Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 29 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
KvK: veel ondernemers onzeker over hun financiële kennis
Veel ondernemers zijn op diverse belangrijke punten onzeker over hun kennis van geldzaken. Ondernemers die aangeven veel kennis van geldzaken te hebben, presteren vaak beter dan ondernemers die aangeven minder kennis te hebben. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Grip op de tent, ondernemers over hun financieel inzicht’, dat de KvK dinsdag heeft gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Brandbrief SRA, NOAB en RB over partnerproblematiek PEB
Bij SRA, RB en NOAB bestaan grote zorgen over de uitfasering van in eigen beheer verzekerde pensioenaanspraken. De “partnerproblematiek” staat volgens de organisaties in de weg aan de beoogde uitfasering. Dat schrijven de organisaties in een brandbrief aan de Eerste Kamer.
Lees meer
 
Ambitieuze accountant, werk jij efficiënt genoeg? Advertorial

Als accountant speel je een belangrijke rol in de onderneming van je klant. Maar de dienstverlening van de accountant verandert; klanten verwachten een strategische sparringpartner. De vraag is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat je die sparringpartner voor je klant kunt zijn?’ Download de accountancybrochure en ontdek de mogelijkheden!

 
FD: NBA wil ook in 2017 uitstel voor gemeenten bij indienen jaarrekening
De deadline voor gemeenten voor het indienen van een goedgekeurde jaarrekening moet ook volgend jaar met twee maanden worden opgeschoven, naar september 2017. Zo krijgen accountantskantoren meer lucht bij het controleren van de gemeentelijke boeken en kunnen zij hun schaarse mankracht beter spreiden. Daarvoor pleit beroepsorganisatie NBA. Voorzitter Pieter Jongstra gaat dit advies binnenkort overbrengen […]
Lees meer
 
 
Wiebes specificeert begrip kwaadwillend
Door het uitstel van de wet DBA hoeven opdrachtgevers en opdrachtnemers ten minste tot 2018 niet te vrezen voor boetes en naheffingen. Met uitzondering voor de zogenoemde kwaadwillenden. Maar wanneer ben je kwaadwillend?
Lees meer
 
Checklist intakegesprek nieuwe klant Advertorial

Een nieuwe klant vinden voor je kantoor hoeft niet moeilijk te zijn. Maar met een informeel gesprekje kom je er niet. Deze whitepaper geeft je praktische tips voor een gedegen intakegesprek.
Lees:
• hoe je een goede eerste indruk geeft.
• hoe jij erachter komt of de klant betrouwbaar is.
• wat de eerste stappen in een goede samenwerking zijn.
• waarom samenwerken in een online boekhouding belangrijk is.

Download gratis whitepaper >

 
Vanaf 28-11 nieuwe formulieren G-rekening
Maandag 28 november heeft de Belastingdienst nieuwe formulieren voor de G-rekening beschikbaar gesteld. Vanaf deze datum kunnen alleen deze formulieren gebruikt worden. Zo meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
Belastingdienst: Valse brief over zorgtoeslag in omloop
De Belastingdienst meldt op haar site dat er nep-beschikkingen zijn verstuurd waarin wordt gevraagd om een bedrag van 82 euro aan zorgtoeslag terug te betalen. 
Lees meer
 
OvRAN SYMPOSIUM 14-12-2016 UTRECHT 17.00 uur met DINER+ Advertorial

Debat/discussies over de toekomst NBA, geld en vertrouwen:
– bepaalt de rechter de toekomst NBA of de ledenvergadering?
– de huisbank van uw klant weigert krediet, hoe kunt u helpen?
– hoe komt het vertrouwen in accountants(verklaringen) terug?
Slechts €50, BTW vrij, 4 PE punten, borrel na afloop.

Aanmelden? Klik hier =>

 
Topambtenaar Paul moet Belastingdienst inbedden in Financiën
Harry Paul wordt project-plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. Hij moet de ophanging van de Belastingdienst onder het ministerie van Financiën versneld aanpassen.
Lees meer
 
 
Nuttige handreiking van Wiebes voor de zelfstandige professional
Hoewel staatssecretaris Wiebes heeft laten weten dat handhaving van de Wet DBA voorlopig wordt opgeschort, is er nog veel onrust bij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Want wat betekent zijn toezegging in de praktijk? En wanneer is een opdrachtgever of opdrachtnemer bijvoorbeeld ‘kwaadwillend’ – de groep die volgens Wiebes niet gespaard zal worden.
Lees meer
 
 
Omzetgroei autosector stagneert, motorbranche in de lift
Voor het eerst in zes kwartalen is de omzet van importeurs van nieuwe personenauto’s afgenomen. In de overige deelbranches nam de omzet in het derde kwartaal nog wel toe, maar was de groei aanzienlijk minder sterk dan in het kwartaal ervoor. Dit meldt CBS in de Kwartaalmonitor Auto- en motorbranche.
Lees meer
 
 
BDO gaat franchisers van Jumbo Supermarkten ondersteunen met Loket.nl
De conversie van de overname van Retail Accounting, dat financieel-administratieve dienstverlening biedt aan de franchisenemers van Jumbo, door BDO is een feit. Het accountantskantoor maakt gebruik van Loket.nl voor salarisverwerking, HRM-processen en documentgeneratie.
Lees meer
 
Vijf redenen waarom iedere accountantspraktijk servicemanagement zou moeten omarmen Contentpartner
Onder servicemanagement verstaan we alle mogelijke manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. Dit loopt uiteen van op tijd de telefoon opnemen als de cliënt een vraag heeft en het zorgvuldig indienen van de belastingaangiften tot het bij de cliënt op kantoor laten plaatsvinden van afspraken om reistijd […]
 
Communicatieve vaardigheden Opleiding
In de driedaagse cursus Communicatieve vaardigheden leer je effectief communiceren en adviseren: Hoe je je adviezen beter laat aansluiten op de vraag Op welke manieren je je invloed kunt vergroten Hoe je door beter luisteren je adviezen geaccepteerd krijgt Hoe je de leesbaarheid, stijl en structuur van zakelijke brieven, managementletters en accountantsverslagen kunt verbeteren Hoe […]
 
GRC Specialist Interne Beheersing, Financial Risk – Leiden Vacature
Bedrijfsomschrijving Zorg en Zekerheid is de regionale zorgverzekeraar die zich sterk maakt voor toegankelijke én betaalbare zorg. Zorg waar onze verzekerden gezond van worden én blijven. Want bij ons staat de gezondheid van de klant centraal. Dat zie je aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Kwaliteit die we dankzij de inzet van onze medewerkers waarmaken. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn