Problemen met bekijken van deze e-mail?
Bekijk de mail in uw internetbrowser

november 2023

In deze nieuwsbrief:

* Vergelijk je zorgverzekeringspakket;
* Week van de Sportgeneeskunde;
* Podcast: 'Voedingspraat': Ultrabewerkt voedsel;
* Kniepijn tijdens fietsen;
* Sinterklaas-ontbijtje.
* en meer...

Heb je tips, ideeën of wil je gewoon iets melden?
Stuur gerust een mail aan: info@sportzorg.nl

Pak die kans: vergelijk zorgverzekeringspakketten

Iedere sporter, van beginnend en amateur tot aan chronisch ziek en geblesseerd, verdient sportmedische zorg. Wat valt er allemaal onder sportmedische zorg?

Denk aan sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen. Sportmedische zorg wordt verricht door sportartsen werkzaam bij één van de 50 Sportmedische Instellingen in Nederland. Jij kunt hier ook gebruik van maken. Check je zorgverzekeringspakket of je in aanmerking komt voor vergoeding. 

Direct naar vergoedingen zorgverzekeraars

Start Week van de Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde Nederland introduceert de Week van de Sportgeneeskunde. Van zondag 26 november tot en met 2 december 2023 zal de vereniging zich meer laten zien en het belang van bewegen nog meer uiten. En we hebben een belangrijke boodschap aan de politiek: maak werk van bewegen!

Lees verder

Podcast: Voedingspraat over Ultrabewerkt voedsel

"Als je kijkt naar casinowit wat in de supermarkt ligt voor een prijs waar je het zelf nooit voor kunt maken,... daar zitten ongeveer 21 tot 24 ingrediënten in en er zijn heel veel dingen aan toegevoegd. Het eet makkelijk weg en alles wat nuttig is, is eruit gehaald."

Kortom: ultrabewerkt voedsel... wat is het precies en is het ongezond? Wie het antwoord heeft op deze vragen, is hoogleraar Jaap Seidell.

Lees meer

Kniepijn tijdens het fietsen

Of je nu op de racefiets over de weg rijdt, per mountainbike door het bos fietst, op de gravelbike meerdere ondergronden trotseert of traint voor de triathlon op een speciale tijdritfiets (TT); de blessures die ontstaan, komen in verschillende vormen voor, zowel acuut als geleidelijk. Waaronder dus, met stip op 1, klachten aan je knie. 

Expertisepartner Sportgeneeskunde Midden Nederland vertelt je er meer over.

Lees verder

Sinterklaas-ontbijtje

Het heerlijk ochtendje is bijna aangekomen, want 5 december vieren veel mensen Sinterklaas. Hoe lekker is het om bij het ontbijt al in de Sinterklaassfeer te komen.

Cassandra Akersloot van Akersloot Diëtetiek heeft een lekker recept opgesteld. Misschien niet het allergezondste recept, maar oh zo lekker!

Eet smakelijk!

Cursussen voor de professional:

Bekijk de nascholingsagenda op Sportgeneeskunde.com voor de komende (na)scholing.
Bekijk de nascholingsagenda

Partners Sportzorg

Heb je goede content die je via Sportzorg (website, nieuwsbrief én sociale mediakanalen) onder de aandacht wilt brengen? Sluit je dan aan als partner
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@sportzorg.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Volg ons op onderstaande social mediakanalen en je bent als eerste op de hoogte van (nieuws)berichten!
Facebook
Instagram
Website
Hoe beoordeel je deze nieuwsbrief? Klik op de link en geef je cijfer aan ons door. Cijfer 1 is de laagste beoordeling en dan weten we dat we nog veel moeten verbeteren en cijfer 10 zou betekenen dat alles perfect is! ;-)
Bedankt!
Copyright © 2023 Sportzorg.nl, All rights reserved.
Ons postadres is:
Sportzorg.nl
Professor Bronkhorstlaan 26
Bilthoven, Utrecht 3723MB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Je ontvangt deze mail van Sportzorg.nl omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Sportzorg.nl. Wil jij geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit voor de nieuwsbrief.