Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 15 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Verplichte accountantscontrole moet afgeschaft worden’
De kwaliteit van de accountantskantoren zal verbeteren als de wettelijk verplichte jaarrekeningcontrole voor bedrijven vervalt. Dat stelt Arjan Brouwer, partner bij PwC en hoogleraar externe verslaggeving aan de VU dinsdag 14 februari in het FD.
Lees meer
 
 
Belastingdienst start eigen onderzoek naar potentieel beveiligingslek
De Belastingdienst gaat zelf onderzoek doen naar een potentieel beveiligingslek binnen de organisatie. Dat stelt staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Om te onderzoeken of de gegevens van belastingbetalers daadwerkelijk inzichtelijk zouden zijn geweest voor onbevoegden, wordt zowel het gegevensgebruik onderzocht bij de afdeling Data & Analytics, alsook de informatiebeveiliging […]
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
Hoe voorkom je openstaande facturen? 30 tips
Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven (55%) blijkt regelmatig de dupe te zijn van betalingsachterstanden van klanten en bij grote organisaties ligt dat percentage zelfs nog hoger. Uit onderzoek van de Stichting betalingsonderzoek blijkt dat 61% van de organisaties met meer dan 100 medewerkers meer dan €10.000 mist wegens openstaande facturen van niet […]
Lees meer
 
 
De toekomst van de leaseauto: vijf trends
De markt voor leaseauto’s verandert snel. Flexibiliteit is het toverwoord en standaard oplossingen voldoen niet meer. En de elektrische auto? Die tendens is niet meer te stoppen, dat meldt Business Insider Nederland.
Lees meer
 
Zoek je nieuwe klanten? Advertorial

Ontvang gratis offerteaanvragen van ondernemers die op zoek zijn naar een accountant of boekhouder!

Exact is de partner voor ambitieuze accountants. Wij helpen bij de nummer 1 uitdaging: het vinden van nieuwe klanten. Maak gratis en vrijblijvend een profiel aan.

Ontdek het Accountants Center =>

 
NBA handreiking 1116 ter consultatie
NBA stelt de herziene handreiking 1116 ter consultatie. De handreiking is in concept aangepast aan de nieuwe prognosetafel (AG) die het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) in september 2016 heeft uitgebracht.
Lees meer
 
 
Hoe functioneert de Belastingdienst?
Hoe functioneert de Belastingdienst volgens u? Wegens alle ophef rondom de Belastingdienst, heeft Ondernemend Nederland (ONL) een digitale enquête gevormd. Doel hiervan is om in kaart te brengen wat ondernemers hiervan merken en hoe ze er dit moment over denken.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Ook Unilever sluit zich aan bij Betaalme.nu
Ook Unilever Nederland sluit zich aan bij Betaalme.nu en daarmee is het het tiende AEX-bedrijf dat zich aansluit bij het initiatief dat ernaar streeft dat facturen van MKB-ondernemingen sneller betaald worden. Naast Uniliever hebben nog vijf andere grote bedrijven zich aangesloten bij Betaalme.nu, te weten:  Basiq Dental, Van Lanschot, NIBC Bank, Royal Cosun en Intrum […]
Lees meer
 
 
Klimaatprobleem vereist actieve aanpak: 25 concrete projecten
Een actieve aanpak en concrete projecten. Volgens VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland is dat nodig, zodat het bedrijfsleven aan de slag kan met innovatieve oplossingen voor het klimaatprobleem. In het rapport ‘Energie voor de toekomst: van nota’s naar uitvoering’ dat de organisaties gezamenlijk naar buiten brengen, zijn zo’n 25 doorbraakprojecten in kaart gebracht waarmee Nederland […]
Lees meer
 
 
Week van de Financiën in volle gang
De Week van de Financiën is inmiddels in volle gang. De week wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Maandag 13 februari vond de aftrap plaats in Eindhoven. Dinsdag heet de organisator alle (accountants van) ondernemers welkom in Rotterdam en de overige dagen achtereenvolgens in Amsterdam, Zwolle en Nieuwegein.
Lees meer
 
 
Agile-bedrijfsprojecten onvoldoende onder controle
Bedrijven in Nederland en België stappen in toenemende mate over op ‘agile’ projectmanagement, waarbij projecten gedurende de uitvoering voortdurend worden bijgestuurd om het maximale resultaat te kunnen realiseren. Dat meldt KPMG. De ondernemingen hebben volgens het kantoor echter veel moeite om voldoende controle te houden op de projecten.
Lees meer
 
 
Nederland moet investeren in Internationale Cyberstrategie
Nederland moet investeren in een veilig, vrij en open cyberdomein. Dat schrijft Minister Koenders van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer in zijn ‘Internationale Cyberstrategie’.
Lees meer
 
Vier soorten digitale handtekeningen; welke kiest u? Contentpartner
U heeft vast al het een en ander gelezen over de digitale handtekening. De kans is dan groot dat u regelmatig verschillende soorten bent tegengekomen. De geavanceerde en de gekwalificeerde digitale handtekening bijvoorbeeld. En dan is er ook nog de digitale handtekening die werkt via de toepassing Blockchain. Om het allemaal wat duidelijker te maken, […]
 
Nieuwe koppeling tussen MUIS en RADAR Contentpartner
Het is nu mogelijk om MUIS Software te koppelen aan RADAR Software. Met de koppeling worden (wijzigingen in) klantgegevens in RADAR direct verwerkt in iMUIS Online.
 
De auto van de zaak, kansen en risico’s Opleiding
In een dag weer up-to-date met recente fiscale ontwikkelingen De auto van de zaak blijft een dankbaar onderwerp van gesprek bij elke klant. Wat zijn de kansen die de fiscale regeling biedt? Welke risico’s dient u te vermijden? Laat uw klant geen voordelen liggen? Heleen Elbert praat u op een heldere en praktische wijze bij […]
 
Junior Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w. Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn