Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 14 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Verplichte aanmelding belastingontwijking binnen EU
De Europese ministers van Financiën zijn dinsdag overeengekomen dat accountants, belastingadviseurs en advocaten in de EU verplicht worden om fiscale constructies aan te melden die voor klanten via het buitenland worden opgezet om minder belasting te betalen. De nieuwe regels moeten uiterlijk 31 december door lidstaten zijn doorgevoerd in nationale wet- en regelgeving. De regels gaan […]
Lees meer
 
 
Besturen vennootschap valt onder beroepsuitoefening accountant
De Accountantskamer heeft opnieuw bevestigt dat de uitoefening van het accountantsvak tuchtrechtelijk breed moet worden opgevat. Ook het besturen van een vennootschap valt daaronder, omdat bij het besturen van een onderneming gebruik wordt gemaakt van de vakbekwaamheid als accountant. Dat blijkt uit een uitspraak van de Accountantskamer waarin een RA werd aangeklaagd om de naleving van […]
Lees meer
 
Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
‘booking.com ontweek 715 miljoen winstbelasting’
Boekingssite booking.com heeft over de periode 2012-2016 715 miljoen euro winstbelasting uitgespaard door zijn activiteiten uit bijna heel Europa fiscaal via Nederland te laten lopen. Daardoor droeg het 16,1 in plaats van gemiddeld 23,2 procent af over zijn winst. Dat meldt  Europarlementariër Paul Tang (PvdA) vandaag in het AD op basis van een eigen berekening.
Lees meer
 
 
booking.com herkent zich niet in kritiek belastingontwijking
Boekinggsite booking.com is het niet eens met kritiek van Europarlementariër Paul Tang (PvdA) op het belastingbeleid van het bedrijf. Tang becijferde dat booking.com tussen 2012 en 2016 715 miljoen euro aan winstbelasting ontweek door bijna alle activiteiten fiscaal via Nederland te laten lopen. Tang noemt dat cijfer ‘een verbijsterende uitkomst’.
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

 
Snel ziet voldoende openheid over rulings
Staatssecretaris Snel van Financiën vindt dat er goed inzicht wordt gegeven over de Nederlandse rulings. De transparantie richting buitenlandse belastingdiensten is gewaarborgd door de uitwisseling van informatie, schrijft Snel als antwoord op vragen van SP-Kamerlid Renske Leijten. Het publiceren van individuele afspraken is wettelijk niet mogelijk en heeft volgens de staatssecretaris een beperkte toegevoegde waarde.
Lees meer
 
 
ING trekt salarisvoorstel Hamer in
ING trekt het omstreden salarisvoorstel voor topman Ralph Hamers in. De bank zwicht voor de kritiek die ontstond in de maatschappij en de politiek nadat het voorstel bekend werd. 
Lees meer
 
Kent u de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren en het UBO-register? Advertorial

Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt op 30 januari de ins en outs met u. Hij gaat onder meer in op de omvorming van de holding-BV naar de holding-CV en de mogelijkheden van een fonds voor gemene rekening.

 
PwC: consumenten omarmen kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie krijgt een steeds prominentere plek in het leven van mensen. Die conclusie trekt PwC uit haar jaarlijkse onderzoek over consumentengedrag, Global Consumer Insights. Aan het onderzoek deden wereldwijd 22.000 respondenten mee.
Lees meer
 
 
Moeizame reorganisatie Rabobank
De directie van Rabobank krijgt de eigen leden maar moeilijk mee in een nieuw reorganisatieplan voor de bank, meldt het FD.  Topman Wiebe Draijer en zijn medebestuurders zouden de ledenraad vorige week niet hebben kunnen overtuigen van de plannen. Daarom is dinsdag een nieuwe vergadering ingelast.
Lees meer
 
 
Europese arbeidsinspectie in de maak
Om de rechten van Europeanen die in een ander EU-land werken beter te kunnen beschermen, wil de Europese Commissie een Europese Arbeidsautoriteit (ELA) oprichten. Die moet ervoor zorgen dat de nationale inspecties niet langs elkaar heen werken, zodat bedrijven die de regels overtreden sneller worden aangepakt.
Lees meer
 
 
Geen schadevergoeding woekerpolis ASR
Een consument met een beleggingsverzekering uit 1990 bij ASR heeft zich tevergeefs bij de Commissie van Beroep van Kifid beklaagd. De klager is van mening dat hij door de verzekeraar voor het afsluiten van de LevensPlan-verzekering onvoldoende is geïnformeerd. De Commissie van Beroep concludeert dat op basis van de wet- en regelgeving in 1990 de […]
Lees meer
 
Fiscale bewaarplicht: 7 punten waar je niet omheen kunt Contentpartner
De fiscale bewaarplicht is een wettelijke verplichting die geldt voor alle ondernemers in Nederland. Dit betekent dat ondernemers verplicht zijn om bijvoorbeeld de basisgegevens van de administratie zeven jaar te bewaren. Zodanig, dat inspecteurs van de Belastingdienst de administratie binnen een redelijke termijn eenvoudig moeten kunnen controleren. 
 
Fiscale kring Opleiding
SRA organiseert op zeventien locaties Fiscale kringen. Tijdens de bijeenkomsten van de kringen behandelt een deskundige een actueel fiscaal onderwerp. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van de SRA-Fiscale Commissie, starten altijd om 16.00 […]
 
Arbeid en Recht (1) Opleiding
Loonadministratie draait om actuele details met directe gevolgen voor werkgevers en werknemers. Die details betreffen drie vakgebieden: Loonheffingen Arbeidsrecht Sociale zekerheid en re-integratieOnze inleiders op de drie vakgebieden vertalen vier maal per jaar actuele thema’s naar de loonpraktijk van MKB-kantoren. Ook geven ze waardevolle tips voor de dagelijkse praktijk. Het zijn interactieve bijeenkomsten. Reacties en […]
 
Relatiebeheerder – Amsterdam, 32/40 uur, m/v Vacature
Wat zeg je tegen je vrienden? Ik doe iets met cijfers Maar wat doe je echt? Je werkt bij Kop of Munt, één van de meest vooruitstrevende accountantskantoren van Nederland. Als relatiebeheerder bij Kop of Munt ben je de vaste financiële sparringpartner van de klant. Maar je denkt ook mee over strategie, marketing en eigenlijk […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn