Nieuwsbrief van 12-3-20 6:30:10
Online bekijken

Duurzaam van vloer tot dak

Een brandveilige oplossing met vezelcement van Cembrit

Als brand ontstaat zal het gevaar beperkt worden als de mate van brandvoortplanting ook beperkt is. Alle constructieonderdelen moeten daarom voldoen aan een bepaalde brandklasse die bepaald wordt volgens NEN-EN 13501-1. Cembrit biedt met zijn producten een brandveilige oplossing. De vezelcement gevelpanelen van Cembrit vallen in brandklasse A2 en zijn praktisch onbrandbaar.
 

Snelle renovatie met verwijderbare losse vloerbedekking

norament® 975 LL: makkelijk verwijderbare en herbruikbare rubber vloerbedekking in nieuwe kleuren en uitvoeringen. Onder de naam norament® 975 LL brengt rubber vloerfabrikant nora systems een makkelijk verwijderbare en herbruikbare rubber vloerbedekking op de markt met verbeterde kwaliteit. De lancering komt voort vanuit een toenemende vraag naar duurzame verwijderbare losse tegels.

Direct naar BENG met compact stappenplan

Met de juiste keuzes kan elke bouwer moeiteloos voldoen aan de BENG-eisen zoals die vanaf 1 januari 2021 gaan gelden. Belangrijk is wel dat de prestaties niet alleen op papier kloppen, maar ook in de praktijk. Een woning laten voldoen aan de huidige EPC-eis van 0,4 is voor de meeste ontwerpers en bouwers niet zo moeilijk. De te nemen stappen zijn inmiddels bekend. De nieuwe BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) zijn voor veel partijen echter nog onbekend en onduidelijk.

Unieke steenwolplaat combineert duurzaamheid en gemak

Knauf Insulation, bekend van de bruinkleurige glaswol, komt nu ook met een nieuwe steenwolplaat op de markt onder de naam Rock4All. Het product is toe te passen bij verschillende isolatie-oplossingen zodat de verwerker niet meer met verschillende productvarianten hoeft te werken en te sjouwen. Ook de handel profiteert hiervan. De steenwolplaten zijn eenvoudig aan te brengen tussen metalen profielen bij binnenwanden of plafonds.

Verwijderbare rvs afdekking voor atletiekbanen

ACO introduceerde op 5 maart 2020 tijdens Vakbeurs Sportaccommodaties verwijderbare rvs afdekking voor atletiekbanen. Om steeds betere oplossingen te bieden analyseert ACO de producten in de markt en luisteren zij goed naar de wensen van opdrachtgevers. Hieruit bleek dat er behoefte is aan stevigere afdekkingen voor het toegangsgebied bij atletiekbanen. Daarom ontwikkelde ACO een nieuwe witte RVS afdekking, die zij introduceerden tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties.

Solide basis voor het platte dak

Met de introductie van de nieuwe bitumineuze onderlaag EshaBase G EPS geeft BMI Icopal antwoord op vragen uit de markt om een veelzijdige stabiele onderlaag die makkelijk verwerkbaar is. Met een dikte van 3 mm vormt EshaBase G EPS een solide en vlakke basis voor zowel meerlaagse mechanisch bevestigde, als voor losliggende geballaste dakbedekkingssystemen. De nieuwe dakbaan vormt tevens een optimale bescherming voor ongecacheerde EPS isolatiepanelen.

HECO-schroefanker voor meervoudig gebruik

De Duitse schroefspecialist HECO heeft een gemodificeerde en uitgebreide algemene typegoedkeuring (aBG) van het Duitse Instituut voor bouwtechnologie (DIBt) ontvangen voor het meervoudig gebruik van de schroefankers voor tijdelijke bevestiging. De nieuwe certificering regelt het gebruik van de types MULTI-MONTI met een diameter van 16 millimeter en MULTI-MONTI-plus met een diameter van 10, 12, 16 en 20 millimeter in bijzonder dunne betonplaten met een dikte van slechts 180 mm.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.