Andalusië, Montpellier & Cyprus
Andalusië, Montpellier & Cyprus | Bekijk online versie
Header
shadwo.png
Bijzondere reizen uitgelicht
Kunst en cultuur in de lentezon
April staat bij Academische Reizen in het teken van het belichten van enkele interessante gebieden. Begeleid door de voorjaarszon laten we ons in Spanje, Frankrijk en Cyprus verrassen door cultuurhistorische pracht, charismatische stadjes en een surplus aan bijzondere kunstuitingen. Andalusië brengt menig historicus in vervoering, hetgeen grotendeels kan worden toegeschreven aan het Moorse erfgoed aldaar. Zuid-Frankrijk beschikt met onder meer Montpellier en Nimes over sfeervolle steden, die zowel historisch als architectonisch velerlei fraais herbergen. In Cyprus mag ons achtdaagse bezoek gerust als tijdreis bestempeld worden, welke we maken door de 10.000 jaar oude geschiedenis van het eiland.
  • De gevestigde orde van Andalusië komt tot ons tijdens een 8-daagse reis met vertrekgarantie o.l.v. drs. Herman Holtmaat.
  • Een 7-daagse reis met vertrekgarantie door Montpellier en omgeving drs. Angélique van der Horst toont ons het bekende en onbekende van de idyllische streek.
  • Een 8-daagse reis met vertrekgarantie o.l.v. dr. Karel C. Innemée door het imposante verleden van Cyprus voert ons langs unieke bezienswaardigheden variërend van Byzantijnse kloosters tot prehistorische nederzettingen.
Naar de website
Andalusie

 

Andalusië
8-daagse kunstreis o.l.v. drs. Herman Holtmaat
Niet zelden zijn de temperaturen in Zuid-Spanje rond april al zeer behaaglijk te noemen. We onderwerpen er de steden die acht eeuwen onder Moorse invloed stonden aan een nadere inspectie. Sevilla imponeert met fraai aangelegde tuinen en uiteraard de immense kathedraal, de speerpunten van Córdoba worden gevormd door sierlijke patio’s, het koninklijk paleis en de legendarische, knap gerestaureerde Romeinse brug, terwijl Granada ons het ongeëvenaarde Alhambra brengt. Daarnaast zullen de culinaire geneugten van de streek ons dagelijks bekoren.

Vertrekgarantie: 1 April 2019
€ 1.825 | Lees meer over deze reis
Dans la France
Montpellier
Montpellier en omgeving
7-daagse cultuurreis o.l.v. drs. Angélique van der Horst
Ongeveer 1000 jaar geleden zag de stad Montpellier het levenslicht. Het ontstaan van de stad werd ingegeven door de levendige specerijenhandel met het Nabije Oosten, die naast rijkdom ook leidde tot de oprichting van de universiteit van Montpellier in 1289. De ‘Jardin des Plantes’ werd eind 16e eeuw speciaal aangelegd voor deze medische faculteit. De enerverende historie, het gerenommeerde Musée Fabre en het moderne flaneergebied Antigone laten elk op geheel eigen wijze een stukje van Montpellier zien. Nabijgelegen stadjes en dorpjes, zoals Nimes en Sète, worden eveneens aangedaan.

Vertrekgarantie: 12 april 2019
€ 1.550| Lees meer over deze reis
Gewild eiland tegen wil en dank
Cyprus
Cyprus
8-daagse cultuurreis o.l.v. dr. Karel C. Innemée
Het eiland van Afrodite is door de eeuwen heen onderhevig geweest aan vele verschillende culturen en invloeden die ieder hun sporen nalieten. Door de strategische ligging wist Cyprus zich vrijwel onophoudelijk in de belangstelling van door geld gedreven volkeren en naties, waardoor het eiland meer dan eens als speelbal fungeerde van grote mogendheden. Tijdens ons bezoek verkrijgen wij een breed beeld van hoe de afgelopen 10.000 jaar zijn verlopen en in hoeverre deze historie Cyprus heeft gevormd tot het meeslepende eiland dat het vandaag de dag is.

Vertrekgarantie: 7 april 2019
€ 1.795 | Lees meer over deze reis
icon_tablet Over ons
Wilt u meer weten over de doelstellingen van Academische Reizen of bijvoorbeeld over de reisvoorwaarden? Deze informatie vindt u op onze website.

 

icon_setting Openingstijden
U kunt ons aansluitend op kantooruren tevens op zaterdag en in de avond bereiken.
Ma t/m vrij 09.00 - 20.00 uur
Za 09.00 - 17.00 uur
Contactgegevens

 

icon_help Brochure
In het Cultoura magazine vindt u een overzicht van onze reizen, Cultoura-trips en diverse, relevante artikelen. Vraag hier de meest recente editie aan

 

Lees hier alles over onze zeer deskundige reisleiding
Ontdek de verschillende invalshoeken van onze reizen.
Contact
Academische Reizen
E-mail: info@academischereizen.nl
Telefoonnummer: 020-589 29 40
Volg ons op sociale media
icon-facebook
U ontvang deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de Academische Reizen nieuwsbrief. Klik op   afmelden  als u geen e-mails meer wenst te ontvangen of om uw profielgegevens aan te passen. Heeft u vragen dan kunt u ons telefonisch bereiken via 020 589 29 40 of per e-mail op info@academischereizen.nl
Academische Reizen is onderdeel van Institute of Travel, all rights reserved 2017 ©