Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 1 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | ‘Veel ondernemers vallen nog buiten de boot bij noodloket’
Veel door de coronacrisis getroffen zelfstandige ondernemers denken nog steeds niet in aanmerking te komen voor de eenmalige steun van € 4000,- via de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)
Lees verder »
Corona | NOW-regeling klaar: loketten vanaf 6 april open, accountantsverklaring binnen 24 weken vereist
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dinsdag de voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) bekendgemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Interactieve online cursussen in mei via Fiscaal Vanmorgen

Neem deel via uw eigen laptop, pc of tablet vanaf uw eigen werkplek (thuis). U heeft direct contact met de docent en medecursisten. Uw vragen worden gelijk beantwoord. De online cursussen zijn:
*Werkkostenregeling * BTW margeregeling * Actualiteiten oudedagsvoorzieningen * BTW en onderwijsinstellingen * Vastgoed en BTW * Bedrijfsopvolgingsregeling.

Lees verder »
Corona | Nieuwe poll: Voel je je voldoende in staat om klanten in financiële moeilijkheden bij te staan?
Accountants zijn vaak het aanspreekpunt voor ondernemers die het financieel lastig hebben als gevolg van de coronacrisis. Maar die coronacrisis brengt ook veel onzekerheid met zich mee, zowel over de invulling van noodmaatregelen als over economische toekomstscenario’s. Voel je je op dit moment voldoende in staat om klanten in financiële moeilijkheden bij te staan?
Lees verder »
Corona | ‘Eenmalige schuldkwijtschelding MKB van 50% onvermijdelijk’
Zelfs het uitzonderlijke noodsteunpakket van de overheid zal een golf van faillissementen niet kunnen voorkomen en daarom zou het goed zijn om de schuldenberg die momenteel bij bedrijven aan het ontstaan is te halveren. Dat vindt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Start uw gratis e-learning: “Enkele wetenswaardigheden over de HIR”

• E-learning + eindtoets
• NBA: 1 gratis PE

Lees verder »
Aangiftesoftware Wolters Kluwer werkt niet
Het vernieuwde aangifteprogramma Avanzer Aangifte van Wolters Kluwer blijkt niet te werken. Veel accountants en belastingadviseurs kunnen daardoor momenteel de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting 2019 voor hun klanten niet voor 1 april naar de Belastingdienst versturen. Daarnaast zouden ook andere functionaliteiten als de module voor de uitgebreide rapportage niet optimaal werken.
Lees verder »
Corona | Accountant belangrijkste hulpbron voor BOVAG-leden
BOVAG-leden wenden zich vooral tot accountants voor ondersteuning tijdens de coronacrisis, blijkt uit een enquête van de brancheorganisatie voor de automotive. Liquiditeit is een toenemend probleem bij twee derde van de BOVAG-leden.
Lees verder »
Corona | Schema tijdelijke financiële regelingen vanwege coronacrisis
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een handig schema gepubliceerd met alle tegemoetkomingen voor ondernemers in deze coronacrisis op een rij:
Lees verder »
NBA scherpt besturingsmodel en interne regels aan na Mannak-affaire
Er komen strikte regels over nevenfuncties voor bestuur, directie en managementteamleden van de NBA. Ook worden aanvullende regels opgesteld over werving, inkoop en aanbesteding en wordt de interne klokkenluidersregeling versterkt. Dat zijn enkele uitkomsten van een uitgebreide reflectie die de beroepsorganisatie de afgelopen tijd heeft uitgevoerd op de eigen governance na de affaire rond de […]
Lees verder »
Corona | Betaling vakantiegeld en NOW-subsidie
Hoe zit het met het uitbetalen van vakantiegeld van de werknemer als de werkgever NOW-subsidie heeft waarmee hij een tegemoetkoming in de loonkosten krijgt?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De toekomst van de accountancy | Wat voor ‘merk’ accountant ben jij?

Het is een populair onderwerp: de toekomst van de accountancy. Er wordt veel over geschreven en gediscussieerd en dat neemt toe naarmate de digitalisering verder doorzet. De meeste accountancy professionals lijken van één ding overtuigd: ons beroep blijft bestaan. Het gaat hooguit veranderen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | FNV geschrokken door ‘enorme aantal’ ZZP’ers dat zich voor TOZO meldt
Compensatie transitievergoeding aanvragen bij UWV vanaf 1 april
OPLEIDINGEN
Basisopleiding NLP; Van adviseur naar vertrouwenspersoon
NBA Opleidingen
13 mei 2020
Arbeid en Recht (2

14 april 2020
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
7 april 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN