In deze nieuwsbrief aandacht voor Erik Breukink. Bekijk in de YouTube video hoe Breukink zelf vertelt wat er gebeurde tijdens de Ronde van Italië in 1989. Daarnaast kijken we terug naar onze serie over het rampjaar, met speciaal aandacht voor de gebroeders de Witt. Bekijk ook onze tip over het grachtenfestival voordat het te laat is!
 
 
Vergeten te eten
YouTube: De schatkamer van Andere Tijden

Vergeten te eten


 
1989: Nederland raakt in de ban van de Giro. Erik Breukink gaat de Ronde van Italië winnen, daar twijfelt niemand aan. En dan gaat het mis. Met Erik Breukink blikken we terug op die dramatische dag.
 
Bekijk online
 

Vakantie op wielen
 
Bekijk hier de laatste aflevering

Vakantie op wielen

 

Artikelen

Oranje slaat terug

Oranje slaat terug

Andere Tijden heeft vorige jaar een razend interessante documentaireserie over het Rampjaar 1672 gemaakt. Uiteraard zijn alle afleveringen belangrijk, maar speciaal ook Oranje slaat terug. Vandaag in de geschiedenis zijn namelijk de gebroeders de Witt gelyncht in Den Haag. Deze aflevering bespreekt deze gebeurtenis, en zijn plaats in de rampjaar. Vanwege hun gewelddadige einde kon het Huis van Oranje weer aan de macht komen- toch leidde dit niet tot vrede in Nederland. Deze aflevering kun je natuurlijk op zichzelf kijken, maar als je meer over het gehele jaar wilt weten, kun je een binge-watch overwegen!

Bekijk hier de uitzending
House, pillen en extase

House, pillen en extase

Afgelopen dagen vond het festival Lowlands plaats- waar dit jaar 60.000 mensen naar toe zijn geweest. Gretig wordt er gedronken, gedanst op techno en housemuziek, en door sommigen een pilletje geslikt. Maar hoezo gaan pillen en house hand in hand? Dat komt door de ‘Summer of Love’ van 1987. Housemuziek waarop de hele nacht kan en vooral moet worden gedanst, waait over naar Ibiza. Engelse vakantiegangers nemen het mee naar Londen, waar een illegaal clubcircuit ontstaat. Die muziek wordt gecombineerd met de gelijktijdige opkomst van een nieuwe drug: XTC, de drug die bekend staat als lovedrug. Bekijk in deze aflevering hoe house en party drugs de clubscene in Nederland voor altijd hebben veranderd.

Bekijk hier de uitzending
 

OVT
 

OVT

 
 
Zondag 20 augustus - NPO Radio 1

De eerste persoon #6: Roxane van Ipereren over Het Achterhuis van Anne Frank

Het Achterhuis maakte de beklemming van het onderduiken voelbaar. Maar waarom groeide juist het dagboek van Anne Frank uit tot het bekendste ooggetuigenverslag van de Tweede Wereldoorlog?

Te gast over Het Achterhuis is Roxane van Iperen, auteur van ’t Hooge Nest. Daarin verhaalt zij de geschiedenis van de twee Joodse zussen Brilleslijper. Zij verschaften ons na de oorlog een beeld van hoe het Anne Frank verging na het dagboek; uiteindelijk zouden ze Anne Frank in Bergen-Belsen begraven.



Verder in de uitzending:
• De Vakantieman (m/v/x) Gabriella Adèr gaat naar Sicilië


Vorige week in de uitzending:
• De eerste persoon #5: Arnon Grunberg over Van het westelijk front geen nieuws
• De Vakantieman (m/v/x): Leendert van der Valk gaat naar Ouidah in Benin


 
Luister de laatste aflevering
 

NPO Kennis
 

NPO Kennis

 
 
Sinds wanneer zitten we op het terras?
Ongegeneerd mensen kijken en vechten voor het beste plekje: veel mensen vinden het heerlijk om een terrasje te pakken. Halverwege de negentiende eeuw duiken de eerste terrassen op in Nederland, een trend die is overgewaaid vanuit Parijs. Meer weten over de geschiedenis van de Nederlandse terrascultuur? Lees en bekijk dan deze story van NPO Kennis.
 
Ontdek het hier
 

Andere Tijden tipt

Mona Lisa is Missing - The Man Who Stole The Masterpiece | Documentaire op Youtube

Mona Lisa is Missing - The Man Who Stole The Masterpiece | Documentaire op Youtube

Vandaag in 1911 werd de Mona Lisa gestolen- en gelijk ook wereldberoemd. Bekijk in deze documentaire wat de dief motiveerde en hoe hij het schilderdij twee jaar heeft kunnen houden.

Bekijk het hier
 

Grachtenfestival | Festival in Amsterdam

Grachtenfestival | Festival in Amsterdam

Het grachtenfestival is nog vandaag en morgen te bezoeken; maakt niet uit of jij van oude barokmuziek houdt of jazz, het is hier allemaal te vinden, overal in Amsterdam. Mis het niet!

Meer informatie
 
 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.