Veilig op vakantie

4 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
donderdag 19 juni 2014    
    
Veilig op vakantie
 
Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie! Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen.
 
Wat kunt u doen?
De gelegenheid maakt de dief! Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Daar vindt u ook informatie over het beter beveiligen van uw woning.
De politiewebsite biedt u informatie over het voorkomen van woninginbraak. Daar kunt u ook zien waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken (in het menu Misdaad in kaart). Op het Youtubekanaal van de politie Brabant vindt u acht filmpjes over de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. U vindt ze door binnen het kanaal te zoeken op het trefwoord 'inbraakpreventie'.
 
Bel 112 bij onraad
De politie arresteert inbrekers, liefst op heterdaad. Daarvoor hebben we uw hulp nodig. Bel bij onraad direct 112 als u het niet vertrouwt en wij komen met grote spoed naar de plek des onheils. Ook zetten we onder meer Burgernet in. Daarnaast plegen we nazorg aan slachtoffers van woninginbraak: we bellen hen terug binnen twee weken na hun aangifte om ze te informeren over de voortgang van hun zaak.
 
Pas op voor insluipers
In de zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op!
Daling criminaliteit zet door
 
In de eerste vijf maanden van dit jaar was er vijf procent minder criminaliteit dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij misdrijven met een grote impact op slachtoffers (woninginbraken, overvallen, straatroven en geweld) was de daling zelfs 13 procent. Dat is vooral te danken aan alerte burgers.
Meer daders op heterdaad gepakt
In de eerste vijf maanden van 2014 werd 29 procent van de overvallers op heterdaad aangehouden. In 2013 was dit nog 24%. Bij woninginbraken gaat het om 4% en bij straatroof om 10%
Woninginbraken: Het aantal woninginbraken ligt dit jaar maar liefst 21 procent lager dan in dezelfde periode in 2013 (van 3547 naar 2794). Bij een op de drie inbraken probeerde de inbreker binnen te komen, maar lukte dat niet.
Overvallen: Het aantal overvallen daalde licht, van 57 naar 54. Het oplossingspercentage steeg naar 40 procent en zal nog verder toenemen omdat diverse onderzoeken naar overvallen nog in volle gang zijn.
Straatroven: Er waren dit jaar 22 procent minder straatroven dan vorig jaar (van 177 naar 138).
Geweldsmisdrijven: Het aantal geweldsmisdrijven daalde licht met 3 procent.  In de eerste vier maanden van dit jaar werd 71% van alle geweldsmisdrijven opgelost.
Bel direct 112
Politiechef H. Vissers: "We moeten hard werken om de overvallen verder terug te dringen. Ik constateer dat de burger ons gelukkig steeds meer helpt als die getuige is van criminaliteit. Als men direct 112 belt, helpt dat enorm. Mooie voorbeelden daarvan zijn de recente overval bij de juwelier in Breda en de overval op de Action in Roosendaal. In beide gevallen konden de daders snel worden opgepakt door snelle meldingen van alerte burgers."
Eén telefoontje voor aangifte autodiefstal
 
Als uw auto gestolen wordt, hoeft u niet meer naar het politiebureau voor aangifte. Door betere samenwerking tussen politie en verzekeraars volstaat één telefoontje. De nieuwe werkwijze moet eind 2014 ingaan.
 
Snel en effectief
U kunt autodiefstal straks melden bij een gemeenschappelijk, nieuw telefoonnummer. De politie ontvangt de melding vervolgens digitaal van de verzekeraar. De nieuwe werkwijze is sinds februari 2013 getest in Oost-Brabant. Met succes, want aan het eind van de proef bleek dat ruim negentig procent van de gestolen auto’s binnen twee uur gesignaleerd stond als gestolen, zowel nationaal als internationaal. Voorheen duurde dat vijf dagen. Door snelle registratie vergroten we de kans dat de dader gepakt wordt. En als de dief schade veroorzaakt, is sneller duidelijk dat de eigenaar niet de boosdoener is.
 
Winst
De snellere registratie is mogelijk door een nauwere samenwerking tussen verzekeraars, politie en RDW. Zo verbetert de dienstverlening naar de burger en de politie wint tijd doordat ze geen aangifte meer hoeft op te nemen. Dat betekent dat agenten die tijd kunnen gebruiken voor andere dringende zaken.
Mega drugsvangst: ruim 2000 kilo hasj
 
Onderzoek van de Tilburgse politie leidde op vrijdag 13 juni rond naar ruim tweeduizend kilo hasj. In de Castorstraat hebben agenten is een 44-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
De drugs waren verpakt in emmers en voorzien van een deklading. Het transport was bestemd om via de legale transportsector naar Engeland vervoerd te worden. Defensie heeft ondersteuning verleend bij de opslag en de beveiliging van de partij hasj. Inmiddels is de partij drugs vernietigd, behalve wat nodig is voor de bewijsvoering.
Omstanders pakken overvaller tabaksshop
 
Omstanders overmeesterden op 12 juni een overvaller, nadat die een tabaksshop in Roosendaal had beroofd. Bij de overval raakte niemand gewond.
 
De dader uit Goes kwam kort voor sluitingstijd rond 21.00 uur bij een tabakszaak annex belwinkel in de Sint Josephstraat. Hij bedreigde de medewerkers met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens ontstond een worsteling in de winkel. De dader sloeg op de vlucht maar zag nog wel kans enkele mobiele telefoons mee te grissen.
 
Koelbloedig
De eigenaar van de zaak snelde achter de overvaller aan en wist hem in de Valkenburgstraat pootje te lichten. De verdachte viel, waarna zijn vuurwapen hem afhandig werd gemaakt. Diverse omstanders hielpen vervolgens bij het overmeesteren van de dader. De verdachte werd in een portiek in bedwang gehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. Ondanks het koelbloedige optreden van de winkelier maakten de gebeurtenissen wel de nodige emotionele indruk op hem en zijn medewerkers. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex.
 
Blij
'Mooi dat deze overvaller op heterdaad gegrepen werd', zegt Rens van den Oever, teamchef van de politie Roosendaal. 'Ik ben blij dat het goed is afgelopen, want veiligheid van burgers en agenten gaat boven alles. Aan de andere kant is het een duidelijk signaal aan overvallers dat we het spuugzat zijn met z’n allen. Dit keer grepen de winkelier en omstanders eigenhandig in. Maar iedereen kan natuurlijk ook 112 bellen als hij of zij getuige is van een overval, inbraak of geweld.
Politie pakt crimineel vermogen af
 
De politie heeft op 10 juni op een woonwagenkamp in Breda drie leden van motorclub No Surrender gearresteerd wegens het witwassen van crimineel vermogen. Bij het drietal van 22, 26 en 47 jaar werden onder meer verboden wapens gevonden. Later die dag werden nog twee Bredanaars van 51 en 61 jaar in de boeien geslagen. Aan de actie deden zestig medewerkers van de FIOD, gemeente en politie mee. Ze namen van alles in beslag, zoals vuurwapens, tientallen kilo's drugs, enkele tienduizenden euro's aan geld, waardevolle sieraden en dure auto's.
 
Bestrijden
De actie past in een bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden. Het gaat om het witwassen van geld uit drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude. Dit tast de maatschappij aan. De aanpak van motorclubs, ook wel Outlaw Motor Gangs, heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en het Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en ondermijnende activiteiten.
Inhoudsopgave
 
» Veilig op vakantie
 
» Daling criminaliteit zet door
 
» Eén telefoontje voor aangifte autodiefstal
 
» Mega drugsvangst
 
» Omstanders pakken overvaller
 
» Politie pakt crimineel vermogen af
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019