Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Bewonersinitiatieven

Succesfactoren voor bewonersinitiatieven zijn vooral te vinden in de samenstelling van het initiatief: enthousiaste, kennisgedreven trekkers met diverse en relevante kennis en vaardigheden en korte lijnen met overheden. Een responsieve houding van de gemeente is erg belangrijk. Deze en andere inzichten komen voort uit dit onderzoek, waarin acht bewonersinitiatieven gedurende drie jaar werden gevolgd.  

De grootste verbouwing van Nederland

Woningcorporaties worden als de startmotor gezien van de verduurzaming gebouwde omgeving. Met landelijk ruim 2,3 miljoen corporatiewoningen kan de sector zijn borst nat maken. Hoe organiseer je een opgave met deze omvang op een betaalbare manier waarbij ook nog eens het tempo wordt gemaakt waardoor de 2050 doelen binnen handbereik komen?  

De Lokale Energie Monitor 2023

Met de Lokale Energie Monitor maken we al negen jaar zichtbaar wat lokale energiecoöperaties samen bereiken en hoe ze een stevige maatschappelijke beweging vormen. Lokaal actief, met landelijke impact. Bekijk de video met een korte samenvatting. Bekijk de Lokale Energie Monitor 2023 op de website van Klimaatstichting HIER.   

Samen voor een duurzamer Brabant

Er zijn allemaal manieren om samen minder (fossiele) energie te verbruiken of uit te stoten en meer duurzame energie op te wekken. En dat is precies wat de Provincie Noord-Brabant nastreeft. Voor een versnelling van de energietransitie is iedereen nodig. Brabant Doet Wat ging hierover in gesprek met bezoekers tijdens de reizende 'Brabant Doet Wat'-markt.  

Column Jan Tessel

"In het jaar 2022-2023 ging de gasprijs schrikbarend omhoog. En in die winter merkte ik vrijwel bij al mijn klanten, dat zij een verlaging van gasgebruik realiseerden van 20-25%. Bij navragen bleek men zich beter te kleden met vestjes, sloffen, plaids over de knieën etc., de thermostaat lager te hebben ingesteld (meestal werd het 19 i.p.v. 20 graden) en gordijnen meer te gebruiken."  

Partners van Energie+

Twitter
LinkedIn
Website
Redactie: Roos Haasnoot | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2024 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit