Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 17 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vereniging claimt forse stijging accountantskosten, weer zonder onderbouwing
De accountantskosten voor beursgenoteerde small- en midkap ondernemingen zouden de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 93,9 procent zijn gestegen. Dit stelt Vereniging MidkapNL. De ‘zorgelijke’ toename van de kosten wordt echter, net als bij een eerder onderzoek, niet onderbouwd. Deloitte herkent niet dat de accountantskosten bijna verdubbeld zouden zijn.
Lees verder »
KPMG: ‘Nee, wij vliegen er niet lustig op los’
KPMG behoort tot de drie multinationals die het meest vliegen en zou ook geen doelstellingen hebben om de luchtkilometers te beperken. Dit stelt de Travel Smart Ranking van 2023. KPMG Nederland herkent zich echter niet in dit onderzoek. ‘In boekjaar 2022 was onze CO2-uitstoot door vliegreizen 58% lager dan in 2019.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale ins en outs rond de kapitaalverzekering eigen woning, SEW en BEW

Tussentijdse aanpassingen en omzettingen leveren in de praktijk veel hoofdbrekens op. Dit kan fiscale en financiële gevolgen hebben. Laat je daarom op 20 april in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de fiscale spelregels en attentiepunten van eigenwoningspaarproducten. Hij bespreekt daarbij concrete polisbescheiden.

Lees verder »
Rapportschrijvers oneens over belastingvrijstelling bij bedrijfsopvolging
Binnenkort komt het kabinet met voorstellen om de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) te wijzigen. Donderdag verscheen een rapport van vijf experts. Hun adviezen over de fiscale behandeling van de dga zijn niet eensluidend. Daarover schrijft het FD.
Lees verder »
Hoge Raad: vergoedingsrechten tussen echtgenoten verjaren na 20 jaar
Een man en een vrouw zijn in 2014 op huwelijkse voorwaarden getrouwd. In 2016 wordt dit huwelijk ontbonden. De vrouw stelt een vergoedingsvordering van ruim € 76.000 in wegens een vermogensverschuiving. De rechtbank en het hof kennen deze vordering toe. De man stelt in cassatie dat de vergoedingsrechten van zijn ex zijn verjaard.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Oudedagsvoorzieningen en de ondernemer, ken jij de mogelijkheden?

In deze cursus staat de 3 pensioenpijler centraal. Erik van Toledo bespreekt op 15 mei de ins en outs inzake box 1-lijfrenten, kapitaalverzekeringen en ontslagstamrechten. De fiscaliteiten rond de oudedagsverplichting, de oudedagsreserve, de stakingslijfrente en artikel 19-stamrechten komen ook aan bod. Jij bent in 2 uur weer helemaal bijgepraat.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Waarom beginnen steeds meer boeren met een bv?  

Er vindt momenteel een grote omslag plaats in de agrarische sector. Daarbij doel ik niet op het circulair of biologisch boeren dat een hoge vlucht neemt. En ook niet op de hausse aan al dan niet vrijwillige bedrijfsbeëindigingen op grond van de stikstofproblematiek. Het gaat mij om de sterke toename van boeren met een bv.

Lees verder »
Vastgoedfondsen in verzet tegen box 3 wetgeving
Forumvast, de belangenvereniging van aanbieders van vastgoedbeleggingsproducten, bereidt een proefproces voor tegen de nieuwe box 3 wetgeving.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het cybercrime-abc

Cybercrime is helaas niet meer weg te denken. Ook voor accountantskantoren is het een toenemend probleem. Kantoren beheren en verwerken gevoelige financiële informatie van ondernemers zoals belastingaangiften en jaarrekeningen. Deze informatie kan door cybercriminelen gebruikt worden voor frauduleuze activiteiten zoals identiteitsdiefstal of ransomware-aanvallen. 

Lees verder »
Van Velzen gaat internationaal
Van Velzen accountants & adviseurs uit Warmond heeft zich aangesloten bij Kreston NL. Als onderdeel van het wereldwijde netwerk Kreston Global kunnen Nederlandse ondernemers beter worden ondersteund als zij activiteiten in het buitenland willen opzetten of buitenlandse ondernemers ondersteunen die zich in Nederland vestigen.
Lees verder »
Definitieve percentages box 3 bekendgemaakt
Staatssecretaris Van Rij heeft op 15 maart de definitieve percentages voor 2022 voor bank- en spaartegoeden en schulden van de Wet rechtsherstel box 3 in het Staatsblad gepubliceerd. De percentages gaan per 16 maart 2023 in en gelden met terugwerkende kracht.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rentes voor leningen schieten omhoog
De uitspraak van het Europese Hof over het UBO-register: wat betekent het voor de accountant?
Klant ontevreden over overdracht AA aan nieuwe boekhouder, Accountantskamer ziet geen fouten
Minister stopt vanwege CSRD met Transparantiebenchmark en Kristalprijs
OPLEIDINGEN
Legal ontbijtsessie ‘Flexibele arbeid: een zegen of een plaag?’
The Legal Company
23 maart 2023
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
24 maart 2023
Online cursus Detacheren zonder btw
Accountancy Vanmorgen
24 mei 2023
VACATURES
Senior manager Accountancy general practice samenstelpraktijk te Arnhem
Klop
Arnhem
Assistent-Accountant (gevorderd) – Wezep
KRC Van Elderen
Wezep
(zelfstandig) Assistent-accountant
van de Kamp & van Gelder
Soest
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN