Verantwoord reizen?

5 years ago


Text only:

Wat is dat eigenlijk...
Hier vind je de online versie.
Verantwoord reizen?

Tegenwoordig vliegen termen als ecolodge, fair op reis en duurzaam toerisme je om de oren. In de reiswereld is de definitie van duurzaam reizen: 'rekening houden met de natuur, economie en cultuur van een land'. Bij ons draait duurzaam reizen om mensen. Positieve ontmoetingen tussen mensen en culturen waarmee je je reiservaring verrijkt. Op een eerlijke en echte manier, waarbij men van elkaar leert, met respect voor elkaar. 


 

Naar school in Zuid-Afrika


In Zuid-Afrika steunen wij als hulpproject een lokale Zulu school, die je tijdens je reis ook kunt bezoeken. Zo combineer je wildspotten en wijnproeven met een kijkje in het echte leven. In het dorp zie je hoe de mensen wonen en leven. Dit is geen toeristische excursie, dus je wordt gevraagd je als gast te bewegen. Je kunt het schooltje steunen met een vrijwillige bijdrage bij je boeking op Zuid-Afrika online.
 
Ook naar Zuid-Afrika? Lees meer over onze Zuid-Afrika bouwstenen.

Jullie ontmoetingen op reis


In onze vorige nieuwsbrief vroegen we jullie naar de mooiste ontmoetingsfoto's. We zijn onder de indruk van alle bijzondere ontmoetingen die we hebben ontvangen. Hiernaast kun je de winnende foto zien van reiziger Marie-José Nassette: een spontane groep kinderen in Bhutan. Ze heeft hiermee een Nikon Coolpix Wi-Fi camera gewonnen. Benieuwd naar de andere ontmoetingen? Bekijk dan het fotoboek op Facebook. 
 
Op de hoogte blijven van updates en leuke reistips? Volg Riksja Travel op Facebook.
 
 

Beleef de jungle in Maleisië


In het Taman Negara Nationaal Park kun je een stukje oerjungle ervaren. Je bezoekt per houten boot ook de orang asli stam, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Hoewel hun wereld steeds moderner wordt, is hun levensstijl door onze ogen bekeken nog vrij primitief. Ze laten je zien hoe ze vuur maken en je mag zelf met een blaaspijp oefenen. 
 
De lodges in Taman Negara raken snel vol. Plan nu je eigen reis met Maleisië online.
  

Riksja Travel & Wakibi


Bij boeking kun je sinds kort aangeven of je een bijdrage wilt leveren aan Wakibi. Dit is een kleine Nederlandse microfinancieringsorganisatie, verbonden met het wereldwijde Kiva. Net als Riksja Travel werkt Wakibi via internet en heel persoonlijk. Je kunt zelf kiezen aan welk lokaal project je voor €22,- aan microkrediet wilt uitlenen. Doordat je bijdrage wordt gebundeld, is het gezamenlijk effect toch groot.
 
Lees meer over onze duurzame initiatieven op onze Riksja Projects pagina.
 
  

Op de thee in Jordanië


Onderweg naar de verborgen stad Petra kom je langs het verrassend groene natuurpark Dana. We werken er met een guesthouse dat gerund wordt door een duurzame lokale organisatie. Je kamer is simpel, maar het personeel is vriendelijk en behulpzaam en we werden met een verse muntthee ontvangen. Volgens ons de meerwaarde van kleinschalige hotels.
 
Bouw je eigen reis met Karlijn van Jordanië online.
  

In gesprek met reizigers


In een oude fabriek zijn wij in gesprek gegaan met een aantal van onze vaste klanten. Dit om zo onze reizen, websites, service en communicatie nog beter te laten aansluiten bij wat voor jullie belangrijk is. Leuk om onze klanten in het echt te ontmoeten en samen te discussiëren over o.a. nieuwe excursies en sociale media. Wordt zeker vervolgd dus!
 
Wil je ook graag met ons in gesprek? Mail dan naar Lisanne: lisanne.sas@riksjatravel.nl.
 

Waar gaat jouw Riksja reis naartoe?


Kijk eens op één van onze websites:


Azië:
Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië, Indonesië, Bali, China, Tibet, India, NepalBhutan, Sri Lanka
Afrika en Midden-Oosten:
Marokko, Egypte, Jordanië, Zuid-Afrika, Namibië & Botswana, Kenia & Tanzania
Noord-Amerika:
Amerika, Canada
Caribisch Gebied:
Cuba, Caribbean
Latijns-Amerika:
Mexico, Guatemala & Belize, Costa Rica, Peru & Bolivia, Brazilië, Argentinië & Chili, Ecuador, Suriname
Oceanië:
Australië, Nieuw-Zeeland
Europa:
Lapland, IJsland, Griekenland, Spanje, PortugalItalië
Of op reis met je kinderen: RiksjaKids.nl

Riksja Reisnieuws verschijnt een aantal keer per jaar. Je ontvangt Riksja Reisnieuws in je inbox door reisnieuws@riksjatravel.nl toe te voegen aan je adresboek of safelist. Omdat wij al eerder contact met je hebben gehad, staat je e-mailadres in onze mailinglijst.
Over Riksja | Vacatures | Privacy statement | Afmelden | E-mailadres wijzigen  | Stuur doorCanadakids.nl

Categories: Others | Miscellaneous
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019