Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 27 januari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Vermogensrendementsheffing blijft in stand
De belastingkamer van rechtbank Noord-Holland heeft in een proefproces de vermogensrendementsheffing over spaartegoeden in 2014 in stand gelaten. Daarmee sluit de rechtbank aan bij eerdere uitspraken van rechtbanken Zeeland-West-Brabant en Noord-Nederland.
Lees meer
 
 
Fiscaal voordeel voor netwerkaansluiting zonnepanelen
Ondernemers die overwegen te investeren in een netaansluiting voor zonnepanelen in veldopstelling op het midden- of hoogspanningsnet, kunnen in aanmerking voor fiscaal voordeel. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemende Nederland (RVO).
Lees meer
 
Meer advieskansen? Volg een NOAB-cursus! Advertorial

Nu online: het nieuwe NOAB-educatieprogramma, met vaktechnische én adviesgerichte cursussen, zoals DBA – de stand van zaken, Levenscyclus van de ondernemer, Proactief belastingadvies en Fiscale aansprakelijkheid. Maar ook: cursussen die het hart van uw kantoor raken, zoals Hoe maak ik mijn kantoor adviesgericht en Lean Management. Ook toegankelijk voor niet-leden en geaccrediteerd door NBA, RB en NIRPA.

Kijk op www.noab.nl/educatieprogramma.

 
Accountant had crowdfunders geld kunnen besparen
De AA die zonder deugdelijk cijfermatig onderzoek een accountantsverklaring gaf bij een toekomstgerichte financiële prognose van een bedrijf, krijgt een berisping. Had hij beter werk verricht, dan had hij verschillende crowdfunders geld kunnen besparen.
Lees meer
 
 
Institute of Management Accountants opent Nederlands kantoor
Het Institute of Management Accountants (IMA) opent een vestiging in Amsterdam. Alain Mulder is aangetrokken als Business Development Manager Nederland en wordt daarmee lid van het Europese IMA-team. Het IMA is vooral bekend als de organisatie achter Certified Management Accountant (CMA).
Lees meer
 
Zoek je nieuwe klanten? Advertorial

Ontvang gratis offerteaanvragen van ondernemers die op zoek zijn naar een accountant of boekhouder!

Exact is de partner voor ambitieuze accountants. Wij helpen bij de nummer 1 uitdaging: het vinden van nieuwe klanten. Maak gratis en vrijblijvend een profiel aan.

Ontdek het Accountants Center =>

 
Weinig steun voor wetsvoorstel flexibilisering AOW
Het wetsvoorstel flexibilisering ingangsdatum AOW van Tweede Kamerlid Norbert Klein, kan niet rekenen op veel steun. De meeste Kamerleden vinden de nadelen groter dan de voordelen.
Lees meer
 
 
Reactie NBA op VEB Accountantsbrief 2017
De VEB presenteerde onlangs haar jaarlijkse Accountantsbrief aan de grote accountantskantoren. Hierin geeft de VEB aan wat zij verwacht van de controlerende accountants van beursgenoteerde ondernemingen in 2017. In haar reactie maakt de NBA duidelijk wat er in de huidige omstandigheden van de controlerende accountant mag worden verwacht.
Lees meer
 
Mis nooit meer fiscale opleidingen of fiscaal nieuws! Advertorial

U kunt het zich niet langer veroorloven om fiscale ontwikkelingen te missen. Meld u daarom nú aan voor de nieuwsbrief van Fiscaal Vanmorgen en uw kennis blijft gegarandeerd up-to-date!
U krijgt wekelijks:
– fiscaal nieuws;
– relevante fiscale artikelen en blogs van topdocenten;
– een actueel aanbod van fiscale opleidingen op diverse niveaus.

Aanmelden voor de nieuwsbrief =>

 
Raadsheer CBb, Jolien Schukking, wordt rechter Europees Hof
Jolien Schukking, raadsheer in het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is gekozen tot de Nederlandse rechter in het Hof te Straatsburg.
Lees meer
 
 
NBA: Meer aandacht voor bestuursverslag in controleverklaring
Met ingang van boekjaar 2016 heeft de accountant een uitgebreidere rol bij het bestuursverslag. NBA publiceert daarover de brochure ‘Meer aandacht voor het bestuursverslag in de controleverklaring’.
Lees meer
 
 
Kabinet steunt scholen zonder internet
Meer dan 800 scholen die geen of slecht internet hebben, kunnen steun krijgen van de overheid bij het aanleggen van een snelle verbinding. Het gaat om 800 basis- en middelbare scholen die nu nog geen kabel of glasvezelverbinding hebben.
Lees meer
 
Hoe je als accountant snel nieuwe klanten werft én je marges vergroot Contentpartner
Hoe haal ik nieuwe klanten binnen? Als je deze vraag 10 jaar geleden stelde aan menig kantoor, dan kreeg je steevast te horen: ‘ze komen vanzelf. Al hele generaties ondernemers zijn klant van ons. We adverteren op borden langs de sportvelden, in lokale krantjes en hebben een actieve rol in het lokale verenigingsleven. Ondernemers in […]
 
Aangifte vennootschapsbelasting Opleiding
Aangifte vennootschapsbelasting: dé basis voor advies Ondernemers met een BV moeten ieder jaar weer een aangifte vennootschapsbelasting (laten) indienen. Die aangifte maakt duidelijk hoe de BV de voor haar geldende fiscale regels in het aangiftejaar heeft toegepast. Het opstellen van de aangifte biedt u, als adviseur, alle gelegenheid om te beoordelen of uw relatie de […]
 
Kwaliteitsbeheersing in de MKB-praktijk Opleiding
Hoe past u als mkb-accountant de regelgeving toe? Deze cursus is gebaseerd op praktijksituaties die toetsers en onderzoekers zijn tegengekomen in de praktijk. U krijgt inzicht in de valkuilen voor de mkb-accountant en u leert deze omzeilen. De kans wordt sterk vergroot dat u na deze cursus en implementatie van het geleerde in uw praktijk […]
 
Sales Executive Accountancy Vacature
The Job Als Sales Executive Accountancy ligt je focus op het bedienen van accountants en administratiekantoren als bestaande klanten. Je bent een strategisch gesprekspartner en bespreekt de mogelijkheden van Exact Online en overtuigt de klant het product actief te gebruiken en te adviseren. Doordat je de behoeftes van de klant weet te doorgronden, heb je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn