Vervolg op de Secretaressehogeschool

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.Vervolg op de Secretaressehogeschool 
Rieel-Info nummer 2017-48
De Secretaressehogeschool is een groot succes. Veel secretaresses halen hun hbo-certificaat en verbeteren daardoor hun positie op de arbeidsmarkt. Een deel van deze groep heeft de grens nog niet bereikt qua opleiding en ontwikkeling. Zij willen nu nog verder gaan. Dat zien wij bij Rieel graag en daarom komen wij nu met een vervolg op de Secretaressehogeschool. Een korte maar pittige leergang. Alleen bestemd voor secretaresses met ambitie. Lees verder >>


Aanbieding van de maand: leergang post-hbo Bedrijfs- en organisatiekunde 

De post-hbo leergang Bedrijfs- en organisatiekunde bestaat uit vijf losse trainingsdagen verspreid over een periode van maximaal een half jaar. De dagen zijn pittig qua niveau en tempo. Daarom maak je voor iedere les een startopdracht zodat je goed voorbereid binnenkomt. In de ochtend behandelen we klassikaal de nieuwste theorieën en visies, na de lunchpauze maak je in groepsverband de vertaalslag naar de praktijk. De dag wordt afgerond met een intensief groepsgesprek. De leergang als geheel wordt afgesloten met een praktijkopdracht en leidt tot een certificaat post-hbo. 

De locatie is nader te bepalen. Afhankelijk van de woon- en werkplaats van de deelnemers, kiezen wij de meest gunstig gelegen locatie voor iedereen. Startdatum: 9 maart 2018. De tijden zijn steeds van 09.30 tot 16.30 uur. 

Let op: er zijn nog slechts 4 plaatsen beschikbaar.    

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 17 februari 2018! Vol=vol, dus mis deze kans niet!

Melissa van Genegen, directiesecretaresse bij Univé Het Zuiden. Zij was deelnemer in de pilotgroep van deze leergang en haalt naar verwachting haar certificaat in februari 2018.

"Op dit moment neem ik deel aan de nieuwe leergang post-hbo Bedrijfs- en organisatiekunde van Rieel. Nadat ik de Secretaressehogeschool in 2015 succesvol afrondde, bleef het kriebelen om nog meer te leren. Toen ik onlangs hoorde over een leergang post-hbo als vervolg op mijn eerdere opleiding hoefde ik niet lang na te denken om mezelf hiervoor op te geven. Een belangrijk resultaat van de opleiding tot nu toe is dat ik mijn kennis en inzicht heb vergroot. Ik begrijp nu beter waarom bepaalde keuzes op directieniveau worden gemaakt. Met nog een deel van de leergang voor de boeg, kan ik deze nu al aanraden aan hbo-secretaresses. Ik kijk altijd erg uit naar de opleidingsdagen, omdat we als secretaresses veel leren van elkaars ervaringen. De gezelligheid en het enthousiasme van Diana en de andere secretaresses werkt aanstekelijk!" 

Nieuws voor secretaresses

Secretaresse verdwijnt, maar niet voor directie 
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal professionals met de functietitel ‘secretaresse’ sinds 2006 met ruim 40% is gedaald. Aan ‘de bovenkant’ van de markt is juist een omgekeerde trend waarneembaar. Dit laat wel zien dat secretaresses die zichzelf laten bijscholen en zich opwerken tot directieniveau een langer leven beschoren zijn binnen hun organisatie.
Bron: Rendement
Overheid geeft loopbaanadvies aan secretaresses 45+
Ruim 25.000 werkenden van 45 jaar of ouder kunnen zich aanmelden voor persoonlijk loopbaanadvies van de overheid. Administratief personeel, secretarieel personeel en (management)assistenten van 45 jaar en ouder vallen onder de zeven beroepsgroepen die in aanmerking komen voor dit ‘ontwikkeladvies’.
Bron: Rendement
Investeren in personeel bittere noodzaak
Werkgevers moeten meer investeren in de opleiding en ontwikkeling van hun personeel om te voorkomen dat ze hun vacatures straks niet meer kunnen opvullen. Dat zegt voorzitter Harry van der Kraats van werkgeversorganisatie AWVN.
Van der Kraats noemt het bittere noodzaak voor bedrijven om oog te hebben voor ‘menselijk kapitaal’. Volgens de werkgeversvoorman begint het ermee dat werkgevers zich bewust worden van het probleem, de financiële invulling komt dan later wel.
Bron: NU.nl          

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019