Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 24 juni 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
Verschillen AA-opleiding oude stijl en nieuwe stijl in elf vragen Contentpartner
Juni. De maand waarin traditioneel de afstudeeropdrachten worden afgerond en veel studenten voor het eerst als werknemer aan de slag gaan bij een accountantskantoor. De maand ook waarin kantoren en studenten bepalen hoe het vervolgtraject na de bacheloropleiding eruit gaat zien. Meteen de theorie-opleiding vervolgen, ook al op korte termijn met de praktijkopleiding starten of […]
 
 
Brexit een feit
Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het “remain’ kamp kan het “leave”kamp niet meer inhalen. De Britten hebben gekozen voor een vertrek uit de EU.
Lees meer
 
FinTech Congres: de do’s en dont’s voor de accountant – 14 september 2016 | Utrecht Advertorial

De manier waarop uw cliënten betalingen uitvoeren, financiering zoeken, valuta verhandelen en investeringen doen, gaat ingrijpend veranderen. U heeft hierin als accountant een proactieve, adviserende en controlerende rol. Zorg dus dat uw kennis op FinTech gebied up-to-date is!

Meer informatie en inschrijven >>

 
PNO: MIT stimuleert innovatie bij MKB – maar hoe?
Het wordt voor MKB’s steeds lastiger om een beroep te doen op de MIT-subsidie. Voor de populaire innovatiesubsidie zijn inmiddels zoveel verschillende loketten, dat RVO zelfs een online loketwijzer heeft ingesteld, meldt PNO.
Lees meer
 
 
Martien Hermans unaniem herkozen als voorzitter NOAB
De NOAB-ledenraad heeft Martien Hermans op 16 juni jl. unaniem benoemd voor een tweede termijn als voorzitter van NOAB. Ook bestuurslid Marijke Hoogwoud werd unaniem voor een tweede termijn herkozen.
Lees meer
 
 
De Jong & Laan neemt subsidieadviesbureau CATA over
Met de overname van subsidieadviesbureau CATA speelt accountantsorganisatie De Jong & Laan actief in op de toenemende behoefte van ondernemers aan professionele ondersteuning bij innovatie- en subsidietrajecten.
Lees meer
 
AV2: 10 maatregelen tegen datalekken Advertorial

Datalekken bij accountantskantoren; slechts een van de boeiende onderwerpen in Accountancy Vanmorgen, afl. 2. Enkele andere artikelen:
– XBRL heeft onvoldoende gebracht
– Accountantskantoor straks een IT-bedrijf met verstand van audit?
– Pensioen in eigen beheer: de stand van zaken!

Geïnteresseerd? Neem hier een abonnement op Accountancy Vanmorgen voor € 49,50 per jaar.

 
Geen reisaftrek bij woon-werkverkeer met auto
Om reisaftrek te claimen moet de belastingplichtige met openbaar vervoer reizen. Dat dit, gelet op de aansluiting van bus en trein en de aanvangstijden van het werk, niet mogelijk is, is geen reden om de voorwaarden voor de resiaftrek niet toe te passen.
Lees meer
 
 
Initiatieven versterking financiële sector blijven nodig
De financiële sector staat er een stuk beter voor dan voor de crisis, maar aanvullende maatregelen blijven nodig. Minister Dijsselbloem kijkt momenteel onder andere naar een herziening van de Wft om toegang tot de financiële markt toegankelijker te maken voor nieuwe toetreders. 
Lees meer
 
 
NBA publiceert position paper ‘Een relevant en betrouwbaar bestuursverslag’
Gebruikers van financiële verslaggeving moeten zoveel mogelijk kunnen vertrouwen op de inhoud van het bestuursverslag en het onderzoek door de accountant. Dit geldt ook voor de niet-financiële informatie die vanaf boekjaar 2017 in het bestuursverslag moet worden opgenomen.
Lees meer
 
 
SRA ontwikkelt branchescan met stuurinformatie voor MKB-ondernemer
Om ondernemers te laten zien wat hun financiële positie is ten opzichte van de concurrent en wat de ontwikkelingen in hun branche zijn, heeft SRA voor haar leden de Mkb-branchescan ontwikkeld.
Lees meer
 
Perry Telle, jurylid Exact Cloud Award: meer toegevoegde waarde is veel zinniger dan concurreren op prijs Contentpartner
Administratiekantoren zijn zeer kansrijk. Dat is eigenlijk gelijk de eerste statement van Perry Telle. Telle maakt deel uit van de jury van de Exact Cloud Award 2016. En hij kijkt vooral naar hoe administratiekantoren hun rol pakken bij innovatie.
 
Pe-Meerdaagse Opleiding
Van woensdag 31 augustus tot en met vrijdag 2 september 2016 vindt weer de door Full•Finance en Novak georganiseerde pe-meerdaagse plaats In Soesterberg. De doelgroep Deze meerdaagse is bedoeld voor accountants en fiscalisten. In een informele sfeer neemt u intensief en interactief deel aan een cursusprogramma dat u zelf kunt samenstellen. Zoals u van ons […]
 
NBA-accountant gezocht Vacature
Vanwege pensionering van een van onze medewerkers zijn wij voor de afdeling Beroepsontwikkeling & Beleid op zoek naar een: Coördinator Externe Verslaggeving   (m/v) (32 – 38 uur per week) Functie Als coördinator Externe Verslaggeving geeft u voorlichting en adviezen aan onze leden op het gebied van de externe jaarverslaggeving. Vanuit uw expertise en uw netwerk […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn