En: vier feest in jarig Gouda | win: onvergetelijke vrouwen uit de kunst (boek van Loes Faber) | geweldige highlights in Duitsland
Zin 8 is uit!

Zin 8 is uit!

Met gasthoofdredacteuren Suzanne en Monique Klemann van Loïs Lane
Zin
5x Ga
Theater, expo en festival. Eropuit in mei en juni

De stad uit, het bos in. Kleurrijke exposities en genieten van de dubbele bodem van Tsjaikovski. Van exposities tot concerten en voorstellingen. Er is weer van alles te zien, beleven en horen op podia en in musea de aankomende tijd.

Zin
#DuitslandDichtbij
Schatkamer Rijnland-Palts, verrassend Hannover en waanzinnig Wiesbaden

Een lang weekend, een week of langer de alledaagse zorgen vergeten? Duitsland is lekker dichtbij, maar voelt toch helemaal anders! Wij maakten een ruime selectie met de leukste highlights. Deel 2: schatkamer Rijnland-Palts, verrassend Hannover en waanzinnig Wiesbaden.

Zin
Tekenaar Loes Faber tekende het leven op van 8 vrouwelijke kunstenaars
‘De geschiedenis zoals wij die kennen is niet verkeerd maar het verhaal is incompleet’

Zes jaar lang werkte illustrator Loes Faber (1987) aan haar debuut Ik ben mijn muze. Omdat de meeste kunstboeken over mannelijke kunstenaars gaan én door mannen worden gemaakt. Daar moest verandering in komen. Lees wat ze van de acht vrouwen leerde en maak kans op 1 van de 10 boeken die we weggeven!

Zin
Heel de zomer feest
Gouda viert 750 jaar stadsrechten!

Op 19 juli 2022 is het 750 jaar geleden dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda. Dat viert de stad t/m 17 september met maar liefst 150 unieke evenementen. Wij geven je alvast wat tips!

Zin
Kunstenaar Ruby Perman
Food en Candy Couture

Ze keek tijdens de lockdown graag naar beroemdheden op de rode loper en wat ze dragen en probeert de over-the-top kleding na te bootsen met snoep, fruit en voedselrestjes. Welkom in de wondere wereld van Ruby Perman, food & candy couture kunstenaar.

Zin
Win: 5x 2 filmkaartjes
Lunana: A Yak in the Classroom

Bhutan staat bekend als 'The Land of Happiness'. Het koninkrijk Bhutan meet zijn vooruitgang niet op materiële winst, maar op het bruto nationaal geluk, een concept waarmee de regering beweert prioriteit te geven aan het welzijn van haar burgers boven alles. Die 'utopische filosofie' doordringt Lunana: A Yak in the Classroom van regisseur Pawo Choyning Dorji. De film is ook de Oscar-inzending van Bhutan voor internationale speelfilm.

Zin
Tweeling Gladys en Grace
‘De poppen, het hobbelpaard, we sloopten alles’

Gladys: “Jarenlang tilde opa onze pony’s op om te zien wie wie was. Als hij dan mijn litteken zag, riep hij: ‘Ah, jij bent Gladys!’” Grace: “Pas na de brugklas gingen we ons van elkaar onderscheiden. Ik ging naar het atheneum, Gladys naar de havo. Vanaf dat moment ontwikkelden we onze eigen identiteit en stijl. Eindelijk konden anderen ons ook uit elkaar houden.”

Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden