Gawalo
Online versie
Veelvoorkomende fouten bij het installeren van zonnepanelen

Zonnepanelen installeren is een klus die vakmanschap en kennis vereist. Toch gaan ook vaklui weleens in de fout. Wat gaat er zoal mis bij het installeren van zonnepanelen?

Lees verder >
Bedrijven investeerden fors in warmtepompen en ledverlichting

Bedrijven investeerden vorig jaar ruim 1,5 miljard euro in energiebesparing. Er waren het meeste subsidieaanvragen voor warmtepompen en ledverlichting.

Lees verder >
Installateurs schieten heus niet tekort bij verstrekking energieadviezen

Uneto-VNI reageert op het onderzoek van Vereniging Eigen Huis waaruit zou blijken dat de installateur tekortschiet bij het verstrekken van energieadviezen. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuwste generatie dakventilatoren

De nieuwe CAS 3-serie dakventilatoren van Itho Daalderop heeft een aantal kenmerken die zorgt voor een nog snellere installatie en meer onderhoudsgemak. Ze zijn de ideale oplossing voor collectieve ventilatie in de gestapelde bouw en utiliteit en zijn energiezuinig, lichtgewicht en compact.

Scanners en robots voor de bouwplaats

Softwareontwikkelaar Stabiplan breidt haar portfolio uit met scanners en robots: oplossingen die BIM met de bouwplaats verbinden.

Lees verder >
Gebouwen in zeven jaar tijd vijftig procent energiezuiniger

Het energieverbruik van gebouwen gaat de komende zeven jaar met vijftig procent omlaag. Uiteindelijk wordt al het vastgoed in Nederland geheel CO₂-neutraal.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Welke factoren veroorzaken een negatief binnenklimaat?

Een huis moet gezellig, comfortabel en gezond zijn. Aan die eerste twee factoren wordt meestal wel de nodige tijd en aandacht besteed, maar de gezondheid wordt vaak vergeten. Een ongezond binnenklimaat is een veelvoorkomend probleem.

Lees verder >
Ga personeelstekort te lijf door slimmer te installeren

Eén van de grote uitdagingen in de bouw- en installatiesector is het personeelstekort. De crisisjaren liggen achter ons en de vraag naar installatiewerk neemt toe. Het vinden van genoeg vakmensen blijkt echter een grote opgave. 

Lees verder >
Blog
Heeft de cv-installateur de kennis en kunde om een warmtepomp te installeren?

In 2050 moeten we gasvrij wonen. Verschillende organisaties zijn van mening dat we vanaf 2021 oude cv-ketels verplicht moeten vervangen door warmtepompen of andere duurzame alternatieven. Hebben installateurs daarvoor de kennis?

Lees verder >
Whitepaper
BREEAM voor installatiebedrijven

BREEAM is een instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen en bestaande gebouwen te meten en te beoordelen. Maar waar moet een installateur op letten bij een BREEAM-certificering? Dat leest u in deze gratis whitepaper.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright