Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 24 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zonder ingebrekestelling bijna nooit verzuim: horecaondernemer moet administratiekantoor betalen
Bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vorderde een horecaondernemer onlangs in hoger beroep de ontbinding van de overeenkomst van opdracht tussen hem en Hoving en Sedeqe, een administratie- en belastingkantoor uit Barneveld. Het door het kantoor gevoerde verweer, namelijk dat zij niet in verzuim is geraakt omdat een ingebrekestelling ontbreekt, slaagt.
Lees verder »
Vermogensetikettering auto: in beginsel 90%-regel van toepassing
Een gemengd gebruikte personenauto vormt verplicht privévermogen als het privégebruik daarvan in het aantal gereden privékilometers op jaarbasis 90 procent of meer bedraagt van het totale gebruik, oordeelt de Hoge Raad. De grens van 500 privékilometers op jaarbasis heeft alleen betrekking op de afbakening tussen keuzevermogen en verplicht ondernemingsvermogen, niet op de afbakening tussen keuzevermogen […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 20 september in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Rechtbank corrigeert Belastingdienst over ANBI-status Haagse moskee
De Haagse As-Soennah-moskee heeft een rechtszaak tegen de Belastingdienst gewonnen nadat deze in 2018 de ANBI-status van de moskee had ingetrokken en de daarbij behorende fiscale voordelen vervielen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe presenteer je rapportages duidelijk en aantrekkelijk aan je klant?

Excel biedt veel mogelijkheden om visueel aantrekkelijke rapporten te maken. Met een speciale opmaak, slicers, grafieken en sparklines kun je al snel duidelijker zijn dan met alleen cijfertjes. Op 21 september leer je van Saskia Jacobsen de verschillende technieken om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder »
Feuilleton | Het onderzoek (12): Dat zie je bij accountants ook gebeuren
“Of accountants ondernemers zijn?” Pieter moet lachen. “Daar vraag je me wat.” Gijs is op bezoek bij Pieter. Pieter is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ondernemersbelangen. NVO in het algemeen spraakgebruik. Gijs had de gegevens van Pieter van Jan doorgekregen en daarna gebeld en een afspraak gemaakt.
Lees verder »
Schenking van aandelen in vastgoed-bv belastbaar voor overdrachtsbelasting
Als er sprake is van verhuur door een vastgoed-bv van een bedrijfspand aan een andere bv, dan is de schenking van alle aandelen in deze bv aan de indirecte aandeelhouder van de bv met de onderneming in principe een belastbaar feit voor de overdrachtsbelasting (OVB).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe NIS2 invloed heeft op jou als accountant

Als accountant ben je waarschijnlijk op de hoogte van de Network and Information Security Directive 2 (NIS2), een belangrijke EU-richtlijn gericht op het verbeteren van de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen. Maar wist je dat deze richtlijn ook van invloed kan zijn op jouw werk als accountant? In deze blog zullen we de NIS2-richtlijnen en […]

Lees verder »
‘Rekeningrijden raakt plattelandsbewoners hard’: antwoord op Kamervragen
Minister Harbers van IenW beantwoordt Kamervragen naar aanleiding van het bericht dat plattelandsbewoners onevenredig hard worden geraakt door rekeningrijden.
Lees verder »
DNB moet Wwft-boetes voor onlinebank bunq opnieuw verlagen
De Nederlandsche Bank (DNB) is voor de tweede keer in minder dan een jaar in het ongelijk gesteld in een rechtszaak tegen online bank bunq. De rechter in Rotterdam heeft twee boetes verlaagd die de toezichthouder eerder aan bunq oplegde vanwege tekortschieten bij het tegengaan van witwassen.
Lees verder »
Is SharePoint geschikt voor de opslag van klantdocumenten in de accountancy?
De cloud is niet meer weg te denken uit ons werk. Met de overgang naar de cloud kiezen veel organisaties voor Microsoft 365. Daarmee ligt het voor de hand om documenten op te slaan via SharePoint. Maar is dit platform wel geschikt voor het opslaan van klantdocumenten en -dossiers? In deze blog kijken we naar […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ook gerechtshof oordeelt: RA loog niet over met drank overgoten verkoopdeal
Ondernemingskamer tikt AFM op vingers over interpretatie accountancyregels
Ophef rond PwC-stageplek voor zoon Australische premier
Een op vijf regels voor mkb niet werkbaar
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (4)
Fiscount
4 september 2023
Cursus Internationaal / grensoverschrijdend werken
Accountancy Vanmorgen
27 september 2023
Masterclass Ken uw rechten en plichten bij ongewenst gedrag en integriteitsschendingen
The Legal Company
23 november 2023
VACATURES
Fiscalist bij RSM – Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Goes
Senior Belastingadviseur
MKBTR
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN