Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Verbod op het verspillen van drinkwater

Vanaf vandaag is er een verbod op het niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater. Door gazons niet langer te sproeien, auto's te wassen of een zwembad te vullen moet verspilling worden tegengegaan. De huidige droogte kan immers de normale drinkwaterbedeling in het gedrang brengen. Daarom dringen preventieve tijdelijke maatregelen zich op.

Lees meer

Werken kruispunt Kalmthoutsestwg (N133) x Nieuwmoersestwg (N111)

Vanaf maandag 26 juni starten een week lang werken aan het kruispunt van de Kalmthoutsesteenweg (N133) met de Nieuwmoerse Steenweg (N111) en de Kievitstraat in Wuustwezel. AWV legt er een verhoogd verkeersplateau aan om de veiligheid bij het oversteken te verbeteren. Het verkeer kan de werfzone beurtelings passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juli is de rijbaan volledig afgesloten en wordt er een omleiding voorzien.

Lees meer

Infosessie "Goed in gesprek"

Een (chronische) ziekte of aftakeling door ouderdom kan veel verdriet veroorzaken bij de betrokkene. Hoe kan je als familielid, mantelzorger of professionele zorgverlener met dit verdriet omgaan? Wat kan je zeggen of doen en wat beter niet? We vertellen je het graag op dinsdag 27 juni om 19.30 uur in Dienstencentrum Wijkhuis. Deze infosessie is gratis, maar vooraf inschrijven verplicht!

Lees meer

Afvalophaling bij zeer warm weer

Het zeer warme weer bemoeilijkt het uitvoeren van zwaar werk, zoals de afvalinzameling. Met de weersvoorspellingen voor de komende week, vragen deze extreme omstandigheden dan ook om gepaste maatregelen. Bij zeer warm weer kan de ophaling van het afval ’s morgens vroeger starten. Zet je afval dus vanaf heden tot eind augustus zeker de avond voordien buiten!

Lees meer

Wuustwezel dooft (deels) openbare verlichting

Midden april is Eandis gestart met het aanpassen van de openbare verlichting in Loenhout. Nu start Eanids in Wuustwezel-centrum. In overeenkomst met het lichtplan zullen verschillende lichtpunten tussen 23 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens gedoofd worden. De veiligheid van de weggebruikers en van onze inwoners blijft gewaarborgd.

Lees meer

Petanquetornooi Loenhout

Vanaf 17 juli wordt in Loenhout een petanquetornooi georganiseerd op de petanquebanen aan het wijkhuis van Loenhout. Er wordt gespeeld met ploegen van drie spelers. De voorrondes worden gespeeld op maandag 17 juli, dinsdag 18 juli, woensdag 19 juli, telkens om 19 u. De finale wordt gespeeld op maandag 24 juli om 19 u. Uiterste inschrijvingsdatum is woensdag 12 juli.

Lees meer

Joepie vakantie!

Tijdens elke schoolvakantie valt er voor kinderen en jongeren heel wat te beleven in Wuustwezel. Je kan spelen op één van de vele speelpleintjes, je kan naar de Speelpleinwerking of je kan meedoen aan de activiteiten van de gemeente. Alle activiteiten werden opgenomen in ‘Joepie vakantie’. Kinderen die in Wuustwezel op de kleuter- of lagere school zitten kregen het boekje in de klas. Niet twijfelen maar inschrijven!

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be