Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 7 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Veroordeelde voormalige accountant moet opnieuw getuigen in vastgoedfraudezaak
De van vastgoedfraude verdachte Roermondse ondernemer Harry Muermans (73) en zijn advocaat Paul Acda mogen in hoger beroep de voormalige accountant van Muermans en een andere getuige horen, meldt dagblad De Limburger. Daarmee hopen voormalig Quote 500-lid Muermans en zijn advocaat het beeld te kantelen dat de rechtbank Roermond in 2018 van de projectontwikkelaar schetste.
Lees verder »
Strafontslag belastingambtenaren was disproportioneel
De Centrale Raad van Beroep heeft de Belastingdienst flink op de vingers getikt over het strafontslag van twee medewerkers. Dat was een disproportionele maatregel, oordeelt de hoogste ambtenarenrechter.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis Whitepaper ‘8 best practices voor het maken van een prognose’

Een goed opgebouwde prognose is cruciaal. Maar hoe start je nu? In dit whitepaper lees je acht best practices die je helpen bij het maken van een succesvolle prognose in Visionplanner. Je klanten zullen het niet alleen waarderen, maar je bent in de ultieme positie om je als adviseur aan je klant te tonen. Lees meer op onze website>>

Lees verder »
Minister: signalen over gedwongen ZZP-schap door WAB bekend
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat in op de gevolgen van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) voor werknemers die gevraagd worden om als ZZP’er te werken. Er waren Kamervragen gesteld over signalen dat er werkgevers zijn die werknemers als gevolg van de invoering van de WAB op 1 januari 2020 vragen om […]
Lees verder »
Hoge Raad: KIA bij samenwerkingsverband verdelen over vennoten
De Hoge Raad heeft duidelijkheid gecreëerd over de berekening van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) bij samenwerkingsverbanden van ondernemers, zoals een vof of maatschap.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Vastgoed en BTW

Wat zijn btw gevolgen van transacties zoals aankoop, verkoop, verbouw, nieuwbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Wat zijn gevolgen voor de ondernemer? Teunis van den Berg en Joost Severs praten u bij op 18 mei en gaan ook in op de mogelijke gevolgen van de Corona-crisis m.b.t. leegstand, waardedaling, verhuren i.p.v. verkopen en inlenersaansprakelijkheid.

Lees verder »
Opnieuw geen controlerend accountant voor Lavide
Het is beursfonds Lavide opnieuw niet gelukt om een controlerend accountant te vinden, meldt CEO Salar Azimi in het jaarverslag over 2019. Dat lukte Lavide de afgelopen jaren al vaker niet, net als verschillende andere kleine beursgenoteerde bedrijven. De NBA houdt echter vast aan de kwaliteitseisen, liet de beroepsorganisatie al eens weten naar aanleiding van […]
Lees verder »
Corona | Hoe staat het met het gebruik van de Tozo?
Het totale aantal aanvragen bij gemeenten voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt door minister Koolmees en staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot nu toe op ongeveer 343.000 geschat. De bewindslieden gaven onlangs in een Kamerbrief een update over het gebruik van de decentrale regeling:
Lees verder »
Belastingdienst licht procedure massaal bezwaar box 3 toe
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën meldde onlangs dat de verwachte bezwaren tegen de box 3-heffing over 2019 worden aangemerkt als massaal bezwaar, net zoals de twee voorgaande jaren. De Belastingdienst geeft een toelichting op de reikwijdte van dat besluit en op het verloop van de verdere procedure:
Lees verder »
Staatssecretaris geeft stand van zaken herstel na kinderopvangtoeslagaffaire

Het herstel van de kinderopvangtoeslagaffaire is in volle gang. Het gaat om circa 20.000 ouders. Welke stappen zijn al gezet en wat gaat er nog gebeuren?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Arbeidsmarktvraag krimpt met een kwart, Mbo’ers en starters krijgen hardste klappen’
OPLEIDINGEN
Webinar: Digitaal overtuigen
Yuki
8 mei 2020
Webinar: Fiscale agrarische actualiteiten 2020
Fiscount
12 mei 2020
Lunch & Learn: De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit (HERHALING)
Fiscaal Vanmorgen
14 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN