Nieuwsbrief van 13-10-20 6:30:08
Online bekijken

Mooie en functionele eigenschappen van beton

Kademuren met traditionele basalt in (prefab) beton

Natuurlijk gevormde basaltblokken zijn sinds mensenheugenis in Nederland gebruikt voor waterbouwkundige werken zoals oeverversterkingen en kademuren. Omdat het plaatsen en metselen van basaltblokken om begrijpelijke arbo-technische redenen steeds meer in verval is geraakt, is de toepassing van dit materiaal in de laatste decennia sterk afgenomen en zijn de vakmensen daarvoor dan ook niet of nauwelijks meer te vinden.

Totaalaanbod lijmblokken

BIA Beton heeft zijn lijmblokken assortiment verder uitgebreid met een Mechanisch Lijm Element (MLE). Het grote formaat verkort de bouwtijd! Deze MLE Mechanische Lijm Elementen zijn de verbinding tussen de handzame lijmblokken en grote lijmelementen. Door gebruik te maken van een knipmachine kan er flexibel gebouwd worden. Topgevels en pasblokken kunnen op het allerlaatste moment geknipt worden zodat de aansluiting van wand en dak naadloos op elkaar aansluiten.

Robuuste akoestische oplossing voor binnen- én buitentoepassing!

Direct langs de provinciale weg bij Aalsmeer staat een flatgebouw met een met glas uitgevoerde gevel om de bewoners af te schermen van lawaai en uitlaatgassen. Hartstikke mooi voor het oog, zo’n glazen gevel, echter een drama voor het oor! Het geluid reflecteert tussen de glazen buitengevel en de binnengevel en zorgt voor een onleefbaar akoestisch klimaat op de galerij. Hoe los je dat op zonder concessies te doen aan de esthetische vormgeving?

Prefab betonwanden met volledig afgewerkte keramische gevel

Het Belgische baksteenbedrijf Vandersanden en de Nederlandse producent van prefab casco’s Spaansen sloegen onlangs de handen in elkaar om prefab woningen in een stroomversnelling te brengen. Spaansen maakt het al jaren mogelijk om ruwbouw casco’s in een mum van tijd op te bouwen. Nu zet het bedrijf, in partnerschap met Vandersanden, een grote stap vooruit. Voortaan kan Spaansen gevels compleet afgewerkt met keramische baksteenstrips leveren.

Betonnen spiltrappen

Een spiltrap is een rondgaande, spiraalvormige trap met een kolom in het midden. De treden lopen van smal aan de kolomzijde uit naar breed aan de buitenzijde van de trap. Spiltrappen zijn door hun vorm vaak een gezichtsbepalend element in een bouwwerk. Vooral als deze trap open in de ruimte wordt geplaatst is de uitstraling groot. Er zijn twee typen spiltrappen: spiltrappen zonder stootbord en Spiltrappen met stootbord. Deze trappen kunnen rechtsdraaiend en linksdraaiend worden uitgevoerd.

L-keerwanden voor een mooie afwerking

Bosch Beton produceert onder andere L-keerwanden. Typerend voor deze keerwanden zijn de goede constructie, hogesterktebeton, mooie afwerking, slanke vormgeving en de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de markt. De keerwanden worden onderling gekoppeld middels een kunststof koppellat. Voor de meeste toepassingen in de GWW is standaard een statische berekening aanwezig.

Betonnen dakpannen voor nieuwbouw en renovatie

Nelskamp betonnen dakpannen zijn leverbaar in vijf modellen, zijn altijd door-en-door gekleurd, en afhankelijk van het model afgewerkt met de oppervlaktebehandeling Top 2000'S', TOP-"LONGLIFE mat of glanzend" of TOP ClimaLife. De betonpannen hebben een verhoogde zijsluiting en kunnen op dakhellingen vanaf 15° worden toegepast. Bij daken tussen 15 en 22 graden zijn aanvullende verwerkingsvoorschriften in acht te nemen.
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.