gelegd op bijna €7.000,- cash geld en een Porsche Macan. Ook werd er (digitale) administratie in beslag genomen. Omzetbelasting De verdachten hebben vermoedelijk over meerdere jaren te weinig omzetbelasting afgedragen aan de fiscus, […]
Lees meer
 
 
Record banenverlies in financiële sector, tegelijk veel vacatures
Niet eerder sinds 2008 groeide het totaal aantal banen in Nederland zo hard als van juli 2016 tot juni 2017, maakte het CBS bekend. In de laatste vier kwartalen kwamen er 199.000 banen bij, waarvan 51.000 in het tweede kwartaal van 2017. Maar de financiële dienstverlening profiteerde niet mee van deze groei. 
Lees meer
 
 
Louter aandelenhoudster, dan geen BTW-aftrek
Het houden van aandelen leidt als zodanig niet tot ondernemerschap voor de BTW. Het gevolg daarvan is dat een houdster die louter aandelen houdt geen recht op aftrek heeft voor BTW op aan haar in rekening gebrachte kosten. Dat zegt BTW-deskundige Madeleine Merkx van Deloitte op basis van jurisprudentie van het Europees Hof van Justitie.
Lees meer
 
 
Dure tik over de vingers PwC UK
Een recordboete, te betalen aan de Britse Financial Reporting Council. Daar bovenop nog eens een stevige reprimande. Dit nadat PwC UK had toegegeven dat het bij de controle van het noodlijdende kantoor RSM Tenon flinke steken heeft laten vallen.
Lees meer
 
‘We verrassen onze klanten keer op keer met een slimme interpretatie van hun bedrijfsgegevens’ Contentpartner
Klanten verwachten van hun accountant efficiency, meer en meer bedrijfsadvies en vaste, transparante tarieven. Nu en in de toekomst nog veel meer. Dé manier om deze slag nu al te winnen, is automatisering. Dat stelt Marius van de Groep, adviseur en sparringpartner MKB bij accountants- en belastingadvieskantoor KRC Van Elderen.
 
Accountancy kring 2017-2018 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties Accountancy kringen. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring komen o.a. aan de orde: de wijzigingen in de Wwft, uitfasering pensioen in eigen beheer, actualiteiten DGA & echtscheiding, actualiteiten EV, aandachtspunten samenstelpraktijk en pensioenactualiteiten. Sluit u nu aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Breng uw kennis in één middag up-to-date! Joep Swinkels brengt u tijdens deze praktische cursus op de hoogte van alle […]
 
Audit Professionals – heel Nederland Vacature
BEN JIJ PROACTIEF, COMMUNICATIEF, COMMERCIEEL EN HEB JE MINIMAAL 2 JAAR CONTROLE ERVARING IN DE ACCOUNTANCYSECTOR? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn