Ik ben, zegt Gij, de eerste en de laatste,
Alfa, Omega, begin en einde.
Wie dorst zal Ik om niet te drinken geven
uit mijn bron, die bron van levend water.
Wie wil mag komen, zegt Gij, komen drinken.
Ik zal er zijn.

- Lied 774

Woensdag 17 februari begint de Veertigdagentijd. In deze nieuwsbrief vind je daarom verschillende tips om bewust toe te leven naar Pasen. Plus: opnieuw een voorproefje uit het nieuwe Petrus Magazine, een interview met Trijntje Oosterhuis. De zangeres en 'dochter van' speelt dit jaar Maria in The Passion en vertelt over die bijzondere rol. 

Een goede zondag en een gezegende Veertigdagentijd gewenst!
Nieuw Volg de veertigdagentijdkalender online

Dag voor dag toeleven naar Pasen? Petrus biedt dit jaar naast de papieren veertigdagentijdkalender ook een online kalender aan, met dagelijkse overdenkingen, gebeden en achtergrondinterviews rond het thema 'Ik ben er voor jou'. Centraal staan de zeven werken van barmhartigheid. Abonneer je op de dagelijkse e-mailupdates en blijf op de hoogte!

Bekijk de online kalender
Artikel Veertig dagen vasten: hoe en waarom?

Steeds meer protestanten vasten tijdens de Veertigdagentijd, ziet liturgiewetenschapper Mirella Klomp. “Door te vasten maak je heel lichamelijk ruimte voor God in je leven, elke keer dat je níét je timeline checkt op je smartphone, of de koektrommel dicht laat. Zo kun je je bewust voorbereiden op het feest van God die zichzelf steeds opnieuw aan ons wil schenken."

Lees het artikel
Interview Trijntje Oosterhuis speelt Maria in The Passion

In het februarinummer van Petrus vertelt Trijntje Oosterhuis over haar rol van Maria in The Passion. Ze herkent zich in de liefde en de zorgen die een moeder nu eenmaal heeft. Maar het verhaal van Maria betekent volgens haar nog meer: “Verdriet incasseren en dan niet verbitterd raken. Kunnen we dat nog?”

Lees het interview met Trijntje
Ethiopië Hoe een restaurant het leven kan veranderen

In veel gemeenten wordt deze zondag gecollecteerd voor Ethiopië, dat te kampen heeft met langdurige droogte. Kerk in Actie zet zich samen met de Ethiopische kerk in om mensen aan nieuwe bronnen van inkomsten te helpen. Een mooi voorbeeld: in het dorp Danisa Karkaro runnen vijf vrouwen nu een eigen restaurant. 

Lees het artikel
Tip: online weekretraite 'Ik ben een psalm'
Aan het begin van de Veertigdagentijd bewust de bezinning opzoeken? Getijdengemeenschap De Binnenkamer organiseert vanaf 15 februari een online weekretraite, inclusief begeleiding via Zoom door 
ds. Ronald Heins en ds. Corinne Groenendijk. Elke dag staat een andere psalm centraal.
>> Lees meer
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2021 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.