Onduidelijkheid in de praktijk
Brandveilig.com
Online versie
Mainimage
Wanneer is een verandering in een brandcompartiment vergunningplichtig?
Niet elke verandering in een brandcompartiment is vergunningplichtig. Alleen een bouwactiviteit die de indeling in brandcompartimenten wijzigt, is vergunningplichtig. In de praktijk is er nog weleens wat onduidelijkheid. Want wanneer is het een verandering van brandcompartimentering? Jacco Huijzer geeft antwoord.
Thema Brandpreventieweken 2019: Brandweer zoekt speurneuzen!

De campagne 'Brandweer zoekt speurneuzen!' is gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Op speelse en interactieve wijze willen ze deze doelgroep brandveilig gedrag aanleren als er een brand met een elektrisch apparaat ontstaat. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Pyrobel Cradle2Cradle Silver
Sinds kort is AGC brandwerende beglazing Pyrobel Cradle2Cradle Silver gecertificeerd. Hiermee kunnen gegarandeerd duurzame projecten worden gerealiseerd en beter worden voldaan aan milieu-eisen zoals verwoord in LEED. Pyrobel(ite) is geschikt voor EW en EI van 30 tot 120 minuten.
3800 kilometer aan leidingen moet worden vervangen

In heel Nederland ligt pakweg 3025 kilometer aan grijs gietijzeren gasleidingen. Daarbij heeft ons land zo'n 775 kilometer aan leidingen van asbestcement. Die moesten in de komende jaren sowieso al worden vervangen, maar dat wordt versneld, zegt koepelorganisatie Netbeheer Nederland. 

Lees verder >
PW
Whitepaper:
Kleine Blusmiddelen
Deze whitepaper zet de belangrijkste informatie op een rij voor poederblussers, schuimblussers, CO2 blussers, vetbrandblussers, branddekens en brandslanghaspels.
PW
Column: 'Zelfdovend' 
van Marcel van Duijn
De brand in de Notre-Dame brak uit tijdens de avondmis op een plek waar gerestaureerd werd. Het begon met witte rook uit het dak die niets te maken had met het Vaticaanse ritueel bij het aanstellen van een nieuwe paus…
Flex4Con: een moderne en gecertificeerde aansturing voor RWA

De Flex4Con is een nieuw gecertificeerde technologie voor de aansturing van natuurlijke RWA-installaties in utiliteitsgebouwen. Groot pluspunt van de nieuwe aansturing is dat je deze ook kunt gebruiken voor de ventilatie van bijvoorbeeld zorginstellingen. 

Lees verder >
Benieuwd naar de laatste updates? Volg ons dan ook op:
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright