Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 16 mei 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Verplicht kwaliteitsverbeterprogramma SRA-kantoren met Wta-vergunning afgerond
‘Samen Beter’, het verplichte kwaliteitsverbeterprogramma voor SRA-kantoren met een Wta-vergunning is afgerond. Na een zeer intensief meet- en verbetertraject van nulmeting, opvolging op basis van ingediende oorzakenanalyse en verbeterplan én eenmeting, blijkt dat bijna 90% van deze SRA-populatie een aanzienlijke kwaliteitsverbetering in het wettelijke controledomein heeft gerealiseerd, meldt de SRA. ‘Nog belangrijker echter is dat […]
Lees meer
 
 
Compensatieregeling vrouwelijke zelfstandigen van start
Zelfstandige ondernemers die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen kunnen vanaf dinsdag een compensatie aanvragen bij het UWV. De aanvraagperiode loopt tot en met 30 september 2018. Naar schatting 20.000 vrouwen komen voor de compensatie van 5.600 euro bruto in aanmerking.
Lees meer
 
THINK ACT GO Advertorial

Alles weten over de online wereld van het moderne accountantskantoor? Dan nodig ik je van harte uit voor de CaseWare Open 2018 op 14 juni in ons spiksplinternieuwe CaseWare Café.

Lees meer =>

 
Snel ziet geen extreme belastingdruk afkoop pensioen in eigen beheer DGA’s
Staatssecretaris Snel van Financiën kent geen gevallen waarbij DGA’s zijn geconfronteerd met een belastingdruk van 90% bij afkoop van hun pensioen in eigen beheer in het buitenland. Dat antwoord de D66’er op vragen van Tweede Kamerlid Lodders (VVD) naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf dat duizenden Nederlandse ondernemers in het buitenland met een […]
Lees meer
 
 
Bijna 25.000 handtekeningen onder petitie tegen versobering 30%-regeling
Een door het kabinet voorgenomen versobering van de 30%-regeling voor expats roept veel weerstand op. Een online petitie tegen het voornemen van Expats United is al bijna 25.000 keer ondertekend, terwijl  in 2015 56.000 mensen gebruik maakten van de 30%-regeling. Dat meldt woordvoerder Jessica Piotrowski van de groep in het Eindhovens Dagblad (ED). In de […]
Lees meer
 
Geld verdienen door digitalisering van uw kantoor? Advertorial

Kom naar de gratis workshop in Amsterdam op 15 juni!
Digitaliseren is niet moeilijk, digitaliseren hoeft ook niet duur te zijn!
Er heerst nog veel drempelvrees, u denkt misschien dat dit een ingewikkeld traject is of veel geld kost. Of dat de kosten vooraf onbekend zijn.
Wat houdt digitalisering van administraties van uw klanten nu precies in?

Lees meer over de workshop en aanmelden =>

 
Belasting op arbeid: Nederland in de middenmoot
Het verschil tussen het netto-inkomen dat een werknemer ontvangt en het brutobedrag aan loonkosten is veel te groot. Dat vinden veel werknemers en werkgevers. In vergelijking met andere ontwikkelde landen valt dat verschil best mee, zo blijkt uit recent onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).
Lees meer
 
DizzyData betreedt Belgische markt Contentpartner
Online accounting neemt ook in België een hoge vlucht. Reden voor het Rotterdamse softwarebedrijf DizzyData om de eerste stappen op de Belgische markt te zetten.
 
Verschenen | Editie 2018/2 Financiële planning Advertorial

Met onder meer:
• Financiering bedrijfsoverdracht binnen de familie
• De werkmaatschappij verkocht, en dan …
• Lijfrentemogelijkheden bij bedrijfsopvolging
NBA 4 | RB 2 | NIRV 5 | BOBB 4 | RAB 1-6 | KNB 6 | NOvA 6 | NEVOA 4 | NOAB in aanvraag
Abonneren=>

 
Werkonderbrekingen bij Belastingdienst en Douane
Vakbonden namens de rijksambtenaren kondigen acties aan voor een nieuwe cao. De eerste actievergadering wordt deze week al gehouden bij de Inspectie SZW. Verder zijn werkonderbrekingen voorzien bij de Belastingdienst en de douane. Andere diensten, zoals de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), volgen later met stiptheidsacties.
Lees meer
 
 
‘Loonontwikkeling kan niet overal in Europa gelijklopen’ 
De lonen in Europa trekken in sommige landen stevig aan en in andere landen juist amper. Dat constateert het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De denktank merkt op dat er een duidelijk verschil is tussen de vijftien oudere EU-lidstaten en de landen die er sinds 2004 bijgekomen zijn. Werknemers in bijvoorbeeld Nederland mogen van het IMF […]
Lees meer
 
 
ABN Amro plaatst persoonlijke advertenties in huishoudboek-app
ABN Amro gaat de half miljoen gebruikers van haar eigen online huishoudboekje Grip binnenkort persoonlijke advertenties laten zien. Voor die advertenties worden betaalgegevens uit de app gebruikt. Dat bevestigt een woordvoerder van ABN Amro aan het FD naar aanleiding van berichtgeving in Trouw. 
Lees meer
 
 
Europese Commissie pleit voor Europese innovatieraad 
De Europese Commissie wil een Europese innovatieraad oprichten voor baanbrekende technologieën. Ook raadt de commissie aan Europese verbanden op te zetten om oplossingen te vinden voor bijvoorbeeld vervoer en plasticvrije oceanen.
Lees meer
 
 
Vast werk groeit sterker dan flexwerk
In het eerste kwartaal van 2018 is de spanning op de arbeidsmarkt verder opgelopen. Het aantal vacatures nam toe met 8 duizend, terwijl het aantal werklozen met 30 duizend afnam. Het aantal banen groeide verder met 76 duizend. Voor het eerst sinds begin 2009 nam het aantal vaste werknemers naar verhouding meer toe dan het […]
Lees meer
 
Als accountant voor uzelf beginnen: deze zes fouten moet u voorkomen Contentpartner
Heeft u de droom om een eigen boekhoud- of accountantskantoor op te richten? Zelfstandig ondernemerschap brengt veel voordelen met zich mee, maar gooi uzelf niet in het diepe zonder zorgvuldige voorbereiding. Om u hierbij te helpen hebben we de zes meest voorkomende valkuilen op een rijtje gezet – zo bent u nog beter voorbereid!
 
Webinar ‘nieuws en tips voor de accountant’ Opleiding
Graag nodigen wij u uit voor het webinar: ‘nieuws en tips voor de accountant’ op woensdag 16 mei om 11.00 uur. Tijdens dit webinar tonen we de nieuwste features van onze Visma Accountancy Cloud-producten en geven we tips voor het optimaal gebruik hiervan.
 
Manager Healthcare – Den Bosch Vacature
Wil jij senior professionals als collega en dichtbij je klant staan? En wil jij een betere accountant worden door aan beide kanten van de tafel te kunnen werken? Wat ga je doen Vakinhoudelijk ga je doen wat je gewend bent. Je voert bij organisaties binnen de zorg audits uit in de controlepraktijk. Je bent verantwoordelijk […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn