Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 29 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor ondernemers
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vult de financiële ondersteuning voor ondernemers vanwege het coronavirus verder aan en vereenvoudigt de voorwaarden van BMKB en TOGS.
Lees verder »
Minister Hoekstra stelt kwartiermakers accountancy aan
Minister Hoekstra van Financiën stelt Marlies de Vries en Chris Fonteijn voor een periode van 3,5 jaar aan als Kwartiermakers toekomst accountancysector, meldt hij dinsdag aan de Tweede Kamer. De Vries is assistant professor Accounting, Auditing en Control aan Nyenrode Business Universiteit, Fonteijn is voormalig bestuursvoorzitter van de ACM.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus BTW margeregeling

In de btw-wetgeving is een bijzondere regeling opgenomen voor de handel in gebruikte goederen, kunstvoorwerpen en voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten. De regeling wordt gebruikt door autohandelaren, kunstgalerieën en dergelijke ondernemers. De margeregeling is bedoeld om cumulatie van btw te voorkomen. Jaap Wisse en Marco de Weerd praten u bij op 12 mei.

Lees verder »
Kabinet heeft meer tijd nodig voor reactie op adviezen over box 3
Drie door het kabinet geraadpleegde juridisch deskundigen adviseren om belastingplichtigen te compenseren in de gevallen waarbij volgens hen sprake is van strijdigheid van de vermogensrendementsheffing met artikel 1 EP EVRM. Het CPB geeft echter niet het door het kabinet gevraagde antwoord op de vraag welk rendement zonder (veel) risico gemiddeld haalbaar was in de jaren […]
Lees verder »
Corona | TOGS-regeling: de eerste resultaten op een rij
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft een uitgebreide update over de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Hoeveel aanvragen zijn er bijvoorbeeld tot nu toe gedaan en hoeveel daarvan werden er gehonoreerd? Lees het hier.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Bedrijfsopvolgingsregeling

Hoe kunt u de fiscaal gunstige faciliteiten in bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten? Almer de Beer, specialist op dit gebied geeft u op 26 mei een compleet overzicht van de actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor uw dagelijkse praktijk. Vanzelfsprekend is er ook voldoende tijd om uw eigen vragen te stellen.

Lees verder »
Corona | De rol van de accountant in de intelligente exit strategie
Het kabinet trekt miljarden uit voor steunmaatregelen aan bedrijven waar de omzet vanwege corona wegvalt. Voor de eindafrekening wil onder andere uitkeringsinstantie UWV kunnen terugvallen op een controleverklaring van een gecertificeerd accountant. De beroepsgroep geeft aan dat ze veel risico’s lopen omdat de maatregelen fraudegevoelig zijn. Is deze bezorgdheid wel terecht?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
CaseWare gaat samenwerken met Intellifin

CaseWare gaat een samenwerking aan met het Belgische Intellifin. Klanten van CaseWare kunnen gebruik maken van de Ondernemingsradar, een oplossing van Intellifin die de jaarrekening verdiept en inzichtelijk maakt.

Lees verder »
Corona | Banken zien vraag naar bedrijfskrediet toenemen
Over het eerste kwartaal van 2020 rapporteerden Nederlandse banken een stijging in de vraag naar leningen voor ondernemingen. Voor het tweede kwartaal verwachten banken dat de vraag naar bedrijfskrediet ook toeneemt. Er is een toenemende behoefte aan liquiditeit bij bedrijven door de gevolgen van de coronamaatregelen.
Lees verder »
Eerste voorbeeldrapporten 2019 gepubliceerd
De NBA heeft de eerste voorbeeldrapporten 2019 gepubliceerd. Het gaat om de voorbeelden voor de inrichtingsjaarrekening voor de micro rechtspersoon, de kleine rechtspersoon en de middelgrote rechtspersoon.
Lees verder »
Corona | Grote onzekerheid bij branches over overlevingskansen bedrijven
Bedrijven die nog weinig effecten ervaren van de coronacrisis zijn bijna niet meer te vinden. Vooral de mogelijkheid tot uitstel van belastingen en de NOW worden als goede en passende steunmaatregelen gezien, maar in veel branches wordt betwijfeld of het huidige steunpakket voldoende is. Dat komt naar voren uit een enquête onder de leden van […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Beroepsfouten: zo gaat u ermee om

Vroeg of laat maken we allemaal wel eens een fout. Uw favoriete boek, film of serie is geniaal omdat er eerst talloze irrelevante hoofdstukken en scènes sneuvelden op de montagevloer of schrijftafel.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Oude browserversie? Dan vanaf 1 mei mogelijk geen toegang meer tot websites fiscus
Corona | Overbruggingskrediet voor startups en scale-ups
Jacco Oudhof nieuwe partner bij BDO
Sterkste prijsdaling motorbrandstoffen sinds 2008
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
29 april 2020
Webinar: Hoe kun je jouw klanten in de huidige situatie snel aan liquiditeit helpen?
Finturi
30 april 2020
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
30 april 2020
VACATURES
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN