In oktober gaat de bieb op zoek naar grenzen.  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
De bibliotheken in Utrecht zijn veilig open en ook de programma’s kunnen op kleine schaal doorgaan. Lees er alles over in deze nieuwsbrief.
Bibliotheken veilig open
De overheid, het RIVM en de Veiligheidsregio Utrecht hebben de coronamaatregelen aangescherpt. De Bibliotheek Utrecht volgt deze instructies uiteraard. Gelukkig zijn alle bibliotheken nog steeds open om te lenen, te lezen, te werken of een activiteit te bezoeken. We zorgen dat alles op veilige afstand gebeurt. Lees hier alle maatregelen.
Voor kwetsbare bezoekers hebben we de rustige uren per vestiging in kaart gebracht, die vind je hier.
shadow
Over grenzen
Waar denk je aan als je aan grenzen denkt? Aan grenzen tussen landen, je eigen grenzen of aan tijdsgrenzen? ‘Over grenzen’ gaat er allemaal over. In de bieb vind je ruimte en rust om jouw grenzen af te tasten en te verkennen. Lees verhalen en ga in gesprek met onbekenden. Ga op avontuur in jouw denken en ontdek de wereld achter jouw grenzen.
In september ontving de bieb mooie gasten binnen dit thema, in oktober reizen we verder. Ga je mee? Reserveer dan snel je plek, want het aantal plaatsen is uiteraard beperkt.
Tussen de Regels met antropoloog Sinan Çankaya
In deze literaire talkshow gaat host Oscar Kocken in gesprek met Sinan Çankaya, cultureel antropoloog en schrijver. Sinan is vooral bekend van zijn populaire boek ‘Mijn Ontelbare Identiteiten’, waarmee hij het afgelopen jaar veel in het nieuws was.
za 24 okt | 20.00 uur | Bibliotheek Neude | reserveren
SETUP & de bieb doen het op 1,5m
SETUP is het platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en cultuur. In deze eerste editie bestuderen we de rol van technologie in coronatijd. Hoe bepalend is deze tijd in ons denken over technologie? Een gesprek met experts, ontwerpers, techneuten en beleidsmakers die nauw betrokken zijn bij dit soort projecten. Hoe kijken zij naar de kansen, risico’s en ‘het nieuwe normaal’?
di 27 okt | 19.30 uur | Bibliotheek Neude | reserveren
En ook…
Bieb voor een betere wereld
Tijdens Wereldarmoededag op zaterdag 17 oktober is er in de bieb van alles te doen. In 2015 stelden de Verenigde Naties 17 Global Goals vast. Stuk voor stuk ambitieuze doelen voor een wereldwijde duurzame ontwikkeling. Ook de bieb wil een bijdrage leveren aan het realiseren van de doelen. Daarom besteden we de komende tijd aandacht aan het eerste doel: armoede de wereld uit. Te beginnen in ons eigen stadsie.
Naast Het Grote Utrecht Stadsdiner en muziek, zijn er leuke workshops en mooie gesprekken. Bekijk ze hier

za 17 okt | 14.00 – 20.00 uur | Bibliotheek Neude |
het programma is gratis, graag even reserveren
Boekentips van Jan en Marc
De collectiespecialisten van de Bibliotheek Utrecht zorgen dat er dagelijks nieuwe titels in de collectie komen en tippen graag hun favorieten. Deze keer een spannende thriller en een eerlijk en persoonlijk verhaal.  
‘De assistent’ van S.K. Tremayne
Een vrouw wordt in een Londense flat zo erg bestookt en bedreigd door de huisrobots, dat ze begint te geloven dat ze net zo gek is als haar vader was, vlak voordat hij zelfmoord pleegde.
‘Wij in het wild’ van Andrea Hejlskovi
Persoonlijk verhaal over een gezin van zes personen dat de moderne maatschappij verlaat voor een onafhankelijk vrij leven in een hut in het bos in Zweden.

Naar onze catalogus
Gezond gesprek in Leidsche Rijn Centrum
Nieuw! Iedere maand in Leidsche Rijn een goed gesprek. Over natuur, over slapen, over eten. Stel al je vragen en ga met elkaar in gesprek. De aftrap in oktober gaat over natuur.
In het eerste gesprek deelt natuur- en wandelcoach Daniëlle Langendijk haar ervaringen. Stel al je vragen en ga met elkaar in gesprek.
In samenwerking met de Gezonde Wijk Alliantie Leidsche Rijn.

di 13 okt | 19.30 uur | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | gratis, reserveer hier
Opvoeden van nu | Kinderen en sociale media
In een speciale reeks over opvoeden, ontdek je meer over het leven van kinderen.
Hoe gaan basisschoolleerlingen om met de vervagende grens tussen echt en virtueel contact? Tijdens de wervelende voorstelling iSocial geeft Theatergroep Zwerm een inkijkje in de (virtuele) wereld van leerlingen. Tijdens de nabespreking krijg je praktische tips om social media- en internetgebruik met kinderen te bespreken.

wo 14 okt | 20.00 uur | Bibliotheek Neude | theater | Reserveren en meer info
Net bevestigd
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden