Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 20 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Veel oude bekenden onder accountantskantoren die NOW 2.0 kregen
Op de lijst met 65.000 bedrijven die NOW-steun hebben ontvangen in de tweede periode staan een kleine dertig accountantskantoren. Meer dan de helft kreeg ook loonsubsidie in de eerste steunronde.
Lees verder »
Trend: administratiekantoor wil accountantskantoor worden
Full Finance, dienstverlener in accountancy, constateert dat administratiekantoren steeds vaker accountantskantoor willen worden. Accountancy Vanmorgen sprak met twee ondernemers voor wie dit geldt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 5 stappen een online samenwerking

Als financieel adviseur wilt u uw cliënten zo goed mogelijk helpen. U adviseert in moeilijke tijden, maar coacht ook ondernemers die juist een explosieve groei doormaken. Hiervoor is een optimale online samenwerking nodig. Dit stappenplan helpt uw kantoor om die zo eenvoudig mogelijk te bereiken. Bereik in 5 stappen een optimale online samenwerking.

Download gratis »
Streep door fiscale Cyprus-route transporteurs
Nederlandse transportbedrijven met internationaal rijdende vrachtwagenchauffeurs moeten hier sociale premies afdragen, ook als de chauffeurs op papier in dienst zijn van een bedrijf in het buitenland. Dat oordeelt de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in een zaak over Cypriotische arbeidscontracten.
Lees verder »
Administratiekantoor blaast cadeaubon nieuw leven in
Renée van Geest is begaan met lokale ondernemers. Om hen te steunen, stapt ze in de ‘Westlandbon’. Deze cadeaukaart kan bij Westlandse winkels en bedrijven verzilverd worden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meld nu aan voor onze interactieve online Lunch & Learnsessies

In november en december bespreken experts in één uur de actuele ontwikkelingen en gevolgen van onder andere de Derdenverklaring NOW; Belastingplan 2021; Btw actualiteiten, WWFT en Eindejaarscorrecties in de btw. Per sessie betaal je slechts € 59,- en het levert 1 PE punt op.

Informatie en aanmelden »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Eindelijk eerste openstelling SDE++
Met acht weken vertraging wordt op dinsdag 24 november, 9.00 uur de subsidieregeling SDE++ eindelijk opengesteld. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven die investeren in…
Lees verder »
Deurwaarder Flanderijn wil ‘maatschappelijk betrokken’ incasseren
Flanderijn certificeert zich als eerste gerechtsdeurwaarder voor de SRCM-norm. Hiermee toont het bedrijf aan op een maatschappelijk betrokken manier te incasseren. Opdrachtgevers vragen daar steeds vaker om.
Lees verder »
Toch bonussen en dividend bij NOW
Als een Nederlands bedrijf tussen juni en september NOW-steun heeft gekregen, mag het buitenlandse moederbedrijf toch bonussen uitbetalen, dividend uitkeren en eigen aandelen inkopen zonder dat dit gevolgen heeft voor de loonsubsidie van de Nederlandse dochter.
Lees verder »
PE-special
‘PE-regeling biedt ruimte voor thema’s buiten vakgebied’

Accountants die punten en bijscholing puur zien als verplichte kost, houden vooral zichzelf voor de gek, vindt accountant-administratieconsulent Kees van Buuren. Met plezier volgt hij trainingen, cursussen en seminars. Maar de toegevoegde waarde van het nieuwe PE-stelsel ziet hij nog niet zo direct.

Lees verder »
Brexit raakt ook Nederlandse accountingsector
Zelfs bij een zachte Brexit verdwijnen er in Nederland 17.000 banen en kost het onze economie 4,5 miljard. Ook accounting lijdt schade. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN Amro.
Lees verder »
FTM: Jeugdzorg publiceert misleidende winstcijfers
Kleine zorgaanbieders maken gemiddeld meer dan 35 procent winst, stelde Jeugdzorg Nederland in oktober. Volgens onderzoeksplatform Follow The Money klopt hun berekening van geen kanten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitale transformatie: een kwestie van nu of nooit

Tijdens Fast Forward spraken we met een uitgebreid panel van experts uit de financiële dienstverlening en de techonologie- en accountingsector. In deze blog spreken we met Silverfin co-CEO Joris Van Der Gucht over zijn visie op de toekomst van accountancy.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
MTH steunt noodlijdend theater Flint
ING opvallend positief over herstel 2021
Staatssecretaris en gemeenten zien niets in schrappen partnerinkomenstoets Tozo
Kredietverstrekker denkt BMKB-C regeling impuls te kunnen geven
OPLEIDINGEN
MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE (MBA)
HAN
1 december 2020
NOW-samenstellingsverklaring
Fiscount
9 december 2020
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
14 januari 2021
VACATURES
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Director assurance / externe accountant
CROP
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN