Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel voorkomen
Diverse ondernemers hebben in juli een brief van de Belastingdienst gekregen waarin stond dat de betalingsregeling bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gaat worden ingetrokken. De Belastingdienst informeert wat er kan worden gedaan om dat te voorkomen.
Lees verder »
Vertrekkend Flynth-bestuurder Blöte: meer aandacht voor samenstellingsverklaring in discussie over controlegrens
Een groeiend aantal MKB-bedrijven ondervindt toenemende financiële en administratieve lasten als gevolg van de verplichte controleverklaring, louter vanwege het overschrijden van de wettelijke omzetgrens door inflatie. In plaats van enkel te focussen op controleverklaringen, pleit vertrekkend RvB-lid Marcel Blöte van Flynth voor een grotere rol voor de samenstellingsverklaring als waardevol alternatief.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale echtscheidingsperikelen bij verdeling van lijfrenten en bij alimentaties

Helaas eindigen jaarlijks vele duizenden huwelijken in een echtscheiding. Wil jij weten wat de fiscale gevolgen zijn bij echtscheiding en lijfrenten, kapitaalverzekeringen, ontslagstamrechten en alimentatie? Erik van Toledo bespreekt op 18 september deze praktijkissues aan de hand van cases en echte polisbescheiden.

Lees verder »
Onrechtmatig gebruik leaseauto door assistent-accountant niet onderbouwd
Een assistent-accountant vorderde onlangs in kort geding achterstallig loon van haar voormalige werkgever. Die voerde echter aan dat zij schade heeft geleden als gevolg van onrechtmatig gebruik van de leaseauto door de werknemer
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de ins en outs van het Huwelijksvermogensrecht anno 2023?

Behalve het nieuwe huwelijksvermogensrecht bespreekt Bernard Schols op 18 september ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met je. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het fenomeen breukdelengemeenschap? Mis deze interactieve stoomcursus niet en laat je kennis vernieuwen, actualiseren en opfrissen.

Lees verder »
De weg naar een effectief AI-beleid in accountancy
De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) verloopt in razend tempo en brengt tevens kansen met zich mee voor het vakgebied van accountancy. Om ervoor te zorgen dat AI op een verantwoorde manier wordt ingezet, is een effectief AI-beleid cruciaal. Zo wordt goed en verantwoord gebruik van AI-technologie gestimuleerd en geef je medewerkers richtlijnen over de […]
Lees verder »
Fokzeugen- en vleesvarkensbedrijf gesplitst: voortzetting of nieuwe onderneming voor TVL? 
De BV waarmee na opsplitsing van een maatschap een vleesvarkensbedrijf wordt gerund is eigenlijk een voortzetting van die maatschap. De minister heeft dan ook onterecht TVL-aanvragen afgewezen omdat er sprake zou zijn van een nieuw gestarte onderneming. Met dat argument bepleitte de BV onlangs bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dat de aanvragen TVL […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Deze vijf innovaties worden de komende jaren het belangrijkst voor bedrijven

In een era van constante evolutie blijven innovaties onophoudelijk opkomen. Voor mkb-ondernemers kunnen deze vooruitgangen bijzonder intrigerend zijn. Ze bieden kansen voor aanzienlijke kostenbesparingen, tevreden klanten en verhoogde duurzaamheid.

Lees verder »
Kostenpost in verband met mislopen in de toekomst te realiseren winst opgevoerd als afsluitprovisie
Een FE beweert dat zij na een samenwerkingsovereenkomst met een bv, door een toekomstige overdracht van de onroerende zaken en het delen in de meeropbrengst op fifty-fifty-basis, ‘verarmt’ met een bedrag van € 2.500.000. Zij merkt dit aan als een afsluitprovisie, die volgens haar aftrekbaar is.
Lees verder »
Achterstallig loon, beroep werkgever op verrekening niet gehonoreerd
De vordering tot betaling van achterstallig loon van de werknemer slaagt. De werkgever heeft verweer gevoerd en daarbij een beroep op verrekening gedaan. De kantonrechter verwerpt het verweer en wijst de loonvordering toe.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ook gerechtshof oordeelt: RA loog niet over met drank overgoten verkoopdeal
Ondernemingskamer tikt AFM op vingers over interpretatie accountancyregels
Ophef rond PwC-stageplek voor zoon Australische premier
Een op vijf regels voor mkb niet werkbaar
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
15 september 2023
Online cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
26 september 2023
Kennismarathon BTW
Fiscount
6 november 2023
VACATURES
Assistent-Accountant controlepraktijk (beginnend)
KRC Van Elderen
Zwolle
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MTH
Amsterdam
Gevorderd Assistent Accountant (Assurance)
KRAMERKUIPER accountants|adviseurs
Purmerend
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN