En nog veel en veel meer..
Word deel van onze historie !
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
Stikstofcrisis verlaagt de vleesconsumptie
Stikstofcrisis verlaagt de vleesconsumptie
Beste lezer (m/v/x),
Of de huidige stikstofcrisis een papieren problematiek is of niet, de door het kabinet aangekondigde maatregelen betekenen bij slim beleid behalve behoud van biodiversiteit in de natuur ook een verlaging van de vleesconsumptie. 
Top 5 voor een snelle vega(n) hap in Utrecht

Onze top 5 van onze LEKKER VEGA Keurmerk-restaurants voor lekker, gezond en toch snel eten in Utrecht. 
Over wetenschap, rare monstertjes en lactose in een ei
Zo'n 20 jaar lang was Sytske de Waart de voedingskundige van de Vegetariërsbond. Ze schreef artikelen, gaf antwoorden op voedingsvragen, zette de Vega Schijf van Vijf op, trainde zorginstellingen tot volledig vegetarisch koken en nog veel meer.
En nu neemt ze afscheid - maar niet zonder interview. Over wetenschap, rare monstertjes en lactose in een paasei, en meer. 
In het kort...
  • Ruim 7.500 personen ondertekenden tot nu de 'Petitie voor Vegetarisch in de Zorg'... 
    Heb jij al getekend
     
  • De eerste 2 delen van de Special 'Vetten & Oliën' staan online. De stukken werden geschreven door voedingskundige Sytske de Waart. 
     
  • Inmiddels zijn, na een gedegen briefing bij en training van inspectie-bureaus in opdracht van de Vegetariërsbond, de inspecties bij voedingsprocenten met V-Label gecertificeerde voedingsproducten gestart. 
    Inspecties horen bij een volwassen keurmerk, en dragen bij aan een transparantie en betrouwbaarheid.  
     
  • "Waarom bevat dit plantaardige voedselproduct de melding 'Kan (sporen van) melk bevatten'?" Lees onze whitepaper over 'Allergenen Informatie op Vega en Vegan Producten' 
     
  • Sinds begin dit jaar zit de Vegetariërsbond, tot nu toe als enige non-profit in NL, in de normalisatiecommissie om tot een definitieve omschrijving te komen voor het woord 'plantaardig'. Wij hebben jullie in een enquete om jullie mening gevraagd. 
    Momenteel proberen wij nu met o.a. Unilever, Nestlé en de Wageningen universiteit tot een consensus te komen. Hetzelfde proces is momenteel gaande in meerdere Europese landen. Wij houden jullie op de hoogte. 
Vrijwilligers LekkerVega Restaurantweek
Wij promoten lekker vegetarisch en plantaardig eten door te laten zien hoe lekker dat kan zijn, zowel thuis als 'uit'.  De LekkerVega RestaurantWeek (eind september) is de eigentijdse opvolger van de 'Vegetarische Restaurantweek' die jarenlang succesvol werd georganiseerd door ons team inclusief vele vrijwilligers.

Met dit vernieuwde initiatief (in 2021 minimaal uitgevoerd door plotselinge sluiting van de Horeca) plus het LEKKER VEGA Keurmerk stimuleren en promoten wij 'vaker vega' in de horeca. En wij kunnen jouw hulp hierbij goed gebruiken.

Wij kunnen vrijwilligers (m/v/x) in het gehele land gebruiken (tegen vergoeding). Interessant?
2 gezonde, lekkere vega porties per dag maken, voor slechts 5,-? Het kan.
Doe mee aan de 'Budget'-challenge! 

30 dagen heerlijk vegetarisch of plantaardig eten van een klein budget - we gaan voor gemiddeld €2,50 p.p. per dag een gezonde vega avondmaaltijd voor je op tafel zetten. Met handige bespaartips en allerlei weetjes. 
Word nu lid en ontvang kookboek naar keuze & nog veel meer!
Vegan Familie als cadeauIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.
Met onze welkomstgeschenken en de gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor je lidmaatschap ontvang je:
  • Gratis een kookboek naar keuze
    'Vega Atlas' van Isabella 'De Hippe Vegetariër' Boerdam, of 'Vegan Summer' of het populaire 'Vegan Familie'.
     
  • 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat 
     
  • en binnenkort korting op de maaltijdboxen van Ekomenu!
Petitie 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' 
Onvoorstelbaar dat vegetarische voeding niet standaard is in de zorg. Soms moet je er zelfs voor betalen. Dat kan én moet anders..
Onze missie als 127-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.