Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Een plan voor dreef Ginhoven

Dreef Ginhoven krijgt een erfgoedbeheerplan op maat. Het ontwerp zal in oktober aan alle geĂ¯nteresseerden voorgesteld worden. In afwachting van dit beheerplan moeten al enkele bomen gekapt worden om de veiligheid in de dreef te kunnen garanderen. Specifiek gaat het om vier Amerikaanse eiken die sterk aangetast zijn door zwammen. Deze werken zullen tijdens de zomermaanden uitgevoerd worden.

Lees meer

Nieuwe besmettingen vogelgriep vastgesteld

Er zijn opnieuw 2 besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Omdat het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven.

Lees meer

Renteloze energielening voor Gooreind VV en De Jonge Scheuten

In het kader van het burgemeestersconvenant ondersteunt de gemeente verenigingen die duurzaam willen investeren in hun eigen lokalen. Twee verenigingen vroegen het voorbije jaar een renteloze lening aan: Gooreind VV voor het leggen van zonnepanelen en Harmonie De Jonge Scheuten voor het aanbrengen van dakisolatie. Beide verenigingen kregen hiervoor van het bestuur 10.000 euro, die ze de gemeente terugbetalen in een periode van vijf jaar.

Lees meer

Inschrijven nieuw schooljaar Academie Wuustwezel

De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar 17-18 voor een opleiding in het domein muziek, woord of dans starten op maandag 26 juni tijdens de openingsuren van het secretariaat. De inschrijvingen voor de cursus beeldende kunsten starten op woensdag 14 juni. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. De academie huist tegenwoordig in de Dorpsstraat 87, ingang via GC Kadans !

Lees meer

Kinderen van De Wissel leren handwerk

Gemeenteschool De Wissel en WZC Amandina organiseerden op 2 mei een textielatelier voor de kinderen van het vijfde leerjaar. De kinderen leerden van de ouderen hoe te breien, te haken en te naaien. Er werd ook ijverig gestreken en er was een eerste kennismaking met de naaimachine. Na afloop keerden zowel de kinderen als de bewoners tevreden huiswaarts.

Lees meer

Gooreinds Tuinfeest

Naar jaarlijkse gewoonte is het weer feest in de tuin van Gooreind! Op zondag 25 juni kan je terecht in het park aan de Theo Verellenlaan 87 voor muziek, kinderanimatie, een eigengemerkt FeelGood market enzovoort. Sportievelingen geven de aftrap met de Gooreindse pijl vanaf 8u in de ochtend. Kortom een bruisend evenement voor het hele gezin.

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be