ZZP Nieuwsbrief
2 november 2023

In deze nieuwsbrief:

Vereniging ZZP Nederland zoekt nog enkele kandidaten voor de ledenraad, is jouw sector al vertegenwoordigd? 

Vereniging ZZP Nederland is op zoek naar kandidaten voor de Ledenraad. De leden van iedere sector kiezen een afgevaardigde in de Ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging. Het bestuur van de Vereniging legt verantwoording af aan deze ledenraad. Ons doel is om samen met de leden van de Ledenraad beleidsstandpunten te verdiepen en in te nemen. Deze standpunten kunnen we dan in de richting van polder en politiek uitdragen. 

De Ledenraad is dus enorm belangrijk. We zoeken nog kandidaten uit de zorg, de bouw, de landbouw en transport. Maar ook als je in een andere sector werkt mag je je nog melden. Doe dit dan via info@zzp-nederland.nl.

Heb je je al aangemeld als lid van Vereniging ZZP Nederland? Dit moet, ook al ben je al aangesloten bij ZZP Nederland. Lid worden van de vereniging is kosteloos en doe je door in te loggen en de stappen te volgen in de pop-up die je krijgt te zien. Om er zeker van te zijn dat jij goed vertegenwoordigd wordt is het ook belangrijk om bij de juiste sector ingeschreven te staan. Dat kan je gelijk controleren nadat jij je hebt aangemeld voor Vereniging ZZP Nederland.

Meer over de vereniging

Hoe staat jouw bedrijf ervoor? Doe de ondernemersscan en krijg tips

Als ondernemer moet je veel zaken regelen, maar hoe weet je nou of je aan alles hebt gedacht en geen belangrijke zaken over het hoofd hebt gezien? Ontdek hoe jij er als ondernemer voorstaat met de ZZP Ondernemersscan! Het invullen van de scan duurt niet lang en doe je volledig vrijblijvend. Na het invullen ontvang je de uitslag in je mail, inclusief handige tips en tricks.

Naar de ondernemersscan

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een zorgverzekering?

Over 2 weken zijn de zorgpremies bekend voor 2024. Tijd om eens te bekijken of overstappen voor jou loont. Maar waar moet je op letten? Vind jij het belangrijk dat jij zorg kunt krijgen van instellingen waar jij wilt? Dan is het belangrijk om het verschil te kennen tussen een restitutie-, natura-, combinatie- of budgetpolis.

Wij leggen het je uit.

Verschil in zorgpolissen

ZZP Nederland aanwezig op Promotiedagen Noord-Nederland

Op dinsdag 7 en woensdag 8 november vinden de Promotiedagen Noord-Nederland plaats in Martiniplaza in Groningen. Tijdens deze dagen worden ondernemers samengebracht en worden nieuwe verbindingen gelegd. Een uitermate goede plek om te netwerken, maar ook om kennis op te doen. Want wij staan er met een eigen stand (nummer 5071) op het plein 'Werken in Noord-Nederland'! Ook geven we een workshop over: Werken als of inhuren van een zzp’er: Schijnzelfstandigheid voorkomen.
  
Hopelijk tot ziens bij de Promotiedagen!

Meer over de promotiedagen Noord-Nederland
Bekijk hier beelden van de Finalistendag 2023 en hoor wat finalisten ervan vonden.

Wie wordt Freelancer of the Year 2023? Finalisten naderen de eindstreep

Op 24 november is de bekendmaking van de winnaar van de verkiezing Freelancer of the Year. Dan weten we wie deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Ook horen we dan wie de winnaars van de Beste Starter van 2023 en de Publieksprijs zijn.

In aanloop naar de spannende ontknoping kregen alle finalisten de zogeheten Finalistendag aangeboden. Een dag om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. LinkedIn gaf een workshop, er was een Q&A met de winnaars van vorig jaar en alle finalisten gaven zelf een pitch. In de aftermovie hierboven kun je zien hoe de dag is verlopen.

Alles over The Freelancer of the Year Awards 2023

De laatste ronde van het STAP-Budget: 15 november 2023

Naar aanleiding van een motie in de Tweede Kamer, de ervaringen met eerdere rondes en de bezuiniging op het STAP-budget worden de resterende middelen gerichter ingezet. Daarom kan deze subsidie alleen nog voor (onderdelen van) OCW-erkende opleidingen worden aangevraagd.

Hierdoor zijn er weliswaar minder opleidingen beschikbaar dan in de rondes hiervoor, maar sluiten deze beter aan op de arbeidsmarkt. Iedereen die geïnteresseerd is kan nu voor het laatst tot € 1.000 subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. 

Let op dat het STAP-budget voornamelijk in kan worden gezet voor MBO/HBO/WO opleidingen. Wil je liever een (kortere) training of cursus volgen die niet kan worden gesubsidieerd met het STAP-budget? Bekijk dan het aanbod opleidingen, trainingen en cursussen van ICM. Deze kun je als lid van ZZP Nederland met korting volgen.

Bekijk het aanbod van ICM

Wist je dat...? 

  • Op 4 november de KVK Startersdag wordt gehouden in Utrecht? ZZP Nederland is aanwezig met een stand en geeft ook een kennissessie over algemene voorwaarden en verzekeren.
  • Op 15 november de Belastingdienst wederom de webinar 'Goede start met de Belastingdienst' geeft?
  • Als je interessante workshops, webinars etc. organiseert voor ondernemers je dat aan ons door kunt geven via info@zzp-nederland.nl? Wij plaatsen het event dan op onze agenda.

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@zzpnederland.nl @zzpnederland.nl
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2023 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven