Nieuwsbrief week xx: nieuws, tips en mooie verhalen uit de stad en uw stadsdeel
Problemen met de weergave van deze e-mail? Bekijk deze e-mail online
Gemeente Amsterdam

Nieuwsbrief Amsterdam

30 mei 2024

OM gaat handhaven met flitspalen

Vanaf 1 juni gaat het Openbaar Ministerie met flitspalen de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de stad handhaven.

Proef: autodelen met een groep

We zijn gestart met de proef autodelen met een groep. Het idee is simpel: Amsterdammers kunnen samen auto's beheren en delen. 

Tijdelijk wethouder Dirk de Jager

Wethouder Zita Pels is al langere tijd ziek. Dirk de Jager neemt haar werk voorlopig over.

De mythe van de Zilverberg

De inmiddels gesloopte studentenflat Zilverberg in Noord had een bijzonder slechte naam.

Berlagebrug een aantal nachten dicht

Tussen 3 juni en 21 juli leggen we het tramspoor op de Berlagebrug aan. De brug is in die periode meerdere nachten dicht.

We treden op tegen slechte verhuurders

Een verhuurder heeft een laatste waarschuwing gehad voor het overtreden van de Wet goed verhuurderschap. Een boete van € 200.000,- dreigt.

Brandweer bestaat 150 jaar

In de zomer van 1874 werd het eerste beroepsbrandweerkorps van Nederland opgericht: de huidige Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Archeologiedagen: speuren in een afvalput

In de Korte Leidsedwarsstraat zijn archeologische vondsten gedaan. Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kunt u die in De Bazel bekijken.
Stadsdeel Centrum

Busstation IJzijde open

Centrum
Veel reizigers moesten wennen aan de tijdelijke buslocaties. Na 2 weken kunt u weer op de vertrouwde plek op- en uitstappen bij Centraal Station.
Stadsdeel Noord

Informatiemarkt Buiksloterham

Noord
U bent op dinsdag 11 juni welkom op de informatiemarkt. We vertellen u meer over de plannen en de bouw in Buiksloterham en u kunt vragen stellen aan het projectteam.

Tegels eruit en meer groen in uw tuin

Noord
Op vrijdag 3 juni haalt onze Tegelservice gratis uw oude tuintegels op. Meer groen in de tuin is goed voor planten en dieren. Extra groen geeft ook meer verkoeling in de zomer.

Start bouw tweede kavel Klaprozenbuurt

Noord
Na lang voorbereiden is de bouw op de tweede kavel begonnen. Het complex Up North gaat 200 woningen tellen. De bouw duurt 2,5 jaar.

Omleiding NDSM-plein en NDSM-straat

Noord
We werken vanaf 3 juni aan het kruispunt met de ms. Van Riemsdijkweg vanwege het aansluiten van een nieuwe leiding. Dit duurt tot 22 juni.
Stadsdeel West

Heeft u een goed idee? West Begroot komt eraan

West
Vanaf 11 juni kunt u weer plannen indienen voor West Begroot. Heeft u hierbij hulp nodig dan kunt u ons bellen, mailen of appen. Of kom langs op 1 van onze spreekuren.

De stoep is van ons allemaal

West
Bestuurder Ester Fabriek vertelt hoe ze merkte dat het niet voor iedereen even makkelijk is om obstakels op de stoep te ontwijken. En hoe wij dit met elkaar kunnen verbeteren.
Stadsdeel Zuidoost

Mentaal welzijn in Holendrecht

Zuidoost
Op 3 juni start de Week van de Mentale Gezondheid. In Holendrecht kunt u als bewoner op vrijdag terecht bij een gratis inloopspreekuur. Ook de gebiedsmakelaar is er voor u.

Dansen aan de Gaasperplas

Zuidoost
Deze zomer worden meerdere festivals georganiseerd bij de Gaasperplas. De eerste is op 1 juni. Bewoners kunnen eventuele overlast melden bij de organisator of de gemeente.

Nieuw ontwerp Nelson Mandelapark

Zuidoost
Op woensdag 5 juni kunt u het nieuwe ontwerp bekijken tijdens de inloopbijeenkomst. Het park krijgt onder andere een pierenbadje en meer ruimte voor groen.

Nieuw zorgcomplex en extra woningen

Zuidoost
In Venserpolder wordt het verouderde gebouw van woonzorgcentrum De Venser vervangen door een nieuw zorgcomplex. Ook komen er 550 extra woningen bij.

Zie ook

 

Nieuwsbrief Amsterdam

U ontvangt deze nieuwsbrief op newsletter@newslettercollector.com, omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven.

Contact

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op.
Meer links
Uw nieuwsbrieven van Amsterdam
Volg ons
twitter icon facebook icon linkedin icon instagram icon