Welk gevoel overheerst bij jou, in de eerste week van januari? Dankbaarheid voor mooie feestdagen, verlangen naar de lente, spijtgevoelens over mislukte goede voornemens? 

Gelukkig hoeven we het niet alleen van onszelf te verwachten, bezingt Lied 834. We mogen ons steeds weer tot God wenden om ons te laten vernieuwen, ons leven weer in het goede perspectief te stellen. Ook - misschien juist - als we het licht zelf even niet zien.

Een goede zondag!

Lied: Vernieuw Gij mij

Vernieuw Gij mij, o eeuwig licht!
God, laat mij voor uw aangezicht,
geheel van U vervuld en rein,
naar lijf en ziel herboren zijn.

Schep, God, een nieuwe geest in mij,
een geest van licht, zo klaar als Gij;
dan doe ik vrolijk wat Gij vraagt
en ga de weg die U behaagt.

Wees Gij de zon van mijn bestaan,
dan kan ik veilig verder gaan,
tot ik U zie, o eeuwig licht,
van aangezicht tot aangezicht.

>> Beluister dit lied

Column Vreemde vogels
Op de vreemdste plaatsen en te midden van de wonderlijkste mensen is God het dichtste bij, ervaart ds. Gertine Blom. Ze was afgelopen zomer op het Engelse festival Greenbelt, waar de vreemdste vogels rondlopen. Maar niemand keek er van op, en dat ontroerde haar: "Het voelde als een heilig moment. Zou het zo zijn in Gods Koninkrijk?"
Lees de column
Leestip Als een rivier
Rebecca Schoon las het boek ’Als een rivier’ van Morgan Harper Nichols, over bezinning, ontwikkeling en nieuwe inzichten. “De rode draad is ‘mildheid’ naar zichzelf, door alles heen. De schrijfster is anders naar zichzelf gaan kijken en weet beter wat haar helpt om dieper adem te halen en vrede te ervaren.”
Lees het artikel
Moldavië ‘Ik wil niets liever dan terug naar huis’
Waarin een klein land het verschil kan maken: duizenden Oekraïners kregen sinds het begin van de oorlog een warm welkom in buurland Moldavië. Natalia Baltah en haar zoon zijn twee van hen. Ze worden liefdevol opgevangen door de organisatie Home Care. Kerk in Actie ondersteunt dit belangrijke werk. 
Lees het artikel
Tip: organiseer gratis een concert en paaswake in jouw kerk
Je kunt je met jouw gemeente nog tot 18 januari aanmelden voor The Passion 40daagse! Vraag gratis een concert en paaswake met het bekende Passion-kruis aan. Een mooie kans om het paasverhaal op een laagdrempelige manier te delen in jouw dorp, stad of wijk.

>> Lees meer
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2023 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.