Nieuwsbrief Roots - 30 november
Roots

Natuurommetje

SPROOKJESLANDSCHAP OP HET LOO

Dit natuurommetje van circa 5 kilometer door Paleispark Het Loo in Apeldoorn (GLD) biedt na bijna elke bocht een nieuwe verrassing. Wandel langs koninklijke gebouwen, bosbeekjes, een hemelsblauw botenhuis en torenhoge douglassen. Een prachtige route om in de decembermaand te wandelen.
Foto: Daniël Mulder

Roots

De Hoge Veluwe

ZAAG JE EIGEN DENNENBOOM

Ook dit jaar kun je in de maand december in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gratis een grove den uitkiezen, afzagen en meenemen. Bijkomend voordeel is dat je tegelijk zorgt voor het behoud van de open stuifzandgebieden. Na afloop kun je bij een kraam warme chocolademelk, koffie en thee kopen. Data: 9, 10, 16 en 17 december. Tijd: 10-15 uur. Prijs: gratis (excl. entree park). Op 9 en 10 december kun je ook nog genieten van een kerstmarkt in het park.
Fo
to: De Hoge Veluwe  

Roots

Lezing

DE REISLUST VAN PLANTENZADEN

Op woensdag 6 december geeft botanisch filosoof Norbert Peeters een lezing in de wintertuin van de Botanische tuin Zuidas. De lezing gaat over de reislust van zaden: het plantenrijk heeft vele tactieken om te zorgen dat nakomelingen worden verspreid. Peeters legt uit hoe de twee beroemde natuurgeleerden Darwin en Thoreau de verspreiding van planten ontrafelen. Locatie: Botanische tuin Zuidas, Van der Boechorststraat 8, Amsterdam (NH). Aanvang: 20 uur. Prijs: € 10.

Roots

Wandelen

STRUINEN OP DE VELUWSE LOENERMARK

Zaterdag 2 december kun je samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen een lange wandeling maken op de Loenermark. Geniet onderweg van het open heidelandschap met de altijd groene jeneverstruiken en de oude stuifduinen. Vertrekpunt: de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers, Loenen (GLD). Tijd: 11-15 uur. Prijs: € 5 (donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis).
Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

NIEUW

ROOTS-BOEK OVER NATUURFOTOGRAFIE

In de natuur wemelt het van de onderwerpen om de prachtigste foto’s van te maken. Maar waar begin je? Wat zijn goede onderwerpen om te fotograferen en hoe doe je dat?

Het nieuwe Roots-boek Zo fotografeer je de natuur helpt je aan de hand van ruim 200 handige tips op weg. Prijs: € 19,95.

Roots
Roots

Natuurillustraties

LIEFDE VOOR SALAMANDERS

Het boek Salamanders in Art and Science is een visuele ode aan de salamander. Roots besteedt in het decembernummer uitgebreid aandacht aan het boek, dat prachtige historisch illustraties bevat. Het boek (€ 89) omvat 260 pagina’s, is ingenaaid, heeft een harde kaft en is gedrukt in een oplage van 400 exemplaren. Het is Engelstalig, maar omdat de illustraties ruimschoots de overhand hebben, hindert dat nauwelijks. Een boek voor liefhebbers.
Illustratie: uit Salamanders in Art and Science

Roots

Expositie

GESTOLDE DIEREN

De Nederlandse Vereniging van Preparateurs houdt elke twee jaar landelijke kampioenschappen. Recent streden de beste preparateurs om de titel in verschillende categorieën, zoals grote zoogdieren, kleine zoogdieren, grote vogels, vissen en reptielen en amfibieën. Tot en met vrijdag 5 januari 2018 kun je de opgezette dieren bekijken. Locatie: Natuurmuseum Fryslân, Schoenmakersperk 2, Leeuwarden (FR). Open: di t/m zo van 11 tot 17 uur. Prijs: € 9.

Roots

Promotie

Sinterklaas komt eraan, de verlanglijstjes worden weer gemaakt. Maak het jezelf dit jaar extra gemakkelijk met deze 1+1 GRATIS-actie en verwen 2 dierbaren (óf jezelf) met een abonnement naar keuze.

Beide abonnementen bestaan uit minimaal 3 nummers, stoppen automatisch en dat voor maar € 15!

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer