Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 10 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Plasterk: Controleprotocol WNT aanpassen om controlelast te verlagen
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wil kijken of het jaarlijks vast te stellen controleprotocol Wet Normering Topinkomens (WNT) aangepast kan worden, zodat de controlelast voor accountants – en daarmee de kosten voor alle WNT-instellingen- vermindert.
Lees meer
 
 
Veelgestelde vragen bijdrage Zorgverzekeringswet bij PEB-afkoop
De Belastingdienst heeft een aantal veelgestelde vragen over de bijdrage Zorgverzekeringswet bij het afkoop van het pensioen in eigen beheer op de site van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen gepubliceerd.
Lees meer
 
6% rendement op vermogen Advertorial

Beleggen met verregaande zekerheden. Uw cliënt financiert het onroerend goed van ondernemers. Geborgd door het 1e recht van hypotheek.
• Zoekt uw cliënt een belegging met inleg van € 100.000,- of meer?
• Zoekt hij of zij een belegging met een vaste rente van 4,5% tot 6%?
• Wil uw cliënt zelf de regie voeren over een geborgde belegging?

Neem vrijblijvend contact op met Mogelijk Vastgoedfinancieringen. =>

Agressief werven? Een ongewenste ontwikkeling! Contentpartner
Recruiters die bellen, zich als klant voordoen en vragen naar de beste controleleider. Of recruiters die zich inschrijven voor cursussen voor assistent-accountants om zo met de doelgroep in contact te komen. Accountantskantoren die 1000 euro loonsverhoging in het vooruitzicht stellen om personeel bij elkaar weg te kapen. De laatste tijd krijgt SRA steeds meer signalen […]
 
 
Vakantierooster nieuwsbrief Accountancy Vanmorgen
Accountancy Vanmorgen gaat de komende zes weken over op een vakantierooster. Dat betekent dat de nieuwsbrief drie keer in de week verschijnt, op maandag woensdag en vrijdag.
Lees meer
 
Trouwen vóór of na 2018? Advertorial

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is een van de onderwerpen die besproken wordt in AV2. Wilt u daarnaast alles weten over uitfasering PEB: eindstation of (door)start? En over de wederzijdse informatiestromen van de accountant en de ondernemer? U leest #hoedanprecies in de tweede editie van het AV-magazine. Meer weten? Neem nu een abonnement op AV-magazine. =>

 
PwC: Bedrijfsopvolging: rechtbank bevestigt vrijstelling voor overdrachtsbelasting
Bij de overdracht van een onderneming met vastgoed binnen de familie kan de heffing van overdrachtsbelasting een drempel zijn, maar Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat ook voor die belasting een vrijstelling geldt. Dit is voor bedrijfsopvolging een belangrijke vrijstelling, naast de faciliteiten voor inkomstenbelasting en schenkbelasting (de bedrijfsopvolgingsregeling), zo meldt PwC.
Lees meer
 
 
Auditdienst: risicobeheersing Belastingdienst onsamenhangend
Op dit moment bestaat er binnen de Belastingdienst nog een onvoldoende samenhangend en continu proces van risicomanagement. Dat concludeert de Auditdienst Rijk in haar rapportage over de voortgang van de implementatie van de 13 aanbevelingen van de Commissie onderzoek Belastingdienst (COB).
Lees meer
 
 
RJ-Uiting 2017-7 gepubliceerd
RJ Uiting 2017-7: ontwerp-Richtlijn 290 Financiële instrumenten ‘mogelijkheid om bijzondere waardeverminderingen te verantwoorden op basis van te verwachten kredietverliezen conform IFRS 9 Financiële instrumenten’ is gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Handreiking fiscale behandeling elders verzekerd pensioen
De Belastingdienst heeft een handreiking voor de fiscale behandeling van het elders verzekerd pensioen gepubliceerd op de Belastingdienstpensioensite.
Lees meer
 
 
Kamer wil preventieve toets bij vijandige overnames
De Tweede Kamer wil dat er een preventieve toets kan worden uitgevoerd bij een vijandige of ongewenste overname van bedrijven in de vitale infrastructuursectoren die van groot belang zijn voor de nationale veiligheid dan wel de economie en werkgelegenheid in Nederland.
Lees meer
 
Machine learning als slimme opvolger van Robotic Accounting Contentpartner
Nog niet zo lang geleden verhuisden accountants massaal naar de cloud. Een innovatie die op dat moment werd gezien als een enorme omslag binnen de accountancy. Ondertussen is het gebruik van cloud-oplossing meer regel dan uitzondering en maakt de accountancy zich op voor nieuwe innovaties in de markt. Robotic accounting is een ontwikkeling die al […]
 
Training Frauderisicofactoren Opleiding
Een van de maatregelen om de kwaliteit van controlewerkzaamheden te vergroten is om frauderisico’s tijdig te onderkennen en ernaar te handelen. Uit praktijkonderzoek blijkt dat mogelijke frauderisicofactoren nog onvoldoende gesignaleerd, besproken en gemeld worden. Het Algemeen Bestuur van de NBA heeft om die reden besloten de training ‘Frauderisicofactoren’ als verplichte PE-training vast te stellen voor […]
 
AA-opleiding Accountancy MKB Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen tot accountant-administratieconsulent (AA), de adviseur van het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de AA-opleiding oriëntatie Accountancy mkb. Onze opleiding tot accountant-administratieconsulent (AA) kenmerkt zich door een sterke praktijkgerichtheid en een hoog actualiteitsgehalte. Een AA-opleiding die niet alleen opleidt voor het theoretisch getuigschrift AA maar die daarnaast […]
 
Assistent-Accountant (medior) – Beverwijk Vacature
Het is tijd voor een echt goede privé – werk balans. ’s Avonds op tijd thuis zijn en in het weekend gewoon doen waar je zin in hebt.  Kom werken bij De Hooge Waerder. Kijk op www.dehoogewaerder.nl/werkenbij.
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn