Gezocht voor 'Transivoor'...
Help ons meer impact maken!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
'Klimaatpositieve Koeien en Kippen'
Beste lezer (m/v/x),
In onze serie 'De Boer Op' dit keer een artikel over 'Regeneratieve Landbouw'.
Over holistisch grazen, bodemzicht en terug naar de natuur. Nadine neemt een kijkje op ‘De Regeneratieve Boerderij’ in Heerhugowaard.
WIN-actie vega(n) drop!

Nederlanders zijn dropeters. En we moeten nog steeds iemand tegenkomen die deze vegan (behalve de honing, die is vegetarisch) drop niet lekker vindt. 

Proberen en een smaakpakket winnen? Dit moet je doen om kans te maken: 
Nieuw V-Label gecertificeerde product
Ons V-Label team certificeerde weer diverse producten, waar onder de veel duurzamere cashewnoten van Johnny Cashew én het iconische Chocomel.

In onze Winter-editie (zie elders) een actueel overzicht, of ga naar www.vegetariers.nl/vlabel.

Een product wordt V-Label 'vegan' gecertificeerd na uitvoerige controle op ingrediënten, hulpstoffen en het productieproces. Transparant. Betrouwbaar.

In het kort...
  • Gewone' kroket in Blijdorp al drie jaar vegetarisch: 'Klanten kunnen het niet geloven.' Geweldig nieuws op RTL Nieuws! 
     
  • TU Delft 100% tevreden over volledig vegetarisch restaurant.
     
  • Stijgende prijzen winkelmandje en energie zorgen voor populariteit LekkerVega Challenge 'Budget'. Doe ook mee - het is gratis!
     
  • Er staan weer nieuwe restaurants met een bovengemiddeld aantal vega(n) opties op de menukaart op lekkervega.nl 
     
  • We schreven een veel bekeken blog voor een vegetarische Surinaamse Onafhankelijkheidsdag. 
     
  • Gezocht: (betaalde) vrijwilligers met ervaring in crowdfunding voor het fictie-book 'Transivoor'. Lees meer.
Vul deze enquete in & maak kans op een diner in een vegan restaurant
Loïs ter Velde, studente aan de Hogeschool van Amsterdam, doet onderzoek naar hoe 'vegan restaurants' in Nederland hun socialmedia kanalen het beste kunnen inzetten.
Hierbij richt zij zich zowel op veganistische als niet-veganistische restaurantbezoekers.

Help haar door deze enquête in te vullen (8 mins). Dat gaat volledig anoniem. Als je mee wilt doen aan de winactie om een cadeaubon twv. 50,- bij een vegan restaurant naar keuze te winnen, vul je in de enquete je e-mailadres in: 
Word nu lid en ontvang kookboek naar keuze & meer!
VegaAtlas cadeauIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.
Met onze welkomstgeschenken en de gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor jouw lidmaatschap ontvang je:
  • Gratis een (kook)boek naar keuze
    'Vega Atlas' van Isabella 'De Hippe Vegetariër' Boerdam, of het populaire 'Vegan Familie' of het boek van Sytske de Waart: '77 Fabels & Feiten Rond Plantaardige Voeding'.
     
  • 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat 

Alle leden, donateurs en abonnees ontvangen het Winter-nummer van LekkerVega Magazine in de week van 6 december. Het is een editie vol vega feestrecepten, verrassende stamppotten, vers leesvoer en nog veel meer. 

Ook genieten van 4 magazines per jaar, met vegetarische en plantaardige recepten, rubrieken als de historische keuken, Aan Tafel Met, De Boer Op, VoedingsVragen, en nog veel meer? 

Binnenkort is het zover. Dan 'veganizen' socialmedia influencers, in opdracht van de Vegetariërsbond, voor de 5e keer de traditionele recepten uit de Allerhande.
Dit keer is de Kerst-Allerhande aan de beurt! 

Met Pasen werd onze downloadpagina 12.000 bezocht en werd het gratis receptenboek zo'n 5.000 gedownload. Wat een impact!
Het succes van recente twee jaren bereikte natuurlijk ook Albert Hein; zij komen nu zelf óók met een digitale e-book voor een vega Kerst. Missie bereikt. 

Volg ons op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van de lancering van ons gratis e-book vega Kerst-recepten
Of zorg dat je de volgende Nieuwsbrief niet mist... 

Foto: Judith / @Bonusvegan heeft er weer zin in! 
Onze missie als 127-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.