GroenLinks Rotterdam Nieuwsbrief | 24 november 2017
Bekijk deze mail op internet

Verkiezingscongres GroenLinks Rotterdam


Morgen is het verkiezingscongres van GroenLinks Rotterdam. De locatie is Made in 4Havens aan de Keilestraat 9a. Tijdens dit congres wordt in de ochtend het verkiezingsprogramma vast-gesteld. Na de lunch stemmen de leden over de kandidatenlijsten voor de Gemeenteraad en de gebiedscommissies. Het evenement is openbaar, maar stemrecht is voorbehouden aan leden van GroenLinks Rotterdam (die langer dan drie maanden lid zijn). 

Meer weten? Klik hier!

Jesse Klaver kondigt kantinetour aan


Woensdagavond was Jesse Klaver in Rotterdam. In poppodium Annabel sprak hij over de visie van GroenLinks op sociaal-economische thema's. Klaver roemde het werk van leraren, politieagenten, zorgverleners, buschauffeurs en postbodes, zij zijn de stille motor van Nederland. Deze groep verdient meer waardering voor hun werk, maar kampt juist met onderwaardering, te hoge werkdruk en hoog ziekteverzuim.

De komende tijd gaat Klaver daarom in kantines door heel Nederland in gesprek. Tijdens deze kantinetour wil hij horen wat mensen van de politiek verwachten, zodat we verandering samen dichterbij kunnen brengen. Wil jij hierover met GroenLinks in gesprek? Meld je dan aan en vertel ons wat je doet, dan hoor je snel meer van ons.

Heb je de meetup gemist? Dan kan de live-uitzending terugkijken op de facebook-pagina van Jesse Klaver.
Ook TV Rijnmond was bij de meetup met Jesse Klaver in Annabel. Zij wilden van Jesse weten wat hij verwacht van de gemeenteraadsverkiezingen.

Zonder verkeersplan geen bouw-vergunning!


GroenLinks wil dat de gemeente verkeersveiligheid voortaan als voorwaarde gaat stellen bij het afgeven van bouwvergunningen. Doordat bouwbedrijven delen van de weg afzetten met hekken en schuttingen ontstaan vaak gevaarlijke situaties. GroenLinks wil dat er zonder verkeersplan geen bouwvergunning wordt afgegeven.

Op Katendrecht trokken bewoners deze week aan de bel over de onveilige verkeersituatie rond een groot deel van de bouwprojecten Fenixlofts en de Groene Kaap. Verschillende bouwbedrijven gebruiken de openbare weg als bouwterrein. Met name voor fietsers is het nu gevaarlijk omdat er teweinig ruimte over blijft.

Lees meer
Afgelopen zaterdag waren onze campaigners in Leeuwarden, om PAL GroenLinks te helpen met hun campagne. En met resultaat: bij de her-indelingsverkiezingen van afgelopen woensdag steeg de partij naar 5 zetels! Daarmee zijn ze de tweede partij van Leeuwarden. Gefeliciteerd!

Politiek Café werkgroep Linkser


Een plek voor iedereen in Rotterdam - Dialoogsessie over perspectief voor personen met verward gedrag

In 2016 werd in Rotterdam 7046 keer iemand aangemerkt als ‘persoon die verward gedrag vertoont’, ruim 600 meer dan het jaar daarvoor. Over welke personen gaat het? Wat is eigenlijk ‘verward gedrag’? Wat zijn de oorzaken? En wat zijn mogelijke oplossingen? Op zoek naar het antwoord op die vragen organiseert onze werkgroep Linkser op dinsdag 28 november een dialoogsessie over perspectief voor personen met verward gedrag.

Rotterdammers, experts, politici en andere geïnteresseerden gaan met elkaar in gesprek, op zoek naar het slimste beleid voor het meeste perspectief. Als basis voor bijvoorbeeld een verkiezings-debat, collegeprogramma of initiatiefvoorstel. Wil je meedenken en meepraten? Er is een beperkt aantal plekken, je kunt je hier aanmelden. Tot dan!
Afgelopen zondag waren onze campaigners in de wijk Oosterflank, om aandacht te vragen voor onze actie tegen de BTW-verhoging! Je kunt de petitie hiertegen nog steeds tekenen op www.geenbtwverhoging.nl

Ben jij klaar voor de verandering? Doe mee!


Ben je ook klaar met de tweedracht die Leefbaar zaait? Vind jij ook dat het tijd is voor een nieuw geluid? Sluit je dan nu aan bij de GroenLinks campagne! Want verandering komt niet vanzelf. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Samen kunnen we ervoor zorgen dat de hoop het winst van de angst, dat samenwerken en eerlijk delen het wint van het egoïsme, dat vernieuwing het wint van de stilstand. Vul op deze pagina je gegevens in en we nemen snel contact met je op zodat je weet hoe je kunt bijdragen. 

Heb je weinig tijd of wil je liever een financiële bijdrage leveren? In de maanden voor de verkiezingen in maart 2018 willen we tijdelijk een campagnepand huren. Als verzamelplek, ruimte voor vergaderingen, opslagplaats en ontmoetingsplek. Daar hebben we geld voor nodig. Doneer hier.

AGENDA

 

25 november:

Verkiezingscongres GroenLinks Rotterdam


28 november:

Dialoogsessie over perspectief voor personen met verward gedrag


28 november:

Werkgroep Groen


1 december:

Vrijdagmiddagborrel GroenLinks Rotterdam


19 december:

Werkgroep Links


12 januari:

Nieuwjaarsborrel GroenLinks Rotterdam

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Copyright © 2017 GroenLinks, All rights reserved.
je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je op de hoogte wil blijven van nieuws en activiteiten van GroenLinks Rotterdam.

Ons postadres is:
GroenLinks
Coolsingel 40
Rotterdam, Zuid-Holland 3011 AD
Netherlands

Add us to your address book


Schrijf je uit voor deze mails    Pas je voorkeuren aan

Email Marketing Powered by MailChimp