Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Verduurzamen bij mutatie

De hindernissen bij het starten van een projectmatig verduurzamingstraject zijn talrijk. Woningcorporatie Bergopwaarts kiest daarom bewust voor een andere weg: verduurzaming tijdens mutatie. Hierbij wordt de woning in korte tijd volledig gerenoveerd en klaargemaakt voor de toekomst. Lees hier het hele artikel.

Het klimaat: nu even niet? of juist wel?

De stad is weer van ons, en op sommige momenten is ze net zo verlaten als Ramses Shaffy haar bezong in 'Het is stil in Amsterdam'. Weg zijn de toeristen, weg is de stank van auto’s. Het geluid van vliegtuigen maakt plaats voor dat van vogels. Lees hier de blog van Aukje van Bezeij.

Philipswijk fraai gerenoveerd

Het resultaat: een rijke leefomgeving waar de mensen straks aan een gedeelde binnentuin wonen en 63 woningen & appartementen die levensloop- en toekomstbestendig zijn. Lees hier het hele nieuwsbericht.

Throw back: Winnaars en verliezers

Met de rubriek Throw back duiken we in het archief op zoek naar inspirerende artikelen van al weer een tijdje geleden. Deze keer met het artikel Flexibeler energiegebruik van huishoudens.

Slimme maatregelen nu kunnen problemen op een later tijdstip voorkomen blijkt uit het onderzoek 'Winnaars en verliezers van de energietransitie' van ECN, Tertium, Alliander en Milieudefensie. Lees hier het hele artikel.

Klaar voor de toekomst

Provincie Gelderland werkt hard aan een integrale, wijkgerichte aanpak. Dorpen en wijken moeten meer toekomstbestendig worden. Betaalbare woningen die ingespeeld zijn op moderne ontwikkelingen. 
Lees hier het hele nieuwsbericht.

Editie 1 van Energie+

Voor deze editie van Energie+ zochten we de samenwerking op met Reda, het kennisnetwerk voor professionals in de renovatiebouw. Dit leverde veel mooie en inspirerende artikelen op. Klik hier om lid te worden.

Partners van Energie+
Redactie: Joost Zonneveld | Yvette Vierhout | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2019 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit