Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 26 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Verliesgevend naai- en handwerk: geen recht op aftrek
Twee aftrekposten wilde een chronisch zieke vrouw gehonoreerd zien: de kosten die zij maakte voor handwerkjes die ze verkocht en aftrek voor specifieke zorgkosten vanwege een zorgovereenkomst die ze met haar man sloot. De Hoge Raad vond dat de aangevoerde klachten geen behandeling in cassatie rechtvaardigen en legde de kwestie terug bij het Hof Arnhem Leeuwarden.
Lees verder »
Arrestatie topman EasyLife wegens verdenking faillissementsfraude
De FIOD heeft een 44-jarige man aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar grootschalige faillissementsfraude. Hij was topman van het het frauduleuze beleggingsfonds EasyLife, dat verhandelbare levensverzekeringen verkocht. In 2012 veroordeelde de rechtbank in Den Bosch de man  tot vierenhalf jaar cel vanwege het oplichten van beleggers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Een signaal krijgen over de status van de btw-aangiften van uw cliënten?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
EY: dyslectische medewerkers verrijken bedrijven
Mensen die dyslectisch zijn, hebben ‘unieke vaardigheden’. De manier waarop zij de wereld bekijken en ermee omgaan, zou organisaties kunnen helpen om de uitdagingen van het bedrijfsleven in de 21ste eeuw het hoofd te bieden, schrijven EY en liefdadigheidsorganisatie Made by Dyslexia.
Lees verder »
Gedeelde opgang, toilet en koffiehoek: geen aparte OZB-aanslag
Drie afsluitbare kantoortjes, maar zonder eigen opgang, toilet en koffiehoek. De gebruikers hadden de ruimten in onderhuur van de huurder en deelden de aanwezige voorzieningen in een centrale ruimte. De verhuurder van de ruimtes, die zelf het hele pand huurde vond dat hij, zoals gebeurde, niet aangeslagen mocht worden voor de OZB en de rioolbelasting […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt!

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

Lees verder »
Eurovignet maakt plaats voor Europese kilometerheffing
Vanaf 2023 moeten EU-landen die vrachtwagens en bestelwagens laten betalen voor het gebruik van hun infrastructuur dat doen via een kilometerheffing. Met dat voorstel heeft het Europees Parlement ingestemd. Het parlement vindt ook dat lidstaten fileheffingen moeten kunnen invoeren.
Lees verder »
ING: nog voldoende arbeidspotentieel
Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt zit er nog flinke rek in de Nederlandse arbeidsmarkt. Volgens een schatting van het ING Economisch Bureau kunnen nog zo’n 200.000 mensen toetreden tot de arbeidsmarkt en kunnen ruim 300.000 werkenden een langere werkweek maken.
Lees verder »
Miljoenen aan boetes wasserijkartel blijven staan
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vindt dat terecht boetes zijn opgelegd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan vier wasserijen die samenwerkten onder de naam ‘Rentex’. Zij maakten  van 1998 tot en met 2009 afspraken die hun onderlinge concurrentie beperkten.
Lees verder »
‘Grote opdrachtgevers schakelen meer ZZP’ers in’
Grote opdrachtgevers verwachten dit kwartaal meer zzp’ers in te schakelen. Dat blijkt uit een enquête van de marktplaats Freelance.nl.
Lees verder »
Keurmerk ‘online’ voor Loket.nl
Als eerste applicatie voor salaris en HR heeft Loket.nl het predikaat Zeker-OnLine in ontvangst genomen, een onafhankelijk keurmerk voor online diensten
Lees verder »
Britse rekenkamer: bedrijfsleven betaalt hoge prijs voor Brexit
Een no-deal Brexit bedreigt de nationale veiligheid en gezondheid van het Verenigt Koninkrijk, waarschuwt de Britse rekenkamer, de National Audit Office. Het bedrijfsleven en ingezetenen zullen de prijs ervoor betalen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
NOAB onderzoekt de inkijkfunctie na overstap softwareleverancier

De NOAB vraagt alle administratie-, belastingadvies- en accountantskantoren via een korte enquête wat hun ervaringen zijn met het inzien van oude data na een overstap naar andere software.

Lees verder »
SBR-inrichtingsjaarrekening de nieuwe norm
Financieren via je boekhoudpakket, dé oplossing voor het MKB?
Accountant, maak het hackers moeilijk met twee-factor-authenticatie
OPLEIDINGEN
PE à la Carte 2018
Fiscount
13 november 2018
Masterclass privacy en werknemers 22 november 2018
The Legal Privacy Company
22 november 2018
Yuki Partnerdagen
Yuki
1 november 2018
VACATURES
Senior Manager AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Senior / Gevorderd Assistent Accountant voor de Controlepraktijk (32-40 uur)
Boon Accountants Belastingadviseurs/Boon Registeraccountants
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN