Themanieuwsbrief
Brandveilig.com
Online versie
Mainimage
Veilig vluchten: ontwikkelingen en best practices
In de maand augustus ontvang je iedere week een themanieuwsbrief.
Deze week is het thema: veilig vluchten
PW
Snel vluchten versus inbraakbeveiling: wat is de beste oplossing?
Nood- en vluchtdeuren moet je met een lichte duw kunnen openen. Maar hoe zit het met de inbraakveiligheid van een nooduitgang?
PW
Brand in flatgebouw: vluchten of blijven zitten?
Rook is tegenwoordig het grootste gevaar bij brand. Dat geldt voor branden in alle woongebouwen, maar zeker voor branden in seniorencomplexen. Wat moeten ouderen doen als er brand uitbreekt en zij moeilijk zelf snel kunnen vluchten? 
PW
Vluchtweg moet ook voor een kind van 10 logisch en herkenbaar zijn
In geval van nood moet een vluchtweg voor iedereen logisch te vinden zijn. Is een vluchtroute niet duidelijk herkenbaar? Dan zal deze ook niet gebruikt worden als het echt nodig is. Hoe maak je een vluchtroute makkelijk vindbaar?
(advertorial)
bostik Benelux
Zwaluw FireProtect® van Bostik
Onder Zwaluw FireProtect® voert Bostik een compleet aanbod aan passieve brandwerende producten. Het concept is een (kosten-)efficiënte oplossing met de nieuwste technologie. Alle producten en toepassingen zijn volledig getest en gecertificeerd volgens de laatste Europese Normen.
PW
Vluchtwegen zijn van levensbelang en verdienen meer aandacht
Bij inspecties blijken vluchtwegen geblokkeerd of afgesloten te zijn. Bij grote incidenten vallen soms veel slachtoffers omdat vluchtroutes toch niet veilig genoeg zijn.
PW
Noodverlichting en vluchtwegaanduiding: waar moet je op letten?
Bij grote brand is het belangrijk dat mensen een gebouw snel kunnen verlaten. En dat is alleen mogelijk met een goede vluchtwegaanduiding en een adequate noodverlichting.
Benieuwd naar de laatste updates? Volg ons dan ook op:
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright