Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief
Humanity House logo Update

Zomerupdate

Verrijk je zomer door een bezoek aan het Humanity House! Ga in gesprek met hulpverleners over de vergeten oorlog in Jemen, of laat je inspireren door 'dromers en dwarsdenkers' tijdens de Bios in de Buitenlucht. Elke donderdag in augustus een 'must-see documentary' met een bijpassende spreker op ons mooie terras. En zit een tripje Den Haag er niet in tijdens de vakantie, dan kun je vanaf nu ook verscheidene vluchtverhalen luisteren via de Humanity House podcast-serie.

Hopelijk tot ziens!

Afbeelding  

Jemen. Een vergeten conflict

Lezing - Jemen wordt geteisterd door een langdurig conflict. Ruim 80% van de bevolking heeft dringend humanitaire hulp nodig. Hoe ziet dat er in de praktijk uit en wat zijn de uitdagingen voor hulpverleners?
Lees meer...

do
06.07
20:00
Afbeelding  

Strijd tegen straffeloosheid: JOIN!

Campagne - Kick off van de campagne #Join. Met keynote speech van de president van het Internationaal Strafhof, Silvia Fernández de Gurmendi, over waarom het Statuut van Rome universeel geaccepteerd moet worden.
Lees meer...

vr
21.07
15:00
Afbeelding  

The Good Postman

Buitenbios - De Bulgaarse postbode Ivan wil passerende vluchtelingen een huis en nieuwe start bieden in zijn leeglopende dorp en stelt zich zodoende verkiesbaar als burgemeester. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.
Lees meer...

do
03.08
21:30
Afbeelding  

Gaza Surf Club

Buitenbios - In de zogenaamde 'grootste openluchtgevangenis ter wereld' trekken de surfer-dudes van Gaza naar de stranden, op zoek naar hun eigen persoonlijke vrijheid.
Lees meer...

do
10.08
21:30
Afbeelding  

Singing with Angry Bird

Buitenbios - De temperamentvolle Koreaanse operazanger Jae-Chang Kim (bijgenaamd Angry Bird) probeert ouders in een Indiase sloppenwijk te bewegen tot een optreden, samen met hun kinderen.
Lees meer...

do
17.08
21:30
Afbeelding  

Zaatari Djinn

Buitenbios - Zaatari is een vluchtelingenkamp midden in de woestijn, uitgegroeid tot een stad die voor 80% uit kinderen bestaat. Vanuit het perspectief van vier kinderen zien en voelen we hoe het is om hier op te groeien.
Lees meer...

do
24.08
21:30
Afbeelding  

De kinderen van juf Kiet

Buitenbios - Juf Kiet geeft les aan kinderen van asielzoekers uit landen als Syrië en Irak. Ze leert hen niet alleen lezen en schrijven, maar ook weer kind zijn. Streng maar rechtvaardig, geduldig, lief en betrokken.
Lees meer...

do
31.08
21:30
 

Tentoonstelling

Afbeelding

Humanity House Podcast-booth en tentoonstelling

Het Humanity House lanceerde op Wereldvluchtelingendag een podcast-serie met persoonlijke verhalen van vijf gevluchte mensen in het Atrium in Den Haag. Ook is er een bijbehorende fototentoonstelling te bewonderen. Lees meer ...

 

Blog artikel

Afbeelding

65,5 miljoen mensen op de vlucht

Eind 2016 was een recordaantal van 65,5 miljoen mensen van huis en haard verdreven. Dat staat in het Global Trends Report van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR dat op 19 juni is verschenen. Lees meer ...

 

Dansvoorstelling

Afbeelding

Unieke danssamenwerking met statushouders

Op zaterdag 1 juli dansen statushouders en dansers uit Den Haag samen in het Paard tijdens Celebrate Unity. De choreografieën worden afgewisseld door films en presentaties van onder andere het Humanity House. Lees meer ...

 
Klik hier voor onze andere partners  

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag
070-31000 50

info@humanityhouse.org
Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden