Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 11 mei 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Verklaringen BDO en Deloitte centraal in conflict Beverwijkse Bazaar over servicekosten
De Ondernemersvereniging De Bazaar krijgt niet de beschikking over de onderliggende stukken van de servicekosten die de huurders van De Bazaar betalen, heeft de kantonrechter bepaald. Gelet op controleverklaringen van BDO en een assuranceverklaring van Deloitte valt volgens de rechtbank niet in te zien welk belang de ondernemersvereniging heeft bij het verkrijgen van de onderliggende stukken.
Lees verder »
Accountantsverklaringen NOW vaak ontoereikend, minister: teleurstellend
De Auditdienst Rijk (ADR) heeft een kleinschalige review uitgevoerd op accountantscontroles bij de NOW-regeling. Van de 25 reviews kwam de ADR in acht gevallen tot het oordeel ‘ontoereikend’. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat teleurstellend.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 juni online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
Onderzoek naar miljoenenfraude TVL met behulp van valse omzetgegevens
De FIOD heeft dinsdag vijf mannen (26, 29, 39, 53 en 59 jaar) uit Assen, Groningen, Leek, Norg en Renkum aangehouden op verdenking van grootschalige fraude met TVL en valsheid in geschrifte.
Lees verder »
Tegenslag voor ex-boekhouder: voorlopig geen herziening Deventer moordzaak
Advocaat-generaal (AG) Aben heeft zijn langlopende nadere onderzoek in de Deventer moordzaak afgerond en ziet geen aanleiding om een herzieningsaanvraag in te dienen. Het is nu aan de advocaten van de veroordeelde voormalige boekhouder Ernest Louwes om op basis van de resultaten van het onderzoek al dan niet een herzieningsaanvraag in te dienen bij de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?

Ewoud de Ruiter behandelt op 15 juni zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Hij bespreekt welke wijze van inbreng in de BV in een specifieke situatie de voorkeur verdient, waar je op moet letten en hoe je obstakels kunt oplossen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Waarom nog huwelijkse voorwaarden opstellen anno 2022?

Per 1 januari 2018 is de laatste (vierde) tranche van het huwelijksvermogensrecht ingevoerd. Voor mensen die op of na dat moment zijn gehuwd of geregistreerd, is een aantal zaken van rechtswege goed geregeld. Zo is een belangrijke verdienste dat ieders aanbrengst vanzelf buiten de gemeenschap van goederen blijft. Maar er is meer.

Lees verder »
Schriftelijke aanzegplicht niet onredelijk of onaanvaardbaar voor werkgever
Het schriftelijkheidsvereiste bij de aanzegplicht van de werkgever richting de werknemer is naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet onaanvaardbaar, heeft de advocaat-generaal van de Hoge Raad geoordeeld.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountantskantoor, ken je QicsMilestones al?

Wat begon als maatwerk voor één enkele klant, groeide uit tot een volwassen SaaS-oplossing: QicsMilestones. In dit blog vertelt Marek Vaculciak, product manager bij Qics, hoe QicsMilestones is ontstaan, wat de ambities zijn en hoe accountantskantoren hiervan kunnen profiteren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom de moderne accountant investeert in cloud-accounting

Cloud-accounting heeft een enorme vlucht genomen en wordt inmiddels door zo’n 85 procent van de accountants- en administratiekantoren ingezet. En daar zijn verschillende redenen voor. Zo groeit de afhankelijkheid van technologie als gevolg van digitalisering en is de cloud een essentieel onderdeel van datagedreven werken en realtime inzicht krijgen. Bovendien biedt werken in de cloud serieuze […]

Lees verder »
AVG-vignet over omgang met persoonlijke gegevens in het leven geroepen
Stichting AVG lanceert het AVG OK-vignet, dat consumenten, bedrijven, medewerkers, klanten en leden het vertrouwen moet gaan geven dat er goed wordt omgegaan met hun persoonlijke gegevens.
Lees verder »
Personalia | Marcel van Capelle stapt over van accon avm naar V&A
Met ingang van 1 mei 2022 komt Marcel van Capelle MSc RA het team van V&A accountants-adviseurs versterken. In zijn functie als Senior Consultant zal hij invulling geven aan het uitvoeren van kwaliteitsbeoordelingen van controledossiers, vakinhoudelijke consultaties gaan verzorgen en zal hij trainingen geven.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Inflatie ondanks verlaging brandstofaccijns vorige maand bijna tien procent
Meeste werknemers krijgen enkele euro’s meer vakantiegeld
Omzet Countus boven 50 miljoen, personeelsschaarste zorgt voor grenzen aan groei
Alfa stoot deel assuranceportefeuille af wegens gebrek aan personeel
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (exclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
2 juni 2022
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 mei 2022
Materiële vaste activa
Extendum
31 mei 2022
VACATURES
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Relatiebeheerder
Scab
Controleleider  
Scab
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN