Gawalo
Online versie
Ventilatie niet langer sluitstuk in de begroting

Nu er steeds meer luchtdicht gebouwd wordt, is ventilatie een component die de hele bouwketen inclusief installateurs aangaat. Ook in nieuwe regelgeving krijgt ventilatie meer aandacht. Volkomen terecht, aldus experts Erik van Heuveln en Harm Valk. Ze zoomen in op de nieuwe ontwikkelingen.

Lees verder >
Biogas als alternatief voor aardgas?

Biogas kan naast andere alternatieven voor aardgas een rol gaan spelen in de energietransitie, zo staat onder meer in het Klimaatakkoord. Maar wat is biogas nou precies en wat zijn de mogelijkheden voor verwarming met biogas?

Lees verder >
Normen voor ventilatie op de helling

NEN 1087 en NEN 8087 voor ventilatie van gebouwen gaan veranderen. De nieuwe NEN 1087 gaat gelden voor alle gebouwen: woningen en utiliteit, nieuw en bestaand en wordt naar verwachting vanaf eind 2020 verankerd in de wettelijke bouwregelgeving.

Lees verder >
(advertorial)
54Events
Kennis halen & Zaken doen
Vakbeurs Energie is de leidende vakbeurs voor professionals die te maken hebben met energie en de energietransitie. Een ontmoetingsplek voor beslissers, die er praktische, haalbare en direct toepasbare oplossingen vinden waarmee zij direct aan de slag kunnen.
Weer miljoenen subsidie beschikbaar voor isolatie 

Vanaf 2 september wordt een oude subsidieregeling weer opengezet, waarmee consumenten voor twee of meer grote isolatiemaatregelen subsidie krijgen. 

Lees verder >
Verduurzamen omdat we er zin in hebben

Wat is het meest effectief om woningen en gebouwen te verduurzamen? Isoleren, de warmtepomp, zonneboilers of zonnepanelen? De bestseller ‘Drawdown, het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren’ geeft daar antwoord op: het is allemaal goed!

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Derde ‘Dag van de warmtepomp’: Afrekenen met de fabeltjes

Nog niet zo lang geleden gold de warmtepomp als hét wondermiddel waarmee iedereen ‘gratis’ warmte uit de lucht kon plukken. Nu dat sprookje is doorgeprikt, krijgt de warmtepomp te maken met nieuwe beeldvorming: ze zouden vooral duur zijn, teveel lawaai maken en stroom slurpen.

Lees verder >
Eigen klimaat in alle ruimten van gezondheidscentrum Goes

Midden in Goes is het Medisch Centrum Goes verrezen, met een bundeling van diensten zoals apotheek, tandarts, fysiotherapeuten, prikdienst, revalidatiezorg, logopedisch onderzoek, thuiszorg, kinder- en jeugdpsychologie en voetzorg.

Lees verder >
Vakbase W-installatie
Geluidsvermogen bepalen van een ventilator

Het bepalen van het geluidsvermogen van een ventilator is een uitgangsgegeven van een geluidstechnische berekening in een bepaald ventilatiesysteem. Hoe bepaal je dat geluidsvermogen?

Lees verder >
Whitepaper
Basiskennis NEN 1010

Voor het installeren van elektrische verwarming is basiskennis nodig van elektrotechniek. Tot die basiskennis behoort onder meer de norm NEN 1010. 

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright