Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Brievenrubriek over collectieve actie

Waarom is het toch zo moeilijk om collectief in actie te komen om de wereld als thuis voor ons allemaal te behouden en te verbeteren? Deze vraag stelt Erik Jansen, Lector Sociale Duurzame Praktijken, aan Patrick Hoogenbosch, de initiatiefnemer van Dit Adres Zoekt Ondernemers (DAZO). Lees Eriks brief en het antwoord van Patrick in de nieuwe brievenrubriek.  

Waterzijdig inregelen

Het waterzijdig inregelen van cv-installaties in woonhuizen is een effectieve energiebespaarmaatregel. Gemiddeld levert het zo'n 10% tot soms wel 15% gasbesparing op. CV Tuning en HIER ontwikkelden samen een handleiding om dit stapsgewijs aan te pakken, bedoeld voor iedereen die interesse heeft en een beetje handig is. Voor initiatieven die aan de slag willen met deze maatregel, hebben ze nog een paar extra tips.  

Open Energiedag op 21 september

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Open Energiedag georganiseerd: op 21 september 2024 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie, hoogspanningsstation of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. We verwachten dat ruim zestig locaties hun deuren gaan openen voor publiek.
 

Warmte Congrestival op 14 november

De warmtetransitie kent een heleboel invalshoeken: financieel, juridisch, technisch, politiek en maatschappelijk. Tijdens het Warmte Congrestival zoomen wij in op het maatschappelijke thema. Wij willen graag de mens, als bewoner én als eindconsument van warmte/energie, centraal stellen gedurende de dag. Het succes van de warmtetransitie valt of staat immers met de acceptatie, betrokkenheid en positieve beeldvorming van de mens met betrekking tot de maatschappelijke en economische aspecten. Sprekers zijn o.a. Maarten Otto (Alliander), Alexander van Ofwegen (Vattenfall), Bianca Boverhoff (Solo ta hari) en Yael Aartsma (politicoloog en milieuwetenschapper). 

Bekijk het programma en het eventplatform!

Energiefestival op 28 november

Wil jij het verschil maken in de energietransitie? Dan is dit jouw moment! Op donderdag 28 november draait alles om jou als professional. Op het Energiefestival 2024 sta jij centraal. Jouw lef om het anders te doen. Samen duiken we in de thema's warmte, elektriciteit en besparing. Voor iedereen die werkt in wijken aan de energietransitie: dat kan als bewoner, vanuit de gemeente, een corporatie of vanuit het sociale domein: zorg- en welzijnsorganisaties.
 

Partners van Energie+

Twitter
LinkedIn
Website
Redactie: Roos Haasnoot | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2024 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit